Goedkope schilder gezocht?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis & vrijblijvend


Home » Goedkope schilder

Goede goedkope schilder gezocht? Zo vind je er een voor jouw opdracht

Wie zegt dat schilderen duur moet zijn? Met een goedkope schilder uit jouw regio profiteer je van het mooiste resultaat voor de laagste prijs. Bovendien is een goedkope schilder helemaal niet veel duurder dan zelf schilderen. Hulp nodig bij het vinden van een betaalbaar schildersbedrijf?

Start gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag ontvang je meerdere prijsopgaven van schilders in jouw regio: kies de goedkoopste schilder en bespaar tot 40%!

Schilder nodig? Op deze pagina vind je handige tips en informatie voor het vinden van een betaalbare schilder in jouw regio. Je leest over de gemiddelde kosten en krijgt bovendien praktische bespaartips!schilderwerken

Wat kost een goedkope schilder?

De kosten van een goedkope schilder variëren enorm: dit hangt vooral af van de prijs van de verschillende schilderwerken die je laat uitvoeren. Schilderen van muren en plafonds is bijvoorbeeld erg betaalbaar: dit kost gemiddeld €15,- tot €20,- per m². Het schilderen van een gevel is iets duurder, omdat het gaat om buitenschilderwerk. Hier zitten strengere eisen aan verbonden, omdat het moet beschermen tegen kou en neerslag. De kosten hiervoor liggen rond de €20,- tot €40,- per m².

Wil je een trap schilderen? Hierbij kun je denken aan €20,- per traptrede. Bij een trap met 16 treden komt dat neer op een totaalprijs van gemiddeld €320,-. In de tabel hieronder vind je ook de prijs van andere schilderwerken. Lees hoe je schilders kunt vergelijken of vraag direct je gratis offertes aan.

Prijzen goedkope schilder in 2024

Welke schilderwerken? Richtprijzen schilderwerken * Toelichting
Muren en plafonds schilderen €15,- tot €20,- per m² Prijs is afhankelijk van type verf en aanbreng.
Gevel schilderen €20,- tot € 40,- per m² Eén laag in de primer en twee lagen afwerking.
Trap schilderen Vanaf €20,- per traptrede Twee keer in de grondverf en een eindlaag.
Deuren schilderen €70,- tot €110,- per deur Voorlakken en aflakken.
Ramen schilderen €15,- tot €25,- per m² Drie dikteranden tot 100mm breed.
Tuinhuis, schutting of dakkapel schilderen €40,- tot € 50,- per uur Uurtarief.

* Let op: dit zijn gemiddelde tarieven. Vraag gratis offertes aan en ontdek de exacte prijzen.

Goedkope schilder gezocht?

Vergelijk gratis offertes en vind een goedkope schilder in jouw regio.

Gratis offertes vergelijken

Schilderwerk binnen

Over het algemeen is schilderwerk binnen goedkoper dan buiten. Dat heeft vooral te maken met de eisen die gesteld worden aan de verf. Voor binnenschilderwerk zijn minder lagen nodig en neemt de voorbereiding ook minder tijd in beslag.

Voor het schilderen van 35 m² aan muren of plafonds, betaal je gemiddeld €615,-. Wil je de ramen in huis ook schilderen, houd dan rekening met ongeveer €200,- voor 10 ramen. Hierbij hangen de kosten af van het voorwerk dat nodig is, zoals houtherstel of het schuren van de raamkozijnen.

Prijzen binnenschilderwerk in 2024

Binnenschilderwerk Oppervlakte Gemiddelde kostprijs *
Muren 35 m² €615,-
Plafond 35 m² €615,-
Ramen (binnen) 10 kozijnen €200,-
Binnendeuren 10 deuren €900,-
Trap 1 gehele trap €300,-

* Let op: dit zijn gemiddelde tarieven. Vraag gratis offertes aan en ontdek de exacte prijzen.

Schilderwerk buiten

Is het tijd om het schilderwerk buiten aan te pakken? In de tabel hieronder vind je gemiddelde prijzen voor verschillende huistypes. Het gaat hierbij om al het buitenschilderwerk, bestaande uit de ramen, deuren, dakkapellen en eventueel de gevel of dakgoten. Bij een tussenwoning liggen de kosten gemiddeld tussen de €1.000,- tot €2.000,- terwijl je bij een vrijstaande woning rekening kunt houden met prijzen tussen de €4.000,- tot €12.000,-.

