Vind de beste schilder in Avelgem

Kom gemakkelijk en snel in contact met schildersbedrijven uit Avelgem en omgeving. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Gratis - Vrijblijvend

Schilders Avelgem

Top 18 schilders in Avelgem

Compleet overzicht van alle schilders in Avelgem en omgeving

Gratis offertes vergelijken Bespaar op de kosten door te vergelijken!

In Avelgem zijn 18 schilders beschikbaar. Onderstaand een overzicht van alle schilders uit Avelgem en omgeving West-Vlaanderen. Iedere schilder heeft een eigen profiel met bedrijfsinformatie als adresgegevens, contactgegevens, openingstijden en registraties.

Schilder Avelgem gezocht?

Op Schildergids.be vind je altijd een geschikte schilder voor jouw schilderwerken. Alle bedrijven hebben een eigen pagina met relevante bedrijfsinformatie als adres- en contactgegevens en openingstijden. Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Start nu je gratis offerteaanvraag en vergelijk vrijblijvend schildersbedrijven uit Avelgem en omgeving! Op zoek naar informatie over schilders en schilderwerk? Kijk eens op onze gidspagina voor alle artikelen. Die vind je op onze prijs schilderwerken pagina.

Vraag gratis schilder offertes aan en bespaar!

Overzicht van de top 18 schilders in Avelgem en omgeving

Vergelijk schilders en bespaar op de kosten!


schilder Avelgem

Vind een geschikte schilder in Avelgem

Tijd om jouw huis op te knappen? Schakel een schilder uit Avelgem in voor alle schilderwerken in en rond het huis! Een schildersbedrijf heeft jouw woonkamer, slaapkamer of keuken in een mum van tijd geschilderd. Bovendien profiteer je met de hulp van schildersbedrijven van de hoogst mogelijke kwaliteit! Schilders gezocht?

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt zo snel mogelijk meerdere prijsopgaven van schildersbedrijven bij jou in de buurt. Vergelijk de verschillende prijzen en kies de schilder of behanger met het beste uurtarief! Deze offerteaanvraag is gratis en zonder verplichtingen, dus je zit nergens aan vast. Op deze pagina lees je meer over de schilderwerken die je kunt uitbesteden. Ook krijg je meer informatie over de richtprijzen van schilderwerken en lees je hoe je bespaart op de kosten.


Schildersbedrijf in Avelgem inschakelen? Dit moet je weten!

 • De kosten van een schilder lopen uiteen van €35,- tot €50,- per uur, maar ga er maar vanuit dat je een vaste prijs per vierkante meter berekend krijgt. De echte kosten kunnen verschillen per bedrijf.
 • Vraag de schilder naar eerdere projecten en check de kwaliteit van het bedrijf dat je wilt inschakelen. Vraag ook om je heen om referenties of aanbevelingen zodat je verzekerd bent van de beste kwaliteit.
 • Controleer of de schilder die je wilt inhuren verzekerd is. Dit beschermt jou en je inboedel tegen eventuele schade of ongelukken tijdens het werk. Vraag ook naar de garantievoorwaarden omdat deze verschillen per vakman!
 • Bespreek vooraf de tijdsplanning en het schema. Zo weet je precies wanneer je thuis moet zijn voor de schilder en wanneer je zeker weet dat de klus geklaard is.Wat kost een schilder?

De inzet van een schildersbedrijf uit Avelgem is enorm waardevol. Maar wat kost een schilder per uur? Het gemiddelde uurtarief van een schilder in Avelgem ligt rond de €35,- tot €50,-. Soms hanteert het schildersbedrijf een vaste prijs per m². In dat geval liggen de kosten voor binnenschilderwerk rond de €30,- tot €35,- per m².

Simpel sauswerk kost ongeveer €10,- tot €15,- per m² en voor spuitwerk betaal je slechts €6,- tot €10,- per m². Voor buitenschilderwerk betaal je gemiddeld €35,- tot €40,- per m². Dit is iets duurder, omdat buitenschilderwerk iets ingewikkelder is. Er worden veel eisen gesteld aan buitenschilderwerk, omdat dit het hout beschermt tegen neerslag.

