Home » Dakkapel schilderen
Dakkapel schilderen

Dakkapel schilderen

Het schilderen van je dakkapel is ook een onderdeel van de onderhoud van je huis. Door ervoor te zorgen dat je dakkapel er weer netjes en verzorgd uitziet krijgt je huis ook een beter uitstraling. Toch kan het schilderen van je dakkapel gevaarlijk en moeilijk zijn. Het kan dan ook verstandig zijn om hier voor een schilder in te huren.

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt verschillende offertes van bedrijven uit de buurt. Ook kan je tot wel 40% op de prijs besparen.

Op deze pagina vertellen we over wanneer een dakkapel geschilderd moet worden, wat het kost en wat de voordelen zijn van het verven van een dakkapel.

Wanneer moet je een dakkapel laten schilderen?

Over het algemeen wordt het aangeraden om je dakkapel eens in de 5 tot 7 jaar opnieuw te laten schilderen. In sommige gevallen is een dakkapel ook al eerder toe aan een nieuwe schilderbeurt.

Denk bijvoorbeeld als de verflaag begint af te bladderen, er scheurtjes in gaan zitten of dat er blaasjes ontstaan. Wanneer dit gebeurt betekent het dat het hout niet langer wordt beschermd tegen vocht en kan er dus snel schade aan je dakkapel ontstaan.

Je kunt er ook voor kiezen om je dakkapel te schilderen als je simpelweg een andere kleur wilt.

Wat kost het schilderen van een dakkapel?

Het schilderen van een dakkapel is buitenschilderwerk en is daarom duurder dan binnenschilderwerk. Het laten schilderen van een dakkapel kost rond de €40,- en €50,- per uur. Dit is het zelfde als het uurloon voor ander buitenschilderwerk.

Het schilderwerk kan al snel op een totaalprijs tussen de €500,- en de €1000,- uitkomen.

Kostenoverzicht dakkapel schilderen 2023

Schilderklus

Prijs

Dakkapel

€40,- tot €50,- per uur

Dakkapel totaalprijs

€500,- tot €1.000,-

*Deze prijzen zijn gemiddeld en kunnen afwijken van de exacte prijzen. Start gratis offerteaanvraag voor de reële prijzen.

De voordelen van het schilderen van een dakkapel

Een dakkapel kan veel te verduren krijgen tijdens zware stormen en andere slechte weersomstandigheden. Als er dan een slechte verflaag over het dakkapel ligt zal het ook een stuk sneller beschadigen. Het is daarom ook belangrijk dat een dakkapel geschilderd wordt met een goede verfsoort die op de juiste manier wordt aangebracht. Zo bescherm je je dakkapel tegen schade.

Verf van hoge kwaliteit kan wel 5 tot 6 jaar bescherming bieden. Om deze reden is het dus ook belangrijk om eens in de 5 tot 7 jaar het dakkapel opnieuw te laten verven.

Daarnaast is het ook erg visueel aansprekend om een dakkapel te laten schilderen. Het ziet er namelijk in de meeste gevallen een stuk beter uit. Je kan ook zelf de kleur kiezen die je het wilt geven.

Besparen op een dakkapel schilderen? Gratis offertes vergelijken!

Ben je op zoek naar een schilder die jouw dakkapel kan schilderen? Door offertes te vergelijken vind je gemakkelijk een schilder in je regio.

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt zo snel mogelijk verschillende offertes in je mail. Zo kan je de vakman kiezen die het beste aanbod heeft en tot wel 40% op de kosten besparen. Het is gratis en daarnaast helemaal vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast!

Gratis schilder offertes vergelijken!