betonvloer verven

Home » Vloer verven

Vloer verven: alle info en kosten

Het verven van de vloer is misschien niet iets waar je als eerste aan denkt bij een schilderklus, maar het kan heel goed zijn en veel doen voor je woning. Maar hoe pak je dit aan? Eerst moet de vloer voorbereid worden, vervolgens moet er primer aangebracht worden en pas daarna kun je beginnen met verven.

Meer hierover lees je hier, en ontdek ook verschillende tips en tricks, en kom erachter hoeveel het eigenlijk kost als je het toch aan een schilder uitbesteed!

Belangrijke informatie: vloeren verven

 • Voor het verven van een vloer moet je eerst de vloer voorbereiden, primen en vervolgens de verf gelijkmatig aanbrengen. Laat de verf drogen en breng indien nodig een beschermende toplaag aan voor extra duurzaamheid.
 • Voor een succesvolle vloerverfklus, reinig de vloer grondig, gebruik hoogwaardige verf en primer, en breng deze gelijkmatig aan met voldoende droogtijd tussen de lagen.
 • Overweeg bij het schilderen van een vloer of je zelf ervaring hebt en het juiste gereedschap hebt, of dat het verstandiger is om het aan professionals over te laten, afhankelijk van het type vloer en je budget.
 • Voor het schilderen van een betonnen vloer kun je rekenen op gemiddelde kosten van € 3,60 per vierkante meter voor ontvetten, € 3,40 per vierkante meter voor primer, € 5,50 per vierkante meter voor elke verflaag, en een uurtarief van € 30,- tot € 40,- voor een schilder.
 • Bespaar op de kosten: Start gratis offerteaanvraag!

Stappenplan voor het verven van een vloer

Wil je weten hoe je het verven van een vloer moet aanpakken? Lees dan verder en ontdek het uitgebreide stappenplan. Door deze stappen te volgen weet je zeker dat de verf op de juiste manier wordt aangebracht.

Stap 1. Voorbereiding van de vloer

Als eerste moet de vloer voorbereid worden. Je kunt namelijk niet zomaar een laagje verf op de vloer smeren. Maak eerst de vloer schoon en zorg ervoor dat er geen stof, vuil of vlekken meer op zitten. Repareer eventuele scheuren of beschadigingen in de vloer met geschikt vulmiddel. Schuur vervolgens de vloer indien nodig om de oppervlakte glad te maken.

Stap 2. Priming van de vloer

Breng een primer aan op de vloer met een roller of kwast. De primer zorgt ervoor dat de verf beter hecht en een gelijkmatig resultaat geeft. Laat de primer volledig drogen volgens de instructies op de verpakking.

Stap 3. Schilderen van de vloer

Wanneer je het voorbereidende werk verricht hebt kun je aan de slag met het daadwerkelijk schilderen van de vloer. Kies eerst een geschikte verf voor vloeren en roer deze goed door. Breng de verf gelijkmatig aan op de vloer met een roller en werk in lange, gelijkmatige stroken voor een mooi resultaat. Laat de verf drogen volgens de instructies op de verpakking en breng indien nodig een tweede laag aan voor een betere dekking.

Stap 4. Afwerking en nazorg

Laat de verf volledig uitharden volgens de aanbevolen droogtijd. Breng indien gewenst een beschermende toplaag aan, zoals vernis of lak, voor extra duurzaamheid en bescherming tegen krassen. Vermijd zware belasting van de vloer gedurende minstens 24 uur na het schilderen om beschadigingen te voorkomen.

En dat is het! Met deze eenvoudige stappen kun je je vloer opfrissen met een nieuwe verflaag. Vergeet niet om de instructies op de verpakking van de gebruikte producten te volgen voor het beste resultaat.

Besparen op je schildersklus?

Vind een schilder bij jou in de buurt en bespaar tot wel 40%!

Gratis offertes ontvangen

5 tips bij het verven van de vloer

Hier zijn 5 handige tips voor het verven van een vloer:

 • Maak de vloer goed schoon voordat je begint met verven. Zorg ervoor dat er geen stof, vuil of vet meer op zit. Een schone vloer zorgt voor een betere hechting van de verf.
 • Gebruik goede kwaliteit verf en primer die geschikt zijn voor vloeren. Zo weet je zeker dat de verf goed blijft zitten en lang meegaat.
 • Neem de tijd om de primer en verf gelijkmatig aan te brengen. Gebruik een roller of kwast en werk in lange, gelijkmatige stroken voor het beste resultaat.
 • Laat de verf goed drogen tussen de lagen door en volg de instructies op de verpakking. Zo voorkom je dat de verf gaat vlekken of afbladdert.
 • Zorg voor voldoende ventilatie tijdens het verven en laat de ruimte goed luchten na het aanbrengen van de verf. Dit helpt om sterke geuren te verminderen en zorgt voor een betere droging van de verf.

