Besparen op schilderwerken?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis & vrijblijvend

Home » Offerte schilderwerk

Offerte schilderwerk

Als je plannen hebt om schilderwerk uit te laten voeren dan kies je ervoor om een schilder in te zetten. Je vraagt dan een offerte voor schilderwerk aan en krijgt informatie over de verschillende factoren die meespelen bij de uiteindelijke prijs. Zo weet je dus direct wat je kwijt bent en voorkom je misverstanden achteraf. Op zoek naar een schilder offerte?

Start gratis offerteaanvraag!

Zo ontvang je verschillende offertes van schilderbedrijven uit je regio. Daarnaast kan je tot wel 40% op de totaalprijs besparen.

We vertellen je op deze pagina over wat een offerte voor schilderwerk is, hoe je offertes vergelijkt en waar de prijsopbouw van een schilder offerte uit bestaat.Wat is een offerte voor schilderwerk?

Simpel gezegd is een offerte een prijsopgave die bestaat uit alle mogelijke kosten voor een bepaald project. Als mogelijke klant van een schilder wil je natuurlijk weten wat een bepaalde schilderklus gaat kosten. Dit staat dan vermeld in de offerte die je ontvangt.

Wat is opgenomen in een schilder offerte?

Wat er precies in een offerte voor schilderwerk staat verschilt natuurlijk per schilderbedrijf. Kijk daarom altijd goed naar hoe de prijs in de offerte is opgebouwd en niet alleen wat het in totaal gaat kosten. Zo zie je wat je mogelijk zelf kan doen of dat er nog ruimte is voor onderhandeling met de schilder.

Een schilderwerk offerte bestaat uit de volgende onderdelen:

 • De prijs van de schilder per uur, m2 of de totale kostprijs
 • De kosten van het materiaal die de schilder gaat gebruiken
 • De kosten van al het verf dat de schilder nodig heeft
 • Mogelijke extra kosten
 • De voorrijkosten
 • BTW kosten
 • Alle werkzaamheden die de schilder moet uitvoeren
 • De geschatte tijdsplanning
 • De voorwaarden die de schilder heeft
 • De geleverde garantie
 • Eventuele kortingen
 • Een geldige ondertekening van het schilderbedrijf

Hoe vergelijk je een offerte voor schilderwerk?

Op onze website is het ook nog mogelijk om verschillende offertes van verschillende schilders aan te vragen. Je krijgt er dus meerdere binnen en wilt dan weten welke de beste voor je is.

De prijzen van schilderbedrijven lopen vaak erg uiteen. Zo kun door verschillende offertes aan te vragen wel tot 40% op de totale prijs besparen. Het aanvragen van de offertes op onze website is daarnaast ook nog eens gratis dus je verliest er niks mee.

De offertes zijn ook nog volledig vrijblijvend. Dit wil zeggen dat als je het niet eens bent met de ontvangen offertes je er ook niet op in hoeft te gaan. Je kunt ze dan rustig verwijderen of er gewoon niet op reageren.

Als je de verschillende offertes binnen hebt kies je de beste offerte voor het schilderwerk eruit. Dit kan de goedkoopste zijn, maar ook de schilder die het snelst kan beginnen of de specialist die de meeste garantie biedt.

Schilder inschakelen voor het schilderwerk in en rond je huis?

Vind gemakkelijk en snel een schilder in jouw regio en bespaar tot wel 40%!

Hoe is de prijs voor een offerte van schilderwerk opgebouwd?

Elke offerte voor schilderwerk is op een andere manier opgebouwd. Toch bestaan ze vaak wel uit dezelfde factoren. De offertes bestaan vaak uit de geschatte of precieze prijzen met de reden voor deze prijzen.

Let op: soms staan er vaste prijzen vermeld op de offerte en soms gaat het om een richtprijs. Hierdoor is het mogelijk dat de prijs hoger of lager uitvalt. Het is mogelijk om een vaste prijs met de schilder af te spreken.

Als laatste moet je nog letten op eventuele bijkomende kosten van een schilder. Denk hierbij aan de voorrijkosten of afvoerkosten die een schilder moet maken. In sommige gevallen zitten deze kosten al in de offerte inbegrepen, maar ze zitten er soms ook niet bij. Het is altijd mogelijk om dit na te vragen.

Verschillende berekeningen voor een schilderwerk offerte

Er zijn verschillende manieren om een offerte voor schilderwerk te berekenen. Er zijn in totaal vier manieren:

 1. Vaste prijs: bij deze manier maakt de schilder een offerte waar een vaste prijs op staat. Dit noemen ze ook wel een gesloten offerte. Op deze manier weet je van te voren precies wat het allemaal gaat kosten.
 2. Prijs per vierkante meter:hier hanteert de schilder een prijs voor het totale aantal geschilderde vierkante meters. De kosten per m2 verschillen per schilderonderdeel. Het betalen van deze offerte vindt altijd achteraf plaats.
 3. Prijs per uur:deze offerte betaal je ook altijd achteraf. Vaak staat er op de offerte zelf al een geschatte benodigde tijd. De totale gewerkte uren zijn uiteindelijk wel leidend bij het berekenen van de uiteindelijke prijs.
 4. Een richtprijs: hier maakt de schilder een schatting van wat de totale kosten van het schilderwerk zijn. Ze noemen deze soort schilderwerk offerte ook wel een open offerte. Bij deze berekening stelt de schilder stelposten op. De stelposten bestaan uit een schatting van de prijs als de werkelijke uiteindelijke kosten nog niet bepaald zijn. De schilder bepaalt de definitieve prijs na het uitvoeren van het schilderwerk.

Offerte schilderwerk

Verschil tussen een offerte schilderwerk voor binnen of buiten?

Schilderoffertes voor binnen verschillen vaak met offertes voor buitenschilderwerk. De reden hiervoor is, is dat het binnenschilderwerk een stuk goedkoper is dan schilderwerk dat buiten gebeurd.

Dit komt met name doordat schilders altijd binnen schilderen en vaak gemakkelijk overal bij kunnen. Buitenschilders zijn daarnaast erg afhankelijk van de weersomstandigheden en moeten soms erg hoog schilderwerk uitvoeren. Hier is dan ook weer extra materiaal voor nodig.

Waarop letten bij een schilderwerk offerte?

Voordat je akkoord gaat met een schilderwerk offerte zijn er wel een aantal dingen waar je eerst goed op moet letten. De hoofdregel die altijd geld bij het bekijken van offertes is: Hoe completer en overzichtelijker de offerte is, hoe betrouwbaarder de offerte en het bedrijf is.

Let vooral op of de opdrachtomschrijving er goed en duidelijk in staat en of de materialen die de schilder wil gaan gebruiken ook allemaal nodig zijn. Dit kan je namelijk geld besparen.

Daarnaast raden aan om ook goed de voorwaarden van de desbetreffende schilder goed door te lezen. Deze voorwaarden verschillen namelijk vaak erg per bedrijf. Het is in sommige gevallen beter om te kiezen voor een duurdere schilder met goede voorwaarden dan een goedkope schilder met mindere voorwaarden.

Offerte schilderwerk aanvragen? Vergelijk nu!

Als je op zoek bent naar een schilder is het vergelijken van verschillende offertes een goed idee en kan je tot wel 40% op de totale prijs besparen.

Start gratis offerteaanvraag!

Het is gratis en ook nog eens vrijblijvend, hierdoor zit je nergens aan vast!

Gratis schilder offertes vergelijken!