Woonkamer wit verven

Home » Badkamer verven

Badkamer verven: alle info en prijzen

De badkamer is misschien niet de eerste kamer waar je aandenkt als je denkt aan schilderen en verven, en toch kan een likje verf veel doen voor deze relaxerende ruimte. In de badkamer kun je muren, plafonds, deuren, kozijnen en zelfs tegels schilderen, zolang je de juiste waterbestendige verf gebruikt. Bereid de badkamer goed voor en kies de juiste verf en laat deze goed drogen. Zo weet je zeker dat het verf goed blijft zitten. Je kunt er ook voor kiezen een schilder in te schakelen om je te helpen. Dit kost vaak tussen de € 5,- tot € 20,- per m².

Wil je meer weten over welke stappen je moet zetten bij het verven van een badkamer, of ben je juist benieuwd naar de kosten en werkzaamheden van een schilder? Lees dan verder. Hieronder vind je namelijk informatie en tips over hoe je het beste een badkamer schildert!

Korte info: badkamer verven

 • Bij het verven van een badkamer is goede voorbereiding cruciaal, inclusief het voorstrijken van de muur en het zorgvuldig aanbrengen van verf in meerdere lagen.
 • Voor een professioneel resultaat bij het verven van je badkamer, kies de juiste verf, bereid de oppervlakken goed voor en gebruik afplaktape voor strakke lijnen.
 • Als je comfortabel bent met schilderen, kun je het zelf doen, maar bij twijfel is het verstandig een professional in te schakelen voor efficiëntie en kwaliteit. Een schilder kost vaak tussen de € 5,- en de € 20,- per m².
 • Bespaar op de kosten: Start gratis offerteaanvraag!

Wat kun je schilderen in de badkamer?

In de badkamer kun je veel dingen schilderen om het er mooier uit te laten zien. Je kunt de muren schilderen met speciale badkamerverf, die bestand is tegen vocht. Ook het plafond kun je verven om een frisse uitstraling te geven. Als je kastjes hebt, kun je die ook een nieuw kleurtje geven. Het is belangrijk om verf te kiezen die bestand is tegen vocht, zodat het niet gaat afbladderen of beschadigen. Je kunt bijvoorbeeld speciale badkamerverf gebruiken. Vergeet niet om de ruimte goed te ventileren tijdens het schilderen en laat de verf goed drogen voordat je de badkamer weer gebruikt.

Badkamer verven: zo doe je dat

Wanneer je een badkamer gaat verven zijn er een aantal stappen die je moet zetten om te verzekeren dat het op de juiste manier gedaan wordt. Denk hierbij aan een goede voorbereiding, het voorstrijken van de badkamer, de manier van schilderen, en de nabehandeling. Lees verder en ontdek het duidelijke overzicht van de verschillende stappen en ontdek welke materialen je nodig hebt om de schildertaak zo soepel mogelijk te laten verlopen!

Benodigdheden

Zorg ervoor dat je alle benodigdheden bij de hand hebt voordat je begint met verven.

Ga je de badkamer verven? Dan heb je dit nodig:
Badkamerverf
Kwasten en rollers
Afplaktape
Schuurpapier
Emmer en roerstokje
Plastic zeil of kranten
Schoonmaakmiddel
Trapje of ladder
Ventilator of open raam

Stap 1: Voorbereiden

Voordat je kunt beginnen met het verven van de badkamer zijn er een aantal punten waar je aan moet denken. Dit noemen we ook wel de voorbereidingen. Hieronder vind je een aantal stappen die je kunt zetten zodat het schilderwerk zo soepel mogelijk verloopt.

 • Zorg ervoor dat de stroom is uitgeschakeld om veilig te kunnen werken.
 • Verwijder schimmel in de badkamer met een geschikt schoonmaakmiddel.
 • Repareer eventuele beschadigingen aan de muur van de badkamer om een glad oppervlak te creëren.
 • Plak de vloer en leidingen af met afplaktape om ze te beschermen tegen eventuele schade of morsen tijdens het werk.

Stap 2: De badkamermuur voorstrijken

Nu de voorbereiding klaar is, is het tijd om de badkamermuur voor te strijken. Dit betekent dat je een speciale primer aanbrengt op de muur voordat je gaat verven. De primer zorgt ervoor dat de verf beter hecht en een gladde afwerking krijgt. Gebruik een kwast of roller om de primer gelijkmatig over de muur te verdelen. Laat de primer drogen volgens de instructies op de verpakking voordat je verder gaat met het schilderen van de muur. Zo zorg je voor een goede basis voor een mooi eindresultaat.

Stap 3: De badkamer verven

Nu de primer droog is, gebruik je verf om de badkamer te schilderen. Kies verf die geschikt is voor badkamers. Gebruik een kwast of roller om de verf gelijkmatig aan te brengen. Begin van boven naar beneden en zorg dat je alle plekken bedekt. Laat de verf drogen volgens de instructies op de verpakking.

Stap 4: Breng een tweede laag aan

Als de eerste laag verf droog is en de dekking niet volledig is, breng dan indien nodig een tweede laag verf aan. Dit zorgt voor een betere dekking en een mooier eindresultaat. Volg de instructies op de verpakking van de verf en laat de tweede laag goed drogen voordat je verder gaat.

Stap 5: Na het verven

Voorzichtig de afplaktape verwijderen. Als er verfspatten zijn, maak deze dan schoon met een vochtige doek voordat de verf droogt. Laat vervolgens de verf volledig uitharden voordat je andere taken in de badkamer uitvoert. Dit kan enkele uren tot een dag duren, afhankelijk van de verf die je hebt gebruikt en de omgevingscondities.