Prijzen schilder per uur: 2024

€35,- tot €50,-

Prijzen zijn gebaseerd op gemiddelde tarieven

Binnenschilder
€35,- tot €40,- per uur

Prijs per uur, incl. verf, materiaal en btw.
Voorbeeld werkzaamheden: muur, plafond en trap schilderen.

Buitenschilder
€40,- tot €50,- per uur

Prijs per uur incl. verf, materiaal en btw.
Voorbeeld werkzaamheden: Gevel, deuren en ramen schilderen.

Start gratis offerteaanvraag!

Wat zijn de prijzen van schilderwerken in Avelgem?

Schilder gezocht? De prijs van schilderwerk in Avelgem is onder andere afhankelijk van het soort schilderwerk dat je laat uitvoeren. Voor het behandelen van muren of plafonds ligt de prijs rond de €15,- tot €20,- per m². Deze prijs is wel afhankelijk van het type verf en de manier van aanbrengen: spuiten is bijvoorbeeld goedkoper dan sausen.

Voor het lakken van de trap betaal je ongeveer €15,- tot €20,- per traptrede en het verven van een gevel kost ongeveer €20,- tot €40,- per m². Wil jij je tuinhuis of schutting laten verven? Hiervoor betaal je gemiddeld €40,- tot €50,- per uur.

Prijzen schilderwerken 2024

Welke schilderwerken? Richtprijzen schilderwerken* Toelichting
Muren en plafonds schilderen €15,- tot €20,- per m² Prijs is afhankelijk van type verf en aanbreng.
Trap schilderen €15,- tot €20,- per traptrede Twee keer in de grondverf en een eindlaag.
Gevel schilderen €20,- tot € 40,- per m² Eén laag in de primer en twee lagen afwerking.
Deuren schilderen €70,- tot €110,- per deur Voorlakken en aflakken.
Ramen schilderen €15,- tot €25,- per raam Drie dikteranden tot 100mm breed.
Tuinhuis, schutting of dakkapel schilderen €40,- tot € 50,- per uur Uurtarief.

* De genoemde prijzen zijn inclusief btw, materiaal en loonkosten. Het zijn richtprijzen. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag gratis offertes aan.


Prijsvoorbeeld 1: muren en plafonds schilderen

Deze klant wilde alle muren en plafonds laten schilderen. Het ging om een totaaloppervlak van 50 m². De voorbereidingen hebben de bewoners zelf kunnen doen om op de kosten te besparen, hiervoor hebben ze de schilder gevraagd wat zij eventueel konden doen. De totaalprijs kwam neer op €1.750,-.


Prijsvoorbeeld 2: gevel schilderen

Bij deze woning moest de gevel nodig geschilderd worden. De bewoners hebben zelf van te voren al de gevel goed gereinigd, zodat de schilder direct aan de slag kon gaan. Het ging om een oppervlak van 30 m² en de totaalprijs kwam neer op €1.500,-.

Schilder gezocht in Avelgem? Gratis offertes vergelijken!

Kies de schilder met het beste aanbod en bespaar tot wel 40%!
Gratis offertes vergelijken

schildersbedrijf Avelgem

Welke factoren hebben invloed op de schilderkosten?

Er zijn verschillende factoren die de prijzen beïnvloeden:

 • De materiaalkosten. Voor buitenschilderwerk liggen de materiaalkosten vaak hoger omdat er meer eisen gesteld worden aan het buitenschilderwerk.
 • De bereikbaarheid. Wanneer er een steiger gebruikt moet worden om goed te kunnen schilderen, betaalt u meer dan wanneer de schilder overal makkelijk bij kan.
 • Voorrijkosten. Hoe kleiner de afstand tussen uw woning en het schildersbedrijf in Avelgem, des te lager de voorrijkosten.
 • Het soort schilderwerk. Het soort schilderwerk bepaalt voor het grootste deel de schilderskosten. Schilders hanteren vaak verschillende prijzen voor verschillende schilderwerken.
 • De omvang van de klus. Hoe groter de klus, des te hoger de kosten. Maar vaak betaal je bij een grotere klus wel een lagere prijs per vierkante meter.