Prijzen buitenschilderwerk in 2024

Buitenschilderwerk Gemiddelde kostprijs *
Appartement €800,- tot €2.500,-
Tussenwoning €1.000,- tot €2.000,-
Hoekwoning €1.500,- tot €3.000,-
Vrijstaande woning €4.000,- tot €12.000,-

* Let op: dit zijn gemiddelde tarieven. Vraag gratis offertes aan en ontdek de exacte prijzen.

schilderwerken

Wat maakt een goedkope schilder goedkoop?

Veel mensen zijn bang dat zij met een goedkope schilder geen goede kwaliteit krijgen. Dat hoeft helemaal niet zo te zijn! Een beginnend schilder kan goedkoper zijn, omdat hij of zij nog weinig ervaring heeft. Dat wil niet betekenen dat het schilderwerk slecht is. Misschien besteedt een starter zelfs nog wel meer aandacht aan het werk dan een zeer ervaren vakman.

Een andere reden dat een schilder goedkoop kan zijn, is het feit dat je kiest voor een zelfstandig schilder in plaats van een groot schildersbedrijf. Hierdoor ben je uiteindelijk goedkoper uit, omdat zelfstandige schilders geen grote bedrijfspanden hoeven te faciliteren.

Soorten goedkope schilders

Goedkope schilder gezocht? Je zult online ongetwijfeld veel schildersbedrijven tegenkomen. We kunnen meerdere goedkope schilders onderscheiden. Zo kun je kiezen voor een goedkoop schilderbedrijf, of juist een goedkope zelfstandige schilder inhuren. Hieronder gaan we verder in op verschillende goedkope schilders. Wil je weten wat jouw schilderwerk precies gaat kosten? Vraag dan gratis offertes aan!

Goedkoop schilderbedrijf

Allereerst kun je een goedkoop schildersbedrijf inhuren. Het voordeel hiervan is dat er veel verschillende vaklui werkzaam zijn, waardoor je klus waarschijnlijk snel opgepakt kan worden: zo hoef je nooit lang te wachten! Een nadeel is dat de prijzen vaak iets hoger liggen dan bij een zelfstandige schilder. Ook kan het zijn dat de aanpak iets minder persoonlijk is, omdat je te maken hebt met veel verschillende schilders.

Poolse schilder

Waarom een Poolse schilder inhuren? Het antwoord is simpel: het uurtarief van Poolse schilders is lager dan het uurtarief van Belgische schilders. Toch raden we niet altijd aan om een vakman uit Polen in te schakelen. Allereerst is de communicatie veel minder goed, omdat zij vaak de taal niet spreken. Bovendien bieden zij vaak geen of hele slechte garantievoorwaarden aan en ben je niet altijd verzekerd van goede kwaliteit. Het is dus aan te raden om op zoek te gaan naar een goedkope schilder uit België.

Zelfstandig schilder

Zelfstandige schilders zijn vaak goedkoper, omdat zij geen dure bedrijfspanden hoeven te faciliteren. Een bijkomend voordeel, is dat de aanpak van deze schilders heel persoonlijk is. Zij zijn jouw enige contactpersoon en ze weten dus heel goed wat jij wel en niet wil. Zo kun je persoonlijk advies vragen. Het kan wel zijn dat de wachttijden bij zelfstandige schilders vaak wat langer zijn, omdat er maar één schilder werkzaam is.

Zwart betaalde schilder

Een optie die veel mensen overwegen, is het inhuren van een zwart betaalde schilder. Dit zijn schilders die buiten werktijd ook schildersklussen uitvoeren, en hier geen btw op rekenen. Daarom ben jij iets goedkoper uit. Toch is dit geen goede optie: zwart werken is illegaal, en bovendien ben je niet verzekerd en zijn er geen garanties dat het werk goed gedaan wordt. Kies je voor een ervaren schilder dan profiteer je vaak van een verlaagd btw-tarief, waardoor je helemaal niet veel duurder uit bent!

schilderwerken

Is een goedkope schilder betrouwbaar?