Met deze tips kun je jouw vloer succesvol verven en een frisse nieuwe look geven!

Schilderen vloertegels versus betonvloer

Als je vloertegels gaat schilderen, moet je ervoor zorgen dat ze schoon zijn en dan speciale verf voor tegels gebruiken, zodat de verf goed blijft zitten. Als de tegels een beetje ruw zijn, kun je ze lichtjes opschuren voordat je begint. Het is belangrijk om meerdere dunne lagen verf aan te brengen voor een goede dekking.

Bij betonnen vloeren moet je ervoor zorgen dat ze goed schoon zijn en eventuele scheuren repareren met speciaal vulmiddel. Gebruik vervolgens een primer die geschikt is voor beton voordat je de verf aanbrengt met een roller. Betonverf beschermt de vloer en zorgt voor een mooie uitstraling.

Zelf vloer schilderen of uitbesteden?

Het schilderwerk van een vloer kun je zelf doen of laten doen door iemand anders. Als je handig bent en graag klust, kun je overwegen om het zelf te doen. Het kan geld besparen en je kunt de vloer naar jouw smaak aanpassen. Maar als je geen ervaring hebt of als de vloer speciale behandeling nodig heeft, is het misschien beter om het aan professionals over te laten. Ze hebben de juiste kennis en gereedschap om het goed te doen. Overweeg je vaardigheden, het type vloer en je budget voordat je beslist of je het zelf wilt doen of uitbesteden.

Kosten vloer laten schilderen

Als je overweegt om je vloer te laten schilderen, is het handig om de kosten in gedachten te houden.

Voor het ontvetten van de vloer betaal je gemiddeld € 3,60 per vierkante meter. Daarna komt het aanbrengen van een primerlaag, wat ongeveer € 3,40 per vierkante meter kost. Voor elke laag verf op een betonnen vloer moet je rekenen op € 5,50 per vierkante meter. Als je besluit om een schilder in te huren, houd er dan rekening mee dat het uurtarief meestal tussen de € 30,- en € 40,- ligt.

Deze kosten kunnen variëren afhankelijk van de grootte van de vloer en eventuele extra werkzaamheden. Het is verstandig om meerdere offertes te vergelijken voordat je een beslissing neemt.

Kostenoverzicht 2024

Werkwijze Gemiddelde prijs*
Vloer ontvetten € 3,60 per m²
Primer laag aanbrengen € 3,40 per m²
Betonvloer verf per laag € 5,50 per m²
Uurtarief schilder € 30,- tot € 40,-

Zo bespaar je op de kosten

Hier zijn een paar manieren om geld te besparen op de kosten van het laten schilderen van je vloer:

 • Doe zelf de voorbereiding: Je kunt geld besparen door zelf de vloer te ontvetten en eventuele reparaties uit te voeren voordat de schilder komt.
 • Vergelijk offertes: Vraag offertes aan bij verschillende schilders en vergelijk de prijzen om de beste deal te vinden.
 • Kies voor een eenvoudigere afwerking: Als je een beperkt budget hebt, overweeg dan om te kiezen voor een eenvoudigere afwerking of minder lagen verf om kosten te besparen.
 • Onderhandel over het uurtarief: Bespreek het uurtarief met de schilder en probeer een prijs te krijgen die binnen je budget past.

Door deze tips te volgen, kun je geld besparen op het laten schilderen van je vloer zonder in te leveren op de kwaliteit van het werk.

Schakel snel en makkelijk een schilder in!

Het verven van een vloer is een klus die je zelf kunt uitvoeren, maar vaak is het inschakelen van een schilder sneller en makkelijker. Wel zit er een prijskaartje aan verbonden, maar de prijs op het kaartje kun je zelf positief beïnvloeden. Dit doe je door de vrijblijvende offerteaanvraag te doen.

Kom snel en makkelijk in contact met schilders bij jou in de regio en ontvang verschillende offertes. Je kunt nu zelf vergelijken om de beste prijs eruit te halen!

Gratis offertes vergelijken