Slaapkamer schilderen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis & vrijblijvend

Home » Slaapkamer schilderen

Slaapkamer schilderen: van inspiratie tot kosten

De slaapkamer is een plek waar je vaak bent en het is de plaats waar je tot rust hoort te komen. Dit betekent dus ook dat de kleur van je slaapkamer je rust moet geven. Dit doe je door de wanden en plafonds een bepaalde kleur te geven. Een schilder kan voor deze rust zorgen door je slaapkamer te schilderen.

Op deze pagina vertellen we je over de verschillende mogelijkheden van het schilderen van je slaapkamer, wat de kosten zijn en geven we je inspiratie. Lees dus snel verder!

Slaapkamer verven: korte info

  • Een schilder kost ongeveer €35,- en €40,- per uur.
  • Je hebt keuze uit allerlei kleuren: zachte en natuurlijke kleuren voor een rustige slaapkamer, donkere kleuren voor een romantische kamer of een accentmuur voor een mooi effect.
  • Schakel een schilder in voor je slaapkamer, zodat het snel geschilderd is zonder gedoe.

Wat kost het schilderen van een slaapkamer?

Voor het schilderen van een slaapkamer kan zowel het uurloon van een schilder worden gehanteerd als een tarief per vierkante meter. Een Binnenschilder kost rond de €35,- en €40,- per uur.

Voor het schilderen van plafonds en muren is het tarief rond de €15,- en €20,- per m². Vaak is het verven van je plafond duurder doordat er meer materialen voor nodig zijn.

Prijzen slaapkamer schilderen 2024

Project

Prijs

Binnenschilder (incl. verf, materiaal en btw)

€35,- en €40,- per uur

Plafonds en muren

€15,- en €20,- per m²

Deuren schilderen €70,- tot €110,- per deur
Ramen schilderen €15,- tot €25,- per raam

*Deze prijzen zijn gemiddeld genomen en kunnen afwijken in de realiteit.

Besparen door het zelf te doen

Wanneer je zelf gaat schilderen, bespaar je op de kosten van de schilder. Je moet dan alleen rekening houden met de kosten voor verf, kwasten en ander materiaal.

Houd er wel rekening mee dat je ook genoeg tijd moet inplannen voor het schilderen. Het kost toch snel meer tijd dan je denkt. Daarnaast is een schilder vaak veel sneller, hierdoor zit je niet zo lang in de troep.

Wat zijn de mogelijkheden voor het schilderen van een slaapkamer?

Er zijn veel mogelijkheden die je hebt wanneer je van plan bent om je slaapkamer te schilderen. Het is verstandig om eerst een kleurenschema te gebruiken en te kijken welke kleur in de kamer past.

Als je een rustige slaapkamer wilt creëren raden we lichte kleuren en aardetonen. Daarnaast is het mooi een je plafond een andere kleur te geven dan de muur of verschillende muren verschillende kleuren te geven. Je kunt ook 1 van de kleuren van de muur laten doorlopen tot het plafond.

Een ander mogelijkheid is het toevoegen van grafische vormen aan je muur. Dit geeft de slaapkamer een vrolijkere sfeer.

Een aantal inspiratiefoto’s:

Hieronder vind je een paar mooie inspiratiefoto’s voor jouw slaapkamer!

slaapkamer accentmuur

Een slaapkamer met accentmuur is altijd populair. Vaak wordt er gekozen voor een combinatie van twee kleuren, met de accentmuur achter het hoofdeinde van het bed.

slaapkamer met diepte

Meer diepte creëer je door het plafond en de accentmuur in dezelfde kleur te verven.

slaapkamer met rustige kleuren

Of ga voor rustige kleuren, zoals aardetinten of pastelkleuren. Hiermee creëer je een mooie rustgevende omgeving.

Slaapkamer verven in 2 kleuren

Het schilderen van een slaapkamer in twee kleuren biedt verschillende voordelen. Het kan de ruimte visueel interessanter maken door contrast en diepte toe te voegen. Een accentmuur of een tweedeling van kleuren kan de architecturale kenmerken van de kamer benadrukken, zoals een hoofdeinde of een decoratief element. Bovendien kan het gebruik van twee kleuren helpen om een bepaalde sfeer of stemming te creëren. Bijvoorbeeld, zachte kleuren aan één kant en donkere kleuren aan de andere kant kunnen een gevoel van balans en rust bevorderen.

