Besparen op kosten schildersbedrijf?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis & vrijblijvend


Home » Schildersbedrijf

Schildersbedrijf

Wil jij je huis, schuur of ramen opnieuw laten schilderen? Met de hulp van een schildersbedrijf ben je verzekerd van het mooiste resultaat en de langste levensduur. Dat komt omdat vakmannen de werken goed voorbereiden en kwalitatieve verf gebruiken. Benieuwd wat dit kost?

Start gratis offerteaanvraag!

Hierna ontvang je zo snel mogelijk de prijsopgaven van meerdere schildersbedrijven in jouw regio. Kies het goedkoopste bedrijf en bespaar tot 40%!

Benieuwd naar de verschillende werkzaamheden die een schildersbedrijf uitvoert? Lees dan verder. Je vindt op deze pagina meer over de schilderwerken en de kosten. Ook lees je waar je op moet letten bij het inschakelen van een bedrijf en krijg je handige tips om te besparen op de kostprijs!Wat zijn de werkzaamheden van schildersbedrijven?

Een schildersbedrijf heeft drie belangrijke taken: het voorbereiden van de werken, het aanbrengen van de verf door te sauzen of te spuiten en het herstellen van beschadigd schilderwerk. Bij dit laatste kun je denken aan het herstellen en schilderen van ramen met houtrot.

Op deze pagina lees je meer over de belangrijkste werkzaamheden. Op zoek naar een schildersbedrijf in de buurt? Start nu jouw gratis offerteaanvraag voor prijsopgaven op maat!

Voorbereiden schilderwerk

Het voorbereiden van schilderwerk bestaat uit een aantal stappen.

Afhankelijk van de ondergrond bestaat dit uit:

 • Het repareren van de ondergrond: bij houtrot of beschadigingen aan je muur of plafond.
 • Het verwijderen van de oude verflaag: op sommige oude verflagen kan niet overheen geschilderd worden.
 • Ontvetten: ook dit is belangrijk voor een goede hechting, zonder de ondergrond te ontvetten is het eindresultaat niet mooi.
 • Schuren: dit gebeurt bij het verven van houten elementen, zoals de ramen, trappen en hekken.
 • Grondverf: dit vult kleine oneffenheden op en zorgt voor het mooiste resultaat.

Schilderen: sauswerk en spuitwerk

Na de voorbereidingen volgt het schilderen. Dit wordt op twee verschillende manieren gedaan: met sauswerk of spuitwerk.

Sauswerk is de meest traditionele techniek. Hierbij brengt de vakman de verf aan met een kwast of roller. Spuitwerk houdt in dat de vakman de verf met behulp van een spuitmachine op de muur of het plafond spuit. Het resultaat is een egaal oppervlak dat in een mum van tijd geschilderd is.

Wat is de beste keuze?

Dit is afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren. Spuiten is de goedkoopste optie. Door het nevelen is het wel belangrijk dat alle vloeren en meubels goed afgedekt worden.

schildersbedrijf werkzaamheden

Herstellen schilderwerken

Begint de verf af te bladderen of zitten er krassen of andere beschadigingen in het schilderwerk? Dan kun je een schildersbedrijf inhuren om dit te herstellen. Dit is zeker bij buitenschilderwerk heel belangrijk. De verflaag beschermt het hout namelijk tegen vocht. Als deze beschermlaag dus niet langer intact is, trekt regenwater in het hout. Hierdoor ontstaat houtrot, waarna de herstelkosten nog hoger uitvallen.

Het is gelukkig mogelijk om schilderwerken plaatselijk te herstellen, zodat er niets meer van de reparatie te zien is. De vakman schuurt het beschadigde oppervlak licht op en maakt dit goed schoon. Als er al sprake is van houtrot dan verwijdert hij dit eerst en vult hij het gat op met houtvuller.

Op zoek naar een schildersbedrijf in de buurt?

Vergelijk gratis offertes en vind eenvoudig en snel een goedkoop schildersbedrijf!

Gratis offertes vergelijken

Wat kost een schildersbedrijf?

Wat het kost om een schildersbedrijf in te huren is helemaal afhankelijk van de specifieke werkzaamheden.Een binnenschilder voor binnenschilderwerken kost gemiddeld €35,- tot €40,- per uur en de kosten voor een buitenschilder liggen rond de €40,- tot €50,- per uur. Buitenschilderwerk is iets duurder, omdat hier meer eisen aan zitten. Bovendien zet de vakman vaak andere materialen in, zoals ladders en steigers voor schilderwerk op een hogere verdiep. Lees hier hoe je het best schilders vergelijkt.

Prijzen schildersbedrijven 2024

Type schilder Gemiddelde prijs*
Binnenschilder €35,- tot €40,- per uur
Buitenschilder €40,- tot €50,– per uur

*Let op: dit zijn gemiddelde uurtarieven.

Benieuwd naar de prijs per vierkante meter? Deze verschillen per onderdeel. Voor muren en plafonds, relatief eenvoudig schilderwerk, ligt de prijs tussen de €15,- tot €20,- per m². Gaat het om het schilderwerk op de gevel, dan liggen de kosten eerder tussen de €20,- tot €40,- per m². Laat jij je trap schilderen, houd dan rekening met een kostprijs van gemiddeld €20,- per traptrede. Kies je voor trapgat schilderen? De prijs ligt dan tussen €300,- en €1000,-.