Veel mensen zijn huiverig bij het inhuren van een goedkope schilder, omdat ze niet zeker weten dat deze persoon betrouwbaar is. Geen zorgen, het is echt mogelijk om een betaalbare schilder in te huren zonder de hoofdprijs te betalen en toch te profiteren van goede kwaliteit.

We geven je een paar tips om betrouwbare én betaalbare vaklui te vinden:

  • 1. Kijk naar reviews. Kijk online naar eerdere ervaringen van klanten of vraag familie of vrienden of zij ervaringen hebben. Zo krijg je en duidelijk beeld van de klantvriendelijkheid en kwaliteit van de vakman.
  • 2. Let op keurmerken. Als een schilder in het bezit is van een keurmerk of is aangesloten bij een branchevereniging dan weet je dat deze persoon voldoet aan strenge kwaliteitseisen. Een voorbeeld hiervan is het Keurmerk Kwaliteitsvakman.
  • 3. Vergelijk offertes. Door meerdere schilders met elkaar te vergelijken op prijs en aanbod kies je eenvoudig voor de schilder met het beste aanbod. Begin met gratis offertes vergelijken door ons gratis aanvraag formulier!

Schilder opdrachten goedkoop laten uitvoeren? Dat kan!

Vind een goedkope schilder bij jou in de buurt voor schilder opdrachten en bespaar tot wel 40%!

Gratis offertes ontvangen

Bespaartips: zo maak je een goedkope schilder nog goedkoper

Goedkope schilder gezocht? Daar kunnen wij je mee helpen met onze gratis offerteservice. Door te kiezen voor de goedkoopste schilder, bespaar je al snel tot wel 40% op de kosten. Toch is dit niet de enige manier om te besparen op de kosten. Hieronder geven we je een paar praktische tips om de prijzen zo laag mogelijk te houden.

Doe zelf voorbereidend werk

Betaal jij je schilder per uur? Help dan zelf mee! Door alvast de voorbereidende werkzaamheden zelf uit te voeren, kan de schilder direct aan de slag. Zo bespaar je tijd en dus ook op de arbeidskosten. Klusjes die je kunt doen zijn het schuren van de trap, het herstellen van houtrot in je ramen of het afplakken van muren of plinten. Vraag je schilder eventueel of er nog andere klussen zijn die je alvast kunt uitvoeren.

Winterschilder inhuren

Het inhuren van een winterschilder is een goede manier om te besparen op de kosten. Schilders hebben ’s winters minder klussen, en rekenen daarom een lager uurtarief. Je bespaart met een winterschilder toch al snel tot wel 30% op de totaalprijs!

Bespaar op de btw van je schilderwerk

Is je woning ouder dan 10 jaar? Goed nieuws: als jij een vakman inhuurt voor het schilderen van je huis, betaal je een verlaagd btw-tarief van slechts 6% btw! Dit verlaagde tarief geldt ook voor alle werkzaamheden die direct gerelateerd zijn aan het schilderwerk. In sociale woningbouw geldt ook een verlaagd btw-tarief: hier betaal je slechts 12% btw.

Sluit een onderhoudscontract af

Wil jij je ramen en deuren goed onderhouden? Dan is het slim om een onderhoudscontract af te sluiten. De schilder neemt contact op wanneer het tijd is om het schilderwerk te vernieuwen. Zo hoef je zelf nergens aan te denken! Bovendien ben je met een onderhoudscontract goedkoper uit dan wanneer je eens in de zoveel jaar een vakman inhuurt om je ramen opnieuw te schilderen.

schilderwerken

Goedkope schilder vinden? Vergelijk gratis offertes!

Door een goedkope schilder in te huren bespaar jij jezelf waardevolle tijd en energie en ben je toch verzekerd van fantastische kwaliteit die jarenlang meegaat. Bovendien krijg je een persoonlijk advies, met betrekking tot kleur en materiaal. Op zoek naar een schildersbedrijf?

Start gratis offerteaanvraag!

Hierna ontvang je zo snel mogelijk de verschillende prijsopgaven van experts in je regio. Vergelijk de prijzen en kies de vakman met het beste aanbod: zo bespaar je gemakkelijk tot wel 40% op de totaalprijs! Geen zorgen: de aanvraag is gratis en zonder verplichtingen, je zit dus nergens aan vast.

Gratis offertes vergelijken