Deur verven witte verf

Home » Deur schilderen

Deur schilderen: info en kosten

Deuren gebruik je vaker dan je denkt, en daarom kunnen ze ook sneller slijten. Daarom is het belangrijk dat deze op de juiste manier geschilderd worden. Het is belangrijk dat de deur eerst goed schoongemaakt wordt en er een primer aangebracht wordt. Hiernaast zijn er nog veel meer punten waar je op moet letten. Maar je kunt ook gewoonweg een schilder inschakelen. Dit kost gemiddeld € 70,- tot € 110,-, maar zo weet je wel zeker dat het op de juiste manier wordt aangepakt.

Lees verder en krijg meer tips voor het schilderen van een deur, leer het verschil tussen lakken en schilderen en krijg inzicht in de kosten!

Korte informatie: deuren schilderen

  • Voor een geslaagd schilderresultaat van een binnendeur: maak de deur schoon, licht schuren, gebruik een primer, kwalitatieve kwasten en rollers, en breng meerdere dunne verflagen aan.
  • De kosten voor het schilderen van deuren variëren doorgaans tussen € 70,- en € 110,-, inclusief materialen, terwijl het schilderen van deurkozijnen gewoonlijk tussen € 49,- en € 60,- kost.
  • Bespaar op de kosten: Start gratis offerteaanvraag!
  • Als je moet kiezen tussen zelf een deur schilderen of het uitbesteden, overweeg dan je ervaring, beschikbare tijd, benodigde materialen en gereedschap, fysieke capaciteit en kosten voordat je een beslissing neemt.

5 tips voor het verven van een binnendeur

Ga je een binnendeur verven? Dan kun je waarschijnlijk wel wat tips gebruiken! Hieronder vind je 5 verschillende tips die jou kunnen helpen bij het effectief en goed schilderen van de deuren.

1. Maak de deur goed schoon

Het is essentieel om de deur grondig schoon te maken voordat je begint met schilderen, omdat een schoon oppervlak zorgt voor een betere hechting van de verf. Begin met het afvegen van eventueel stof en vuil met een vochtige doek. Gebruik vervolgens een mild reinigingsmiddel en water om vuil, vet en vlekken te verwijderen. Zorg ervoor dat de deur volledig droog is voordat je begint met schuren en schilderen. Vergeet niet om ook de randen en hoeken van de deur schoon te maken, omdat verf hier anders mogelijk niet goed hecht. Door deze voorbereidende stappen te volgen, kun je een glad en duurzaam verfresultaat bereiken.

2. Schuur de deur lichtjes

Schuren is een cruciale stap bij het schilderen van een deur, omdat het helpt om eventuele ruwe plekken glad te maken en de hechting van de verf te verbeteren. Gebruik fijn schuurpapier of een schuursponsje om de deur lichtjes op te schuren, waarbij je zachtjes en gelijkmatig over het oppervlak gaat. Hierdoor wordt de oude verflaag verwijderd, worden eventuele oneffenheden gladgestreken en ontstaat er een betere hechting voor de nieuwe verf. Zorg ervoor dat je na het schuren het stof grondig verwijdert door de deur af te nemen met een vochtige doek. Op deze manier bereid je de deur optimaal voor op een mooi en duurzaam verfresultaat.

3. Gebruik een primer voordat je de verf aanbrengt

Een primer creëert een gladde en gelijkmatige basis voor de verf, waardoor deze beter hecht aan het oppervlak van de deur. Bovendien helpt de primer om eventuele vlekken of kleurverschillen in het hout te egaliseren, waardoor je een uniforme afwerking krijgt. Kies een primer die geschikt is voor het type verf dat je gaat gebruiken en volg de instructies op de verpakking voor het aanbrengen ervan. Door deze belangrijke stap niet over te slaan, zorg je ervoor dat je verfklus niet alleen mooi oogt, maar ook langdurig beschermd blijft.

4. Gebruik goede kwasten en rollers

Hoogwaardige kwasten en rollers zorgen voor een gelijkmatige verflaag en voorkomen strepen en klontjes in de verf. Kies kwasten en rollers die geschikt zijn voor het type verf dat je gebruikt en let op de grootte en het type vezels. Investeer in kwalitatieve gereedschappen die lang meegaan en gemakkelijk schoon te maken zijn na gebruik. Door te investeren in goede kwasten en rollers zorg je ervoor dat je schilderwerk er professioneel uitziet en dat de verf gelijkmatig wordt aangebracht over het oppervlak van de deur.

5. Breng meerdere dunne lagen verf aan

Door dunne lagen aan te brengen, voorkom je druipen, strepen en klontjes in de verf. Laat elke laag volledig drogen voordat je de volgende laag aanbrengt, zoals aangegeven op de verpakking van de verf. Dit zorgt voor een gelijkmatige dekking en een duurzame afwerking. Bovendien bieden meerdere dunne lagen verf een betere bescherming tegen slijtage en beschadiging van de deur, waardoor je langer kunt genieten van een mooi resultaat. Neem de tijd en breng de verf zorgvuldig aan voor een professionele uitstraling.

Goedkoop je schildersklus uitbesteden?

Vind een goedkope schilder bij jou in de buurt en bespaar tot wel 40%!

Gratis offertes ontvangen

Deuren lakken of schilderen

Lakken en schilderen hebben elk hun eigen voordelen. Lakken geeft een gladde, glanzende afwerking die duurzaam en gemakkelijk schoon te maken is, maar het kan langzamer drogen en moeilijker zijn om aan te brengen. Aan de andere kant biedt schilderen meer kleuropties en afwerkingen, zoals mat of glanzend, maar de verf kan sneller slijten en vereist mogelijk meer onderhoud.