Badkamer verven tips

Hier zijn wat handige tips voor het verven van je badkamer:

 • Kies de juiste verf: Gebruik verf die speciaal is ontworpen voor badkamers. Deze is beter bestand tegen vocht en schimmel.
 • Voorbereiding is belangrijk: Zorg ervoor dat de oppervlakken schoon en droog zijn voordat je begint met verven. Verwijder eventuele schimmel en repareer beschadigingen aan de muur.
 • Gebruik afplaktape: Plak de randen van de muren, vloer, en andere gebieden die niet geverfd moeten worden af met afplaktape om strakke lijnen te krijgen en te voorkomen dat verf op ongewenste plaatsen terechtkomt.
 • Ventileer de ruimte: Zorg voor voldoende ventilatie tijdens het verven om de geur van de verf te verminderen en ervoor te zorgen dat de verf snel droogt.
 • Breng meerdere dunne lagen aan: Het is beter om meerdere dunne lagen verf aan te brengen dan één dikke laag. Dit zorgt voor een gelijkmatige dekking en een mooi eindresultaat.
 • Laat de verf goed drogen: Zorg ervoor dat elke laag verf goed droog is voordat je een nieuwe laag aanbrengt of voordat je de tape verwijdert.

Met deze tips kun je je badkamer op een professionele manier verven en een frisse nieuwe uitstraling geven.

Zelf schilderen of expert inschakelen?

Als je comfortabel bent met schilderen en de juiste voorbereiding hebt gedaan, kun je zelf schilderen. Maar als je twijfelt over je vaardigheden of als de klus ingewikkeld lijkt, is het verstandig een expert in te schakelen. Een professional kan het werk efficiënt en nauwkeurig uitvoeren, met oog voor detail en ervaring om eventuele problemen op te lossen. Het kan wat meer kosten, maar het resultaat zal meestal beter zijn en het bespaart je tijd en moeite. Denk goed na over je capaciteiten en behoeften voordat je een beslissing neemt.

Kosten badkamer laten schilderen

Als je je badkamer wilt laten schilderen, is het handig om te weten welke kosten je kunt verwachten.

Voor grotere oppervlaktes, zoals muren, kan spuitwerk met latexverf een goede optie zijn, met een gemiddelde prijs van € 5,- tot € 8,- per vierkante meter, inclusief materiaalkosten. Voor kleinere oppervlaktes, zoals deuren of kozijnen, kan sauswerk met latexverf geschikter zijn, met een gemiddelde prijs van € 14,- tot € 19,- per vierkante meter.

Zorg ervoor dat je ook rekening houdt met eventuele voorbereidende werkzaamheden en extra kosten, zoals reparaties of het verwijderen van oude verflagen. Overleg met een professional kan je helpen om de beste keuze te maken voor jouw situatie.

In de tabel hieronder vind je een overzicht van de kosten. En wil je besparen op de kosten? Vraag dan hier gratis offertes aan.

Kostenoverzicht 2024

Type Schilderwerk Gemiddelde prijs per m²*
Spuitwerk € 5,- tot € 8,- (voor grotere oppervlaktes)
Sauswerk € 14,- tot € 19,- (voor kleine oppervlaktes)

*Gemiddelde prijs (incl. materiaalkosten)

Badkamer laten schilderen? Schakel een schilder in via het offerteformulier!

Je kunt zelf de handen uit de mouwen steken en de badkamer aanpakken, maar heb je geen tijd, of laat je dit simpelweg liever over aan een expert? Dan kan dat gewoon! Vaak betaal je tussen de € 5,- en de € 19,- per m² voor verschillende oppervlaktes, maar er is een manier waarop je kunt besparen op de kosten.

Vul het onderstaande offerteformulier en krijg verschillende offertes die je kunt vergelijken, helemaal vrijblijvend! Je bespaart tot 40% op de eindprijs; wie wil dat nou niet?

Gratis offertes vergelijken

Veelgestelde vragen

Wil je meer weten over badkamer verven? Wie weet staat jou vraag hieronder!

Waarom bladdert verf af in badkamer?

Verf kan in de badkamer afbladderen door vocht en condensatie. De constante blootstelling aan vochtige omstandigheden kan ervoor zorgen dat de verf niet goed hecht aan de muur. Ook slechte ventilatie kan een rol spelen. Het is belangrijk om vochtproblemen aan te pakken en verf te kiezen die speciaal is ontworpen voor vochtige omgevingen.

Hoe lang niet douchen na schilderen badkamer?

Na het schilderen van de badkamer is het belangrijk om de verf voldoende tijd te geven om te drogen en uit te harden voordat je gaat douchen. Dit kan meestal variëren van 24 tot 48 uur, afhankelijk van de instructies op de verpakking van de verf en de omgevingscondities zoals temperatuur en luchtvochtigheid. Volg altijd de specifieke aanbevelingen van de verffabrikant op.

Wat is de beste verf voor in de badkamer?

De beste verf voor in de badkamer is verf die speciaal is ontworpen voor vochtige omgevingen. Zoek naar verf die waterbestendig is en schimmelbestendige eigenschappen heeft. Acryllatexverf of schimmelwerende verf zijn goede keuzes. Zorg er ook voor dat de verf gemakkelijk schoon te maken is. Raadpleeg altijd de aanwijzingen van de fabrikant voor het beste resultaat.