keuken bruin verven

Home » Keuken schilderen

Keuken schilderen: kosten, tips en info!

Een fris geschilderde keuken zorgt ervoor dat het hele huis een andere sfeer krijgt. Wanneer je de keuken gaat schilderen zijn er een aantal stappen die je kunt volgen en kun je waarschijnlijk wel wat inspiratie gebruiken. Wil je hier graag meer informatie over? Dan ben je hier op de juiste plek!

Ontdek hoe je de keuken moet voorbereiden, welke stappen je moet nemen bij het schilderen en kom erachter wat beter is; de keukenkastjes zelf schilderen of het werk uitbesteden. En wil je weten hoeveel dit kost, lees dan verder!

Belangrijke informatie bij keuken schilderen

  • Bereid de keuken voor door deze grondig schoon te maken en oppervlakken te schuren, breng vervolgens primer aan en verf de kasten gelijkmatig. Laat de verf volledig uitharden voordat je de kastdeuren terugplaatst en ruim alles netjes op voor een stralend resultaat.
  • Krijg inspiratie voor creatieve verfideeën, zoals krijtbordverf, magneetverf en houten letters, om je huis op een unieke en persoonlijke manier te decoreren.
  • De kosten voor het inschakelen van een schilder voor het verven van de keuken variëren tussen € 1400,- en € 3000,- voor het schilderen van de hele keuken inclusief deuren en plafond, en tussen € 450,- en € 800,- voor het schilderen van alle muren, kasten en andere oppervlakken.
  • Voor alleen het schilderen van keukenkastdeurtjes en lades liggen de kosten tussen € 250,- en € 500,-.
  • Bespaar op de kosten: Start gratis offerteaanvraag!

Stappenplan voor het verven van je keuken

Wanneer je de keuken gaat verven is het belangrijk dat je weet wat je moet doen en hoe je het moet doen. Zo moet je eerst de keuken voorbereiden, de oppervlakken schuren en de primer aanbrengen. Pas daarna kun je beginnen met het daadwerkelijke schilderwerk. Maar meer hierover lees je hieronder.

Stap 1: Bereid de keuken voor

De eerste stap bij het binnenschilderwerk van de keuken is het voorbereiden van de keuken. Zorg ervoor dat de keuken goed schoon is. Veeg alle viezigheid en vet weg van de kasten en oppervlakken. Haal de deurtjes van de kasten af en verwijder ook de handgrepen en scharnieren. Zo kun je alles goed schilderen zonder dat er verf op de hardware komt.

Stap 2: Schuur de oppervlakken op

De tweede stap is het schuren van de oppervlakken die je wil schilderen. Schuur voorzichtig de oppervlakken van de keukenkasten met schuurpapier. Dit helpt om ze een beetje ruw te maken, zodat de verf beter kan hechten. Als je dit doet, zal de verf niet gemakkelijk afbladderen en zal het er mooier uitzien. Zorg ervoor dat je niet te hard schuurt, want je wilt de kasten niet beschadigen.

Stap 3: Breng primer aan

Nadat je de keukenkasten hebt geschuurd, is het tijd om een primer aan te brengen. Primer is als een basislaagje dat de verf helpt om beter te hechten aan de oppervlakken. Het zorgt er ook voor dat de verf gelijkmatiger wordt verdeeld, waardoor je een mooiere afwerking krijgt. Als je de primer aanbrengt, zorg er dan voor dat je een dunne, gelijkmatige laag aanbrengt over alle geschuurde oppervlakken. Laat de primer goed drogen voordat je verdergaat met het schilderen van de keukenkasten. Op die manier zal de verf goed hechten en zal je keuken er stralend uitzien!

Stap 4: Verf de keukenkasten

Als je de primer hebt laten drogen, is het tijd om de verf aan te brengen op de keukenkasten. Dit kan je doen met een roller of een kwast. Het belangrijkste is om de verf gelijkmatig aan te brengen, zodat de kasten er mooi uitzien.

Werk in lange, gelijkmatige streken om strepen en vlekken te voorkomen. Neem je tijd en zorg ervoor dat je elke hoek en rand goed bedekt. Als je merkt dat er ergens te veel verf is, probeer dan het teveel weg te halen voordat het opdroogt. Op die manier krijg je een prachtige nieuwe look voor je keuken!

Stap 5: Laat de verf uitharden

Het is belangrijk om geduldig te zijn en te wachten tot de verf helemaal droog is voordat je de kastdeuren weer terugplaatst. Kijk op de verpakking van de verf voor de exacte droogtijd. Het kan even duren voordat de verf volledig droog is, dus wees geduldig. Als je de deuren te vroeg terugplaatst, loop je het risico dat de verf beschadigt of dat er vlekken ontstaan. Zorg ervoor dat de verf helemaal droog is en dat er geen plakkerigheid meer is voordat je de kastdeuren weer op hun plaats zet. Op die manier blijft je verfwerk mooi en duurzaam.

