Besparen op schilderwerken?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis & vrijblijvend

Home » Schilders vergelijken

Schilders vergelijken

Ben je van plan om een schilder in te huren voor het schilderen van je ramen, muren of andere schilderwerken? Dan is het verstandig om altijd schilders te vergelijken! Waarom? Je leest het hier.

Start gratis offerteaanvraag!

Door het vergelijken van schildersbedrijven bespaar je op de kosten. Vraag gratis offertes aan en ontvang een aantal prijsoverzichten. Vergelijk en betaal niet te veel! Deze offerteservice is uiteraard geheel vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast.


Waarom schildersbedrijven vergelijken?

Wanneer je iets wilt laten schilderen in je huis, is het altijd verstandig om een professionele schilder in te schakelen.

Dit zijn de voordelen:

  • Je krijgt inzicht in de prijzen die er gehanteerd worden.
  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit.
  • Het kiezen van een schilder is eenvoudiger.

Wat kost een schildersbedrijf?

Bij het schilders vergelijken is één van de dingen waar je naar kijkt natuurlijk de prijs van schilderwerken. In onderstaande tabel hebben we alvast wat gemiddelde kosten opgesomd van een schildersbedrijf.

De totaalkost voor schilderwerken is afhankelijk van verschillende factoren. Denk aan het type verf dat er gebruikt wordt, wat je wilt laten schilderen, eventuele voorrijkosten en andere materiaalkosten. Besparen op de voorrijkosten doe je door een schilder te kiezen uit de regio.

Prijsindicatie voor jouw schilderwerk ontvangen? Doe een gratis offerteaanvraag.

Schilderkosten vergelijken: 2024

Klus van schilder Richtprijzen* Toelichting
Uurtarief binnenschilder €35,- tot €40,- per uur Prijs per uur, incl. verf, materiaal en btw.
Uurtarief buitenschilder €40,- tot € 50,- per uur Prijs per uur, incl. verf, materiaal en btw.
Muren en plafond €15,- tot €20,- per m² Prijs is afhankelijk van type verf en aanbreng.
Trap €15,- tot €20,- per traptrede Twee keer in de grondverf en een eindlaag.
Gevel €20,- tot €40,- per m² Eén laag in de primer en twee lagen afwerking.
Deuren €70,- tot €110,- per deur Voorlakken en aflakken.
Ramen €15,- tot €25,- per raam Drie dikteranden tot 100mm breed.
Tuinhuis, schutting of dakkapel €40,- tot €50,- per uur Uurtarief.

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw, materiaal en arbeidskosten. Exacte prijs weten? Vraag gratis offertes aan!


Professionele schilder inschakelen?

Vergelijk schilders door gratis offertes te vergelijken!
Gratis offertes vergelijken!


Schilders vergelijken: alle tips!

Als je nog nooit een schilder hebt ingehuurd, dan weet je waarschijnlijk niet precies waar je op moet letten. Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Bepaal je budget & maak een plan

Voordat je schilders gaat vergelijken is het handig om je budget te bepalen en een plan te maken voor de werkzaamheden. Wat wil je laten doen, welke verfsoorten wil je gebruiken of zoek je daarin juist advies en hoeveel wil je aan de werken besteden.

Door van tevoren een plan op te stellen, is het vergelijken van schilders eenvoudiger. Met een duidelijk plan krijg je daarnaast ook completere offertes, omdat het duidelijker is wat je allemaal wilt laten doen.

Vraag referenties & lees reviews

Wanneer je schilderwerken laat uitvoeren, verwacht je natuurlijk ook een goede kwaliteit. Vraag daarom altijd naar referenties of zoek zelf reviews op. Dan krijg je een beter beeld van de specialisten.

Natuurlijk kun je je buren of familie vragen naar een bekende schilder, maar op deze website vind je ook reviews van schildersbedrijven uit de regio. Zo vergelijk je nog makkelijker schilders en hoef je niet veel rond te vragen.

Lees de voorwaarden door

Wij raden aan om van tevoren de voorwaarden goed door te lezen. Wanneer komt het schildersbedrijf bijvoorbeeld, hoe lang verwachten ze aan het werk te zijn en moet je zelf de verf regelen of neemt de schilder dit mee.

Krijg je garantie op het schilderwerk?

Ook is het handig om na te vragen of je garantie krijgt op de schilderwerken, hoe lang deze garantie geldt en waarvoor. Je wilt natuurlijk wel goed geholpen worden als na een korte tijd de verf begint te bladderen.

Controleer schilderwerk offertes

Wanneer je een offerteaanvraag doet, ontvang je meerdere gratis offertes. Vergelijk deze offertes altijd. Zo krijg je niet alleen een beter beeld van de prijzen per schildersbedrijf, maar ook welke werkzaamheden ze gaan doen, de materialen en verfsoorten en welke service ze bieden. Je krijgt dus een compleet beeld van alles wat te maken heeft met je schilderwerken.

Kies eenvoudig en snel de schilder voor jou schilderwerk!

schilderwerken

Besparen op de kosten? Schilders vergelijken!

Wil je een schilder inschakelen? Goed idee! Vraag gratis offertes aan om te vergelijken en bespaar op de kosten. De offertes zijn uiteraard geheel vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Vergelijk niet alleen de prijzen van de schildersbedrijven, maar ook de voorwaarden en garantieregeling.

Gratis offertes vergelijken