Prijs per m² of uurtarief?

Sommige schildersbedrijven hanteren een vaste prijs per m² en andere schilders brengen juist een prijs per uur in rekening. Dit verschilt vaak per schilderwerk. Bij lastige schilderwerken, zoals het schilderen van de trap, betaal je vaak een prijs per uur. Bij grote, eenvoudige schilderwerken juist een prijs per m². Het voordeel van een prijs per m² is dat je vooraf precies weet wat het werk gaat kosten.

In de meeste gevallen kiest het schildersbedrijf zelf of zij een prijs per uur of per vierkante meter in rekening brengen, maar je kunt er eventueel over onderhandelen. Bij hele grote schilderklussen is het bijvoorbeeld ook mogelijk om een totaalprijs af te spreken. Zo weet je vooraf direct waar je aan toe bent.

Welk btw-tarief voor schilderwerken?

Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Goed nieuws: je profiteert van het verlaagde btw-tarief van 6%! Dit btw-tarief is geldig voor zowel materiaalkosten als arbeidskosten. Een belangrijke voorwaarde hiervoor is dat je de werkzaamheden laat uitvoeren door een ervaren schilder in Avelgem. Kies je ervoor om zelf de schilderwerken uit te voeren, dan betaal je over alle benodigdheden die je aanschaft wel gewoon 21% btw.

Natuurlijk zitten er een aantal voorwaarden aan deze btw-regeling. Zo geldt dit alleen als het gaat om verbouwwerkzaamheden bij een bestaande woning van minimaal 10 jaar oud. Ook geldt het alleen voor privéwoningen. Werk je vanuit huis? Als je maximaal 30% van je huis gebruikt voor je werkzaamheden dan profiteer je nog steeds van het verlaagde btw-tarief.

schilders Avelgem

Wat doet een schilder in Avelgem?

De werkzaamheden van een schildersbedrijf kunnen flink uiteen lopen. Hieronder zetten we een aantal van de meest voorkomende werkzaamheden van een schilder in Avelgem op een rij.

Binnenschilderwerken

 • Muren schilderen: geef jouw huis een frisse uitstraling met een nieuwe verflaag. Je hebt natuurlijk de keuze uit verschillende kleuren. De schilder kan je zelfs een persoonlijk kleuradvies geven. De prijzen hiervoor liggen rond de €15,- tot €20,- per m².
 • Plafond schilderen: met het witten van je plafond krijgt het huis direct een vernieuwde uitstraling, zeker als het oude plafond iets vergeeld is. De kosten hiervoor liggen rond de €15,- tot €20,- per m².
 • Trap schilderen: het lakken van de traptreden geeft de hal een nieuwe uitstraling en verhoogt de veiligheid op de trap. De prijs hiervoor ligt rond de €15,- tot €20,- per traptrede. Het schilderen van het trapgat kost gemiddeld €300,- tot €1000,-.
 • Binnendeuren verven: wie zegt dat binnendeuren altijd wit moeten zijn? Laat een schildersbedrijf je binnendeuren verven voor een bijzondere uitstraling. De kosten hiervoor variëren van €70,- tot €110,- per deur.
 • Ramen lakken: laat je ramen ook aan de binnenkant lakken voor de mooiste uitstraling. Dit kost je ongeveer €15,- tot €25,- per raam.

Buitenschilderwerken

 • Gevel schilderen: beschermt je gevelmuur tegen vocht en geeft het huis een vernieuwde uitstraling. Dit kost ongeveer €20,- tot €40,- per m².
 • Deuren schilderen: houten deuren moet je schilderen om het hout te beschermen tegen neerslag. De kosten hiervoor variëren van €70,- tot €110,- per deur.
 • Ramen schilderen: ook de ramen moet je beschermen tegen neerslag. Laat de ramen dus elke 5 tot 7 jaar opnieuw verven. Dit kost ongeveer €15,- tot €25,- per raam.
 • Dakkapel verven: voorkom dat je zelf het hoge dak op hoeft te klimmen, en schakel goedkope schilders bij jou in de buurt in. Het verven van een dakkapel kost ongeveer €40,- tot €50,- per uur.
 • Tuinhuis beitsen: met het beitsen of verven van een tuinhuis bescherm je het hout en verleng je de levensduur. De kosten hiervoor liggen rond de €40,- tot €50,- per uur.
 • Dakgoten schilderen: het beschermt de dakgoten tegen verwering en geeft je huis bovendien weer een strakke en mooie uitstraling. De kosten zijn gemiddeld €22,- tot €30,- per meter.