Stap 6: Opruimen

Nadat je klaar bent met schilderen, is het belangrijk om alle gebruikte spullen op te ruimen. Berg de verfkwasten, rollers en andere benodigdheden netjes op. Maak ook de werkplek schoon door eventuele verfspetters of gemorst materiaal weg te vegen. Zorg ervoor dat de keuken weer netjes en opgeruimd is voordat je hem weer gaat gebruiken.

Dit helpt om te voorkomen dat er verfvlekken op ongewenste plaatsen komen. Laat de verf ook nog even volledig uitharden voordat je de kasten weer in gebruik neemt. Op die manier kun je optimaal genieten van je fris geschilderde keuken!

Kosten besparen bij het uitbesteden van je schilderwerk?

Vind een schilder bij jou in de buurt en bespaar tot wel 40%!

Gratis offertes ontvangen

Verfideeën: krijg inspiratie

Hier zijn wat leuke ideeën om je te inspireren:

  • Krijtbordverf: Verf een muur, een deur of een stukje van je keuken met krijtbordverf. Je kunt er dan met krijt op tekenen, schrijven en creatief zijn.
  • Magneetverf: Gebruik magneetverf op een muur of een ander oppervlak. Zo kun je gemakkelijk foto’s, notities en andere dingen met magneten ophangen.
  • Houten letters: Versier je ruimte met houten letters. Je kunt je naam, een inspirerend woord of een leuke zin spellen en ze aan de muur hangen voor een persoonlijk tintje.

Met deze ideeën kun je je huis op een leuke en unieke manier decoreren!

Keukenkastjes verven: zelf doen of liever uitbesteden?

Het verven van de keukenkastjes kun je zelf doen, maar je kunt er ook voor kiezen dit uit te besteden aan een schilder. Beide opties brengen voordelen met zich mee. Deze voordelen vind je hieronder uitgebreid en duidelijk beschreven.

Voordelen zelf keuken schilderen

Voordelen schilder inschakelen

Kostenbesparing: Je bespaart geld door zelf de klus te klaren, omdat je geen professionele schilder hoeft te betalen.
Flexibiliteit: Je kunt zelf bepalen wanneer je aan de slag gaat en hoe lang je bezig bent, waardoor je je eigen tempo kunt aanhouden.
Creatieve controle: Je hebt volledige controle over de kleuren en afwerkingen die je wilt gebruiken, waardoor je je keuken een persoonlijke touch kunt geven.
Professioneel resultaat: Een ervaren schilder kan zorgen voor een strak en gelijkmatig eindresultaat, zonder strepen of vlekken.
Tijdbesparing: Een professional kan de klus vaak sneller klaren dan wanneer je het zelf doet, waardoor je minder tijd kwijt bent.
Gemak: Je hoeft zelf geen materialen aan te schaffen of te sjouwen, en je kunt gewoon ontspannen terwijl de schilder het werk voor je doet.

Kosten schilder inschakelen voor keuken verven

Als je ervoor kiest om een schilder in te schakelen om je keuken te verven, zijn hier de gemiddelde kosten inclusief verschillende opties:

Voor het laten schilderen van de keuken, inclusief deuren en plafond, liggen de kosten tussen € 1400,- en € 3000,-. Dit omvat het schilderen van alle oppervlakken in de keuken.

Als je de hele keuken wilt laten schilderen, variëren de kosten gemiddeld tussen € 450,- en € 800,-. De prijs is lager omdat het alleen betrekking heeft op het schilderen van de zichtbare oppervlakken van de keuken, zoals de kastjes en eventueel de zichtbare zijkanten of panelen. Het omvat niet het schilderen van de deuren en plafonds. Omdat er minder oppervlakte is om te schilderen, zijn de kosten over het algemeen lager.

Voor een gerichte schilderklus, waarbij alleen de keukenkastdeurtjes en lades worden geschilderd, liggen de kosten tussen € 250,- en € 500,-.

Het uiteindelijke bedrag kan variëren afhankelijk van factoren zoals de grootte van de keuken, de staat van de oppervlakken en de gekozen verfsoorten. Het is verstandig om meerdere offertes te vergelijken voordat je een schilder inhuurt. In de tabel hieronder vind je alle prijzen nogmaals beschreven.

Kostenoverzicht keuken verven

Type schilderwerk Gemiddelde kosten*
Keuken inclusief deuren en plafond € 1.400,- tot € 3.000,-
Hele keuken € 450,- tot € 800,-
Gerichte schilderklus en alle keukenfronten € 250,- tot € 500,-

Keuken laten verven? Schakel een schilder in!

Een keuken laten verven kan een kostbare klus zijn, maar het zelf uitvoeren van het schilderwerk is ook niet altijd de beste optie. Voor iedereen die het toch liever uitbesteed aan een vakman, maar wil besparen op de kosten is hier de oplossing. Vul het onderstaande gratis offerteformulier in en kom snel en makkelijk in contact met schilders bij jou in de regio. Je bespaart wel tot 40% op de prijs!

Gratis offertes vergelijken