Home » PVC ramen schilderen
PVC ramen schilderen

PVC ramen schilderen

Je hebt ramen in alle soorten en maten. Niet alle soorten kunnen zomaar geschilderd worden. Dit is ook zo bij het schilderen van PVC ramen. Het is wel mogelijk om PVC ramen te schilderen alleen verschilt dit per soort PVC raam. Op zoek naar een schilder?

Start gratis offerteaanvraag!

Door de gratis aanvraag in te vullen krijgt je offertes van verschillende schilders in de regio. Je kan daarnaast tot wel 40% op de kosten besparen.

Op deze pagina gaan we in op welke PVC ramen geschilderd kunnen worden, welke verf hiervoor nodig is en wat het zal kosten. Lees dus snel verder!

Welke PVC ramen kunnen geschilderd worden?

Er zijn verschillende soorten PVC die gebruikt worden voor de ramen. Zo heb je gecoate PVC en PVC met een kunststof folie. Gecoate pvc ramen kunnen wel geschilderd worden. Deze hebben namelijk geen decoratieve folie over zich heen en hierdoor kan de verf goed hechten.

Het schilderen van PVC ramen met kunststof folie wordt echter een lastigere klus. Door de folie die over de ramen heen zit is de kans dat het succesvol geschilderd kan worden een stuk lager. De reden hiervoor is, is dat de verf een stuk minder goed zal hechten op de folie. Het wordt daarom ook aangeraden om de PVC ramen met een folielaag te laten opknappen door een nieuwe folielaag aan te brengen.

Wat voor verf is nodig om PVC ramen te schilderen?

Als je dus de geschikte soort PVC ramen hebt om te schilderen moet je nu nog de juiste verf hebben. Je kunt PVC namelijk niet met alle verfsoorten schilderen. De verf die hier het meest geschikt voor is, is solventgedragen verf die op basis is van polyurethaan-alkydhars.

Deze verfsoort is geschikt voor gebruik op metaal en kunststof en PVC is een soort kunststof. Je hebt daarnaast ook nog een goede hechtprimer nodig. Het is namelijk het beste als je verf hebt die krasvrij is, goed tegen slechte weersomstandigheden kan en ook elastisch is.

We raden aan om nooit te gaan kiezen om de goedkoopst mogelijke verf te gebruiken wanneer je PVC ramen gaat schilderen. Hoe beter de kwaliteit van de verf hoe langer het zal blijven zitten en hoe beter de PVC ramen dus beschermt zullen zijn.

Wat kost het schilderen van PVC ramen?

Over het algemeen kost een schilder tussen de €35,- en de €50,- per uur afhankelijk van het schilderwerk. Binnen zal het goedkoper zijn dan buiten, maar aangezien het schilderen van PVC ramen zowel binnen als buiten gebeurt zal de prijs tussen deze indicatie zitten.

Daarnaast hangt de prijs ook af van het aantal ramen dat geschilderd moeten worden. De prijs voor het schilderen van ramen zit tussen de €15,- tot €25,- euro per raam. Deze prijs is afhankelijk van de grote van de ramen.

Ga vooraf dat er geschilderd wordt een afspraak maken over hoe er betaald zal worden. Als je een vast prijs wilt is het vaak gemakkelijker om per raam te betalen.

Kostenoverzicht PVC ramen schilderen 2023

Schilderklus

Prijs

Schilder voor schilderwerk

tussen de €35,- en de €50,- per uur

PVC ramen schilderen

tussen de €15,- tot €25,- euro per raam

*Deze prijzen zijn gemiddeld genomen en kunnen afwijken van de exacte prijzen. Start gratis offerteaanvraag voor de reële prijzen.

Schilder vinden voor PVC ramen schilderen? Vergelijk gratis offertes!

Ben je op zoek naar een schilder die voor jou PVC ramen kan schilderen? Door offertes te vergelijken vind je snel een schilder in de omgeving.

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt de offertes zo snel mogelijk in de mail. Kies de voor jou beste schilder eruit en bespaar tot wel 40%. Het is gratis en vrijblijvend. Vergelijk dus snel!

Gratis schilder offertes vergelijken!