Welke stappen volgt een schilder?

Een ervaren schilder legt uit hoe hij te werk gaat!


Tips om te besparen op schilderwerken prijzen

Wel je huis professioneel laten schilderen maar niet te veel betalen? Hieronder hebben we een paar praktische bespaartips voor je!

 1. Kies voor seizoensgebonden schilderen: een winterschilder bespaart je al snel 30% op de kosten! Dit betekent eigenlijk alleen dat je buiten het hoogseizoen een schilder inschakelt.
 2. Doe het voorwerk zelf: je kan van alles doen. Schuren, afplakken, reinigen of zelfs gewoon het leeghalen van de living.
 3. Koop zelf de verf: als je goed let op de aanbiedingen van hoogwaardige kwaliteit verfsoorten, kun je voordeliger uit zijn door zelf de verf te kopen. Doe dit wel in overleg met de schilder zelf, omdat hij misschien niet met alle verfmerken werkt.
 4. Ga voor een grote opdracht: verspreid je schilderklussen niet over het jaar maar laat alles in 1 keer doen. Hoe groter de klus, des te lager de prijs die je per vierkante meter betaalt. Je bent dus goedkoper uit bij grotere klussen.
 5. Vraag om restanten: heeft de schilder wat verf over? Vraag of je de restanten mag bewaren. Deze kun je zelf nog een tijdje gebruiken voor herstelwerkzaamheden of juist voor kleine schilderklussen die je zelf nog wilt uitvoeren.
 6. Plan regelmatig onderhoud in: vooral bij buitenschilderwerk! Structureel onderhoud voorkomt dure reparaties op een later moment!

Schilder gezocht? Handige tips voor het vergelijken en kiezen van schilders

Druk bezig met het zoeken van een geschikte schilder uit Avelgem? Met het vergelijken van offertes vind je snel en gemakkelijk een goedkope schilder bij jou in de buurt. Bovendien bespaar je zo tot wel 40% op de schilderkosten. Dat wil jij toch ook? Hieronder geven we je een aantal tips voor het vergelijken van offertes. Zo weet je zeker dat je optimaal bespaart!

Op deze pagina vind je meer advies over schilders vergelijken.

 • Tip 1: kijk naar recensies en ervaringen. Je kunt de schilder zelf vragen om referenties, maar het is ook mogelijk online te zoeken naar reviews. Zo krijg je een indruk van de kwaliteit van de schilder.
 • Tip 2: wat is je plan? Door vooraf te bepalen wat je wilt en wat jouw persoonlijke wensen en eisen zijn, is het vergelijken van offertes een stuk gemakkelijker. Bovendien zijn de offertes een stuk nauwkeuriger als jij van tevoren precies weet wat je wilt bereiken.
 • Tip 3: controleer welke materialen de schilder in de offerte noemt. Misschien gebruikt de ene schilder hele kwalitatieve verf terwijl een ander juist voor een budgetmerk gaat. Vraag jezelf af wat jij belangrijk vindt.
 • Tip 4: staat er in de offerte hoe lang de schilderwerken duren en wanneer de schilder verwacht klaar te zijn? Misschien kan schilder A. direct beginnen en zijn de schilderwerken dan in een week afgerond, terwijl schilder B. pas over 3 maanden langs kan komen.
 • Tip 5: let op eventueel bijkomende kosten. Sommige schildersbedrijven rekenen extra materiaalkosten terwijl deze bij een ander schildersbedrijf al wel zijn meegerekend. Ook de voorrijkosten kunnen per schilder enorm verschillen.

Zelf aan de slag? Praktische tips van schilders in Avelgem!

 • Tip 1: gebruik een verlengstok. Dit maakt het verven van muren en plafonds een stuk sneller en minder