Besparen op trap schilderen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis & vrijblijvend

Home » Trap schilderen prijs

Trap schilderen: prijs en mogelijkheden

Wil je de trap laten schilderen en ben je benieuwd naar de prijs? Deze hangt af van de stijl van je trap, de hoeveelheid traptreden en de staat van het oppervlak. Gemiddeld kun je rekening houden met kosten rond de €15,- tot €20,- per traptrede. Benieuwd naar de exacte prijs?

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt zo snel mogelijk meerdere offerteaanvragen. Vergelijk de prijzen en kies voor het beste aanbod!

Op deze pagina lees je meer over het schilderen van de trap en wat dit kost. Je vindt informatie over de gemiddelde prijzen én we vertellen je welke factoren de prijs beïnvloeden. Tot slot vind je hier hele handige tips om te besparen op de kosten.trap schilderen prijs

Wat kost een trap schilderen?

Wat is de prijs voor het schilderen van een trap? Gemiddeld kun je rekening houden met kosten rond de €15,- tot €20,- per traptrede. Voor dit bedrag laat je de treden twee keer behandelen met grondverf en één keer met een eindlaag in een kleur naar keuze.

De kosten voor het schilderen van de trap zijn onder meer afhankelijk van de trap en de stijl ervan. Een rechte trap heeft minder oppervlak en is daarom goedkoper om te verven dan trappen met een halve draai.

Bij een gemiddelde trap met 12 treden, liggen de totale kosten rond de €180,- tot €240,-. Laat je de trap eerst ook schuren, dan lopen de kosten hoger op.

Benieuwd naar de kosten voor andere soorten schilderwerk? Lees meer op de pagina prijs schilderwerken.

Gemiddelde prijs* Omschrijving
Uurtarief binnenschilder €35,- tot €40,- per uur Prijs per uur, incl. verf, materiaal en btw.
Trap €15,- tot €20,- per traptrede Twee keer in de grondverf en een eindlaag.

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijzen gratis en vrijblijvend offertes aan!

Schilder inhuren voor het schilderen van je trap?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de schilderkosten!

Wat beïnvloedt de prijs van een trap schuren en verven?

Wat kost een trap schilderen? Dit hangt af van verschillende factoren. Het uurtarief van de schilder speelt een grote rol, dit verschilt per schildersbedrijf. Daarnaast heeft de staat van de trap en het type trap ook een grote invloed.

Hieronder gaan we dieper in op de factoren die de kosten bepalen. Wil jij een exacte prijs indicatie ontvangen, vraag dan snel gratis offertes aan en bespaar op de kosten!

Uurtarief van de schilder

Het uurtarief van een binnenschilder ligt gemiddeld tussen de €35,- tot €40,- per uur: dit is een indicatie, en verschilt dus per firma. Het uurtarief wordt bepaald door onder meer het type binnenschilderwerk dat je laat uitvoeren en de ervaring van de vakman. Hoe meer ervaren iemand is, des te hoger de uurprijs.

Soort trap

Het soort trap heeft ook een grote invloed op de uiteindelijke kosten. Een open trap schilderen is bijvoorbeeld goedkoper, omdat er minder oppervlak is dan bij een gesloten trap. Heb je een trap met een halve of zelfs hele draai, dan is het oppervlak weer groter dan bij een rechte trap. Bovendien zijn er dan veel kleinere hoekjes die precisie en aandacht nodig hebben.

Staat van de trap en trapbedekking

Ook de staat van de trap heeft invloed op de kosten voor het verven. Een flink beschadigde trap of een trap met verouderd schilderwerk moet eerst hersteld worden. Zou je dit achterwege laten, dan hecht de verf niet goed en zal het snel gaan slijten. De hoeveelheid voorbereiding heeft ook een invloed op de kosten. Laat je de trap schuren dan bespaar je jezelf veel tijd, maar lopen de kosten wel hoger op.

prijs trap schilderen

Soort verf

Het soort verf dat de schilder gebruikt speelt een grote rol. In de meeste gevallen zal hij een grondverf en een dekkende verf gebruiken. Voor grondverf betaal je gemiddeld €20,- tot €40,- per liter, en voor dekkende verf liggen de kosten tussen de €20,- tot €50,- per liter. Wil je de trap beitsen of lakken, houd dan rekening met kosten tussen de €20,- tot €55,- per liter.

Verfsoort Prijs per liter incl. btw* Aantal m2 per liter Bijzonderheden
Grondverf €20,- tot €40,- 8 – 12 Onderlaag
Beits en lak €20,- tot €55,- 10 – 16 Beschermingslaag
Dekkende verf €20,- tot €50,- 8 – 16 Trapverf

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Exacte prijsindicatie ontvangen? Vergelijk dan gratis offertes!

Schilderwerk combineren

De meeste schilders bieden een kwantumkorting aan. Dat betekent dat als je meerdere schilderwerken combineert en in één keer laat uitvoeren, je bespaart op de prijs per vierkante meter. Andere schilderwerken die je zou combineren met het schilderen van de trap, zijn het schilderen van het trapgat, het verven van de muren en plafonds, het lakken van de ramen of het verven van je tuinhuis of schutting. In de tabel hieronder vind je een prijsindicatie van verschillende soorten schilderwerk.

Type schilderwerk Gemiddelde prijs* Omschrijving
Muren en plafond €15,- tot €20,- per m² Prijs is afhankelijk van type verf en aanbreng.
Gevel €20,- tot €40,- per m² Eén laag in de primer en twee lagen afwerking.
Deuren €70,- tot €110,- per deur Voorlakken en aflakken.
Ramen €15,- tot €25,- per raam Drie dikteranden tot 100mm breed.
Tuinhuis, schutting of dakkapel €40,- tot €50,- per uur Uurtarief.

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die per schildersbedrijf kunnen verschillen. Exacte kosten weten? Vraag gratis offertes aan en bespaar!

Ook trapleuning schilderen: hoeveel kost dat extra?

Naast het schilderen van de trap, is het ook belangrijk om de trapleuning te behandelen. Als de verf hierop begint te bladderen dan wordt hij glad en is er weinig grip meer. De kans op uitglijden is dan groter. De kosten voor het schilderen van de trapleuning, liggen gemiddeld tussen de €40,- tot €100,-. Uiteraard hangt de prijs af van het oppervlak, het soort leuning en de verfsoort.

Schilder inschakelen? Start je gratis offerteaanvraag en bespaar op de kosten!

Trap laten schilderen en besparen op de prijs?

Vind een schildersfirma jouw regio en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Gratis offertes vergelijken

Bespaartips: zo wordt de prijs van een trap schilderen lager

Je trap laten schilderen door een vakman zonder hoge kosten te betalen? Het is mogelijk! Hieronder geven we je een paar praktische tips, waarmee ook jij je trap professioneel laat schilderen tegen de laagste prijs! Heb je hulp nodig met het vinden van een vakman? Vraag dan snel gratis offertes aan en bespaar!

Doe de voorbereiding zelf

Je kunt besparen op de kosten, door zelf de voorbereiding uit te voeren. Door je trap te schuren of alvast in de grondverf te zetten kan de vakman direct aan de slag met het echte werk: hierdoor worden de traptreden netjes afgelakt zonder dat je hoge kosten hoeft te betalen.

Lagere btw

Is je woning ouder dan tien jaar? In dat geval kom je mogelijk in aanmerking voor een verlaagd btw-tarief van 6%! Een belangrijke voorwaarde is dat het gaat om een huis dat hoofdzakelijk als privéwoning gebruikt wordt en dat de werkzaamheden gefactureerd worden aan de eindgebruiker. Meer weten? Lees dan verder op belgium.be.

Neem een winterschilder

Wist je dat het goedkoper is om ’s winters een schilder in te schakelen dan in het voorjaar? Omdat er in de winter minder klussen worden aangeboden, bieden de meeste schilders hun werkzaamheden aan tegen een gereduceerd tarief. Gemiddeld bespaar je tot wel 30% op de kosten door een winterschilder in te schakelen!

trap schilderen kosten

Trap schilderen voor een lage prijs? Vergelijk offertes

Zie je het toch niet zitten om de trap zelf te schilderen? Dan is het een goed idee een schilderbedrijf in te huren. Je traptreden zijn snel en vakkundig geschilderd zonder dat je hier energie in hoeft te steken. Bovendien krijg je een persoonlijk advies en ben je verzekerd van een strak resultaat! Op zoek naar een schildersbedrijf in jouw regio?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt hierna zo snel mogelijk de prijsopgaven van maximaal 5 bedrijven in je eigen regio. Vergelijk de kosten en kies zo voor het bedrijf met het beste aanbod. Kijk niet alleen naar de prijs, maar ook naar planning, materialen en voorwaarden. De aanvraag is gratis en vrijblijvend: je zit dus nergens aan vast!

Gratis offertes vergelijken