Meer weten over prijzen schilderwerken? Op deze pagina leest u meer! In sommige gevallen profiteer je van het verlaagde btw tarief op schilderwerk. Nieuwsgierig? Lees meer informatie op deze pagina: btw schilderwerk.

Schilderwerken Gemiddelde prijs*
Muren en plafonds schilderen €15,- tot €20,- per m²
Gevel schilderen €20,- tot € 40,- per m²
Trap schilderen Vanaf €20,- per traptrede
Deuren schilderen €70,- tot €110,- per deur
Ramen schilderen €15,- tot €25,- per raam
Tuinhuis, schutting of dakkapel schilderen €40,- tot € 50,- per uur

*Let op: dit zijn richtprijzen incl. bta, materiaal- en arbeidskosten. Vraag gratis offertes aan en bespaar.

Schildersbedrijf gezocht?

Vergelijk gratis offertes en vind gemakkelijk een bedrijf bij jou in de buurt!

Hoe vind je een goed schildersbedrijf?

We snappen dat je een goed en betrouwbaar schildersbedrijf wilt inhuren, zonder direct de hoofdprijs te betalen. In dat geval is het slim om te zoeken naar recensies of ervaringen, zodat je een goed beeld krijgt van de kwaliteit.

Op deze pagina geven we je 3 belangrijke tips om een goed én goedkoop schildersbedrijf te vinden. Heb je hulp nodig met het vinden van een betrouwbaar bedrijf, start dan nu je gratis offerteaanvraag!

schildersbedrijf gezocht

1. Controleer de totaalprijs

Als je offertes vergelijkt raden we je aan om eerst naar de totaalprijs te kijken: hoe is deze opgebouwd? Welke materialen worden benoemd? Is dit inclusief of exclusief voorrijkosten? Deze factoren verschillen per bedrijf, waardoor de prijsopbouw nooit altijd gelijk is.

Over het algemeen geldt: hoe completer de offerte, hoe betrouwbaarder de totaalprijs. Probeer stelposten te ontwijken. Een stelpost is een voorlopig bedrag voor bepaalde werkzaamheden. Dit geldt bijvoorbeeld voor de voorbereiding. Een stelpost is een schatting, omdat de schilder niet direct weet wat hij tegenkomt. Mocht hij onverwacht houtrot moeten herstellen dan vallen de kosten uiteindelijk hoger uit.

2. Zoek recensies en reviews

Het is altijd verstandig om op zoek te gaan naar recensies en aanbevelingen. Je kunt dit vragen bij je vrienden of familie. Misschien hebben zij onlangs hun huis laten schilderen en hebben ze positieve of negatieve ervaringen met een bepaald schildersbedrijf.

Hebben zij geen ervaringen, zoek dan online naar recensies. Je kunt het schildersbedrijf ook zelf vragen om aanbevelingen of referenties.

3. Schildersbedrijf in de buurt

Als je een goedkoop schildersbedrijf wilt inhuren dan raden we je aan te kiezen voor een bedrijf in de buurt. Doordat de voorrijkosten zo laag mogelijk zijn, houd je de kostprijs ook laag.

Maar een schildersbedrijf in de buurt heeft nog een voordeel!

Veel bedrijven voeren de meeste schilderwerken uit in hun eigen omgeving. Hier hebben zij dus een bepaalde reputatie hoog te houden, omdat ze hun goede naam in hun eigen stad of dorp niet willen beschadigen.

Handige bespaartips!

Een schildersbedrijf inschakelen zonder de hoofdprijs te betalen? Dat is zeker mogelijk. Kies er bijvoorbeeld voor om zelf voorbereidende werkzaamheden uit te voeren, zoals het verwijderen van oude verflagen of het schuren van de trap. Zo kunnen vakmannen direct aan de slag en houd je de arbeidskosten zo laag mogelijk.

Zo bespaar je op de kosten van een schildersbedrijf:

 • Kies voor een bedrijf in de buurt om hoge voorrijkosten te voorkomen.
 • Bereid de werkzaamheden zelf voor zodat ze vakman direct aan de slag kan.
 • Dek zelf je vloeren en meubels af om het schildersbedrijf tijd te besparen.
 • Schakel een winterschilder in. De prijzen van schilders in de winter liggen een stuk lager. Een winterschilder is een goedkope schilder.
 • Sluit een onderhoudsabonnement af. Met een onderhoudscontract betaal je eenmalig en daarna een vaste, lagere prijs per maand
 • Vergelijk de prijzen van meerdere bedrijven en kies een goedkoop schildersbedrijf.

schildersbedrijf schilder

Schildersbedrijf inhuren? Vergelijk gratis offertes!

Wil jij de binnen- of buitenkant van je huis een frisse verflaag geven? Schakel dan de hulp van een schildersbedrijf in. De werken zijn snel en vakkundig afgerond en je profiteert bovendien van de beste kwaliteit. Schildersbedrijven geven bovendien een persoonlijk en professioneel advies op het gebied van kleur en design!

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt dan zo spoedig mogelijk de prijsopgaven van verschillende schildersbedrijven in jouw regio. Vergelijk de offertes met elkaar en kies zo gemakkelijk voor het beste aanbod. Op die manier bespaar je tot wel 40% op de totaalprijs: dat wil jij toch ook? Bovendien is dit aanbod gratis en vrijblijvend, zodat je nergens aan vast zit.

Gratis offertes vergelijken