Het is belangrijk om de juiste materialen te kiezen die geschikt zijn voor deuren en om het oppervlak goed voor te bereiden voordat je begint. Kies op basis van je persoonlijke voorkeur, de gewenste uitstraling en de mate van onderhoud die je bereid bent te doen voor je deuren.

Prijs deur schilderen

Als je deuren in je huis wilt schilderen, kan dat verschillende prijzen hebben. De prijs ligt meestal tussen de € 70,- en € 110,-, inclusief alle materialen die je nodig hebt. Maar als je een deurkozijn wilt schilderen, is dat goedkoper. Dat kost meestal tussen de € 49,- en € 60,-.

Als je een nieuwe look wilt geven aan je huis, is schilderen een goede optie. Het kan je huis er fris en nieuw uit laten zien. Maar het is belangrijk om te onthouden dat de kosten kunnen variëren, afhankelijk van dingen zoals de grootte van de deur of het kozijn, de staat van het oppervlak en of je speciale verf of afwerkingen wilt gebruiken.

Het is altijd een goed idee om een paar verschillende offertes te krijgen van professionele schilders voordat je beslist wie het werk gaat doen. Zo weet je zeker dat je een eerlijke prijs betaalt voor het werk dat je wilt laten doen.

Kostenoverzicht binnendeur verven 2024

Type werk Prijs (Inclusief materiaal)
Deuren schilderen € 70,- tot € 110,-
Deurkozijn schilderen € 49,- tot € 60,-

Zelf deur schilderen of uitbesteden?

Als je moet kiezen tussen zelf een deur schilderen of het door iemand anders te laten doen, zijn er een paar dingen om te overwegen. Hier is een eenvoudige checklist die je kunt gebruiken om te bepalen of je een deur zelf moet schilderen of het werk moet uitbesteden:

Ervaring: Heb je ervaring met schilderen? Als je zelfverzekerd bent in je vaardigheden en eerder succesvol deuren hebt geschilderd, kun je overwegen om het zelf te doen. Zo niet, dan kan het verstandig zijn om het uit te besteden aan een professional.

Tijd: Heb je genoeg tijd om het project te voltooien? Het schilderen van een deur kan meer tijd kosten dan je denkt, vooral als je het grondig wilt doen. Overweeg of je genoeg tijd hebt om het project aan te pakken zonder je te haasten.

Materiaal en gereedschap: Beschik je over de benodigde materialen en gereedschappen? Zorg ervoor dat je alle verf, kwasten, schuurpapier en andere benodigdheden hebt voordat je begint. Als je niet over de juiste spullen beschikt, kan het handiger zijn om het werk uit te besteden.

Fysieke capaciteit: Ben je fysiek in staat om het werk te doen? Het schilderen van een deur kan fysiek veeleisend zijn, vooral als je meerdere deuren moet schilderen of als de deur zwaar is. Overweeg of je de nodige kracht en uithoudingsvermogen hebt om het werk aan te kunnen.

Kosten: Vergelijk de kosten van het zelf schilderen met het inhuren van een professional. Als je verwacht dat het uitbesteden van het werk niet veel duurder is en je tijd en moeite bespaart, kan het de moeite waard zijn om het werk uit handen te geven.

Deur laten schilderen? Schakel een schilder in!

Je kunt ervoor kiezen zelf de deur te schilderen, maar wanneer je ervoor kiest een vakman in te zetten is het goed om te kijken naar de kosten die deze keuze met zich meebrengt. Gemiddeld betaal je tussen de € 70,- tot € 110,- voor het laten schilderen van deuren, maar je kunt deze prijs positief beïnvloeden door een gratis offerteaanvraag te doen.

Vul het onderstaande formulier in en kom snel en makkelijk in contact met schilders bij jou in de regio. Je bespaart al snel 40% op de kostprijs!

Gratis offertes vergelijken

Veelgestelde vragen

Meer weten over het schilderen van deuren? Dan zit je hier goed. Lees hieronder de antwoorden op een aantal veelgestelde vragen.

Hoe kun je het beste deuren schilderen?

Om deuren te schilderen, begin met het verwijderen van hardware en schuren van het oppervlak. Breng een primer aan en wacht tot het droog is. Gebruik vervolgens een verfroller of kwast om verf gelijkmatig aan te brengen. Laat de verf drogen en breng indien nodig een tweede laag aan. Zorg ervoor dat je deuren volledig droog zijn voordat je ze terugplaatst.

Hoe verf je een deur zonder strepen?

Om strepen te voorkomen bij het schilderen van een deur, gebruik een verfroller en werk in lange, gelijkmatige bewegingen van boven naar beneden. Zorg ervoor dat de verfroller niet te veel verf opneemt en strijk overtollige verf af voordat je begint. Werk snel en vermijd overlappingen tussen verschillende verflagen om een ​​gelijkmatige afwerking te krijgen. Laat de verf drogen voordat je een tweede laag aanbrengt.

Wat is de beste verf voor binnendeuren?

De beste verf voor binnendeuren is meestal acrylverf op waterbasis. Deze verf droogt snel en heeft weinig geur. Het is duurzaam en gemakkelijk schoon te maken met water en zeep. Kies een hoogglans, zijdeglans of matte afwerking, afhankelijk van je voorkeur. Zorg ervoor dat je de verf kiest die geschikt is voor het type oppervlak van je deur.