Over het algemeen biedt het gebruik van twee kleuren creatieve mogelijkheden om de slaapkamer esthetisch te verrijken.

Kiezen voor een accentmuur

Een accentmuur in een slaapkamer kan verschillende doelen dienen. Ten eerste biedt het een kans om creativiteit en persoonlijkheid toe te voegen aan de ruimte door middel van kleur of patroon. Het kan de slaapkamer visueel interessanter maken en fungeren als een blikvanger.

Ook kan het bijdragen aan het creëren van een gevoel van diepte en dimensie. Een accentmuur een eenvoudige manier om de algehele esthetiek van de slaapkamer te verbeteren.

Het is aan te raden om een accentmuur aan de hoofdzijde van het bed te kiezen, want dan houd je het nog wel rustig.

slaapkamer schilderen

Welke kleuren zijn geschikt?

Je begint natuurlijk met het kiezen van de kleuren, maar waar moet je nu precies opletten? Hieronder heb je een aantal opties.

Zachte en natuurlijke kleuren

Zachte kleuren in een slaapkamer, zoals aardetinten, lichtroze of zachtgroen, creëren een rustige en kalmerende ruimte die bevorderlijk is voor ontspanning en slaap. Deze kleuren wekken een gevoel van sereniteit op en bevorderen een gevoel van geborgenheid. Ze reflecteren vaak natuurlijk licht op een zachte manier, waardoor de slaapkamer een lichtere en luchtigere uitstraling krijgt.

Deze kleuren dragen bij aan een stressvrije omgeving, verminderen visuele prikkels en helpen de geest te ontspannen, wat essentieel is voor een goede nachtrust en algemeen welzijn in de slaapkamer.

Uiteraard is het ook mooi om zachte kleuren te combineren met één accentmuur.

Donkere kleuren

In plaats van lichte en natuurlijke kleuren, is het ook een optie om juist te kiezen voor een donkere slaapkamer.

Donkere kleuren maken een kamer ruimtelijk kleiner, hier moet je dus wel rekening mee houden, maar het maakt een ruimte ook knus en romantisch.

Vaak wordt er gekozen voor donkergroen, donkerbruin of donkerblauw zoals petrol.

Nog een paar aandachtspunten

Begin altijd met een goed plan. Bedenk welke kleuren je wilt gebruiken, waar het licht vandaan komt in de kamer en welke sfeer je wilt creëren. Bereken ook hoeveel verf je nodig hebt.

Met rollers gaat het lekker snel, maar je hebt ook kwasten nodig voor de randen en de hoeken. Wij raden aan om altijd de stukken af te plakken die niet geschilderd moeten worden en eventuele meubels af te dekken met plastic of afdekzeil.

Vergeet het plafond niet! Het plafond wordt niet altijd gedaan, omdat het veel werk is en gedacht wordt dat het nog wel mooi is. Maar vaak heeft het plafond wel een opfrisbeurt nodig.

Blijf goed ventileren tijdens het verven. Dit bevordert niet alleen het drogen van de verf, maar ook verfdampen blijven niet zo lang hangen.

En de laatste tip van ons is dat je genoeg tijd moet inplannen. Een slaapkamer schilderen kost bijna altijd meer tijd dan je verwacht. Veel tijd gaat ook zitten in de voorbereidingen en het opruimen van alle spullen.

Slaapkamer schilderen

Waarom een schilder inschakelen voor je slaapkamer?

Een professionele schilder inschakelen voor het verven van een slaapkamer zorgt voor een hoogwaardig resultaat. De schilder beheerst de juiste technieken, kan adviseren over kleurkeuzes, zorgt voor nauwkeurige afwerking en het bespaart tijd.

Maak ook gebruik van de offerteservice om een aantal gratis offertes te ontvangen van schildersbedrijven bij jou in de regio. Dit is geheel gratis en vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast.

Gratis schilder offertes vergelijken!