Besparen op een schilder abonnement?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis & vrijblijvend


Home » Onderhoudsabonnement schilder

Onderhoudsabonnement schilder

Wil je er zeker van zijn dat het houtwerk van je woning altijd in topconditie is? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van een onderhoudscontract voor schilderwerk. Je weet vast dat het belangrijk is om schilderwerken goed te onderhouden. Met een abonnement heb je daar geen omkijken naar

Hoe werkt een onderhoudsabonnement?

Met een onderhoudsabonnement van een schilder betaal je een vast bedrag per maand. Wanneer het tijd is voor een nieuwe verflaag neemt de schilder contact met je op. Hoe vind je gemakkelijk een goede schilder?

Start gratis offerteaanvraag!

Vergelijk offertes en kies eenvoudig en snel de schilder met het beste aanbod. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt!Wat zijn de voordelen van een onderhoudscontract schilderwerk?

Heb je geen zin om vrije tijd op te offeren voor het onderhouden van je woning, maar wil je wel dat het verfwerk goed onderhouden wordt? Een schilder abonnement is de perfecte oplossing voor dit probleem.

Wat zijn de voordelen?

  • Al het schilderwerk van je woning is altijd in topconditie. Het hout is goed beschermd én ziet er mooi uit, waardoor de woningwaarde stijgt.
  • Je hoeft zelf nergens om te denken. De schilder neemt contact met je op wanneer het tijd is om te schilderen.
  • Het schilderwerk wordt altijd door een vakkundige schilder uitgevoerd.
  • Voor het onderhoudscontract voor schilderwerk betaal je een vast bedrag per maand. Je hebt dus nooit onverwachte en hoge kosten.

Benieuwd naar de exacte kosten? Vergelijk gratis offertes

Wat kost een onderhoudscontract schilder?

Wanneer je een onderhoudscontract voor schilderwerk afsluit, breng je eerst samen met de vakman je behoeftes goed in kaart. De hoogte van de kosten per maand voor het onderhoudscontract met een schilder is afhankelijk van de hoeveelheid schilderwerken die je kiest.

In de volgende prijstabel zie je met welke kosten voor een schilder abonnement je rekening moet houden. In dit voorbeeld van een onderhoudscontract voor schilderwerk is uitgegaan van een periode van 10 jaar. In het eerste jaar betaal je een bedrag van €1.500,- (eenmalig) voor de uitvoering van het basis schilderwerk. terwijl deze klus €2.500,- kost. De overige €1000,- betaal je gespreid over de volgende 9 jaren. Vanaf het tweede jaar betaal je een vast bedrag van €34,17 per maand. Bij die prijs is al het benodigde onderhoud in die 10 jaar inbegrepen.

Een overzicht van alle kosten zonder abonnement lees je op de pagina prijs schilderwerken. Hier lees je hoe je schilders het best kunt vergelijken.

Kosten schilder abonnement 2024

Looptijd van abonnement Werkzaamheden Kostprijs zonder abonnement Je betaalt (met abonnement) in totaal: Bedrag per maand
1 Uitvoer eerste schilderbeurt €2.500,- €1.500,- n.v.t.
2 €410,- €34,17
3 €410,- €34,17
4 Inspectie en onderhoud van schilderwerk €350,- €410,- €34,17
5 €410,- €34,17
6 €410,- €34,17
7 Herschilderbeurt €2.000,- €410,- €34,17
8 €410,- €34,17
9 €410,- €34,17
10 Inspectie en onderhoud van schilderwerk €350,- €410,- €34,17
Totaal €5.200,- €5.190,-

Bespaar op de kosten van een schilder

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot 40% op de kosten!

Wat heeft invloed op de prijs van het onderhoudscontract?

De onderhoudswerken die je wilt laten uitvoeren hebben de grootste invloed op de prijs. Alleen het onderhouden van de ramen is bijvoorbeeld goedkoper dan ook het onderhouden van je geschilderde gevel. Het is ook mogelijk alleen een abonnement af te sluiten voor al je buitenschilderwerk.

Daarnaast verschilt het ook per schilder hoe het maandbedrag wordt berekend. In het bovenstaande prijsvoorbeeld wordt een gedeelte van de kosten van het basis schilderwerk over de 9 jaar verspreid. Sommige schilders willen echter dat de kosten voor het basis schilderwerk wel in één keer betaald wordt. Dat heeft wel als voordeel dat het maandbedrag daarna lager wordt.

onderhoudsabonnement schilder

Welke werkzaamheden vallen onder het schilder abonnement?

Wil je het onderhoud van je schilderwerk buiten of binnen uitbesteden aan een schilder? Met een onderhoudsabonnement weet je zeker dat het onderhoud op de juiste momenten gebeurt. Welke klussen zijn doorgaans inbegrepen in een onderhoudsabonnement?

  • Basis schilderwerk. Voordat het contract ingaat, zorgt de specialist ervoor dat alle schilderwerken in topconditie zijn. Hij brengt daarvoor een nieuwe laag verf aan.
  • Inspectie en onderhoud. Om de paar jaar is het nodig om verfwerk te onderhouden, zodat het zijn beschermende functie niet verliest. De vakman begint altijd met een inspectie, om te kijken of er eventueel sprake is van houtrot en om de conditie van de verflagen vast te stellen. Zo nodig repareert hij gebreken en brengt hij nieuwe verf aan.
  • Herschilderbeurt. Na ongeveer 6 jaar is het nodig om alle verflagen te vervangen. Deze klus is ook meegenomen in je onderhoudscontract bij een schilder.

Verlaagd btw-tarief op schilderwerken

Is je woning ouder dan 10 jaar? Dan profiteer je in België bij schilderwerken van een verlaagd btw-tarief. In plaats van 21% betaal je slechts 6% btw over alle werkzaamheden en materialen wanneer je een vakman inschakelt. Deze korting neemt je schilder direct mee in de prijs van het onderhoudsabonnement.

Dit verlaagde tarief is ook van toepassing voor appartementsblokken met een syndicaat, wanneer de woningen ten minste 10 jaar oud zijn. Wel moet dan per kavel vastgesteld worden dat deze hoofdzakelijk als privéwoning gebruikt wordt.

Hoe lang loopt een onderhoudsabonnement bij de schilder?

Je maakt zelf afspraken met je schildersbedrijf wanneer je een onderhoudsabonnement afsluit. Je geeft daarbij niet alleen aan welke onderhoudswerkzaamheden je wilt laten uitvoeren, maar ook voor hoeveel jaar je de service afneemt. De standaardperiode is 10 jaar. Het kan voordeliger zijn om een langere periode af te spreken.

In de regel geldt dat onderhoudswerken met een grote omvang op den duur voordeliger zijn. Dat is ook het geval bij een onderhoudsabonnement van een schilder. Sommige schilders zijn bereid korting te geven bij een langdurig onderhoudsabonnement. Hoe langer de periode is die je vastlegt, hoe lager het bedrag per maand dat je betaalt.

Onderhoudscontract schilder opnemen in hypotheek?

Wanneer je een huis koopt, is het mogelijk om eenmalig de totale kosten van het onderhoud voor meerdere jaren af te kopen. Dit bedrag kun je mee laten financieren in je hypotheek. Je kunt het ook betalen vanuit de verkoop van een andere woning.

Maak je gebruik van deze regeling?

Dan is het verstandig om gebruikt te maken van een onafhankelijk stichting die het geld voor het onderhoud beheert. De benodigde bedragen voor het onderhoudsabonnement worden dan automatisch periodiek uitgekeerd aan de schilder bij wie je het onderhoudsabonnement hebt afgesloten. Zo weet je zeker dat het geld ook daadwerkelijk aan het onderhoud van je woning uitgegeven wordt.

onderhoudsabonnement schilders

Besparen op de schilder? Gratis offertes vergelijken!

Door het afsluiten van een abonnement voor het verven van je huis weet je zeker dat je al het verfwerk goed wordt onderhouden, zonder dat je er zelf tijd in hoeft te steken of plots hoge bedragen moet betalen. Met een schilder ben je altijd verzekerd van vakwerk.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

De offerteservice is geheel gratis en vrijblijvend, je zit nergens aan vast. Door de prijzen te vergelijken, kies je eenvoudig de beste service voor de laagste prijs!

Gratis offertes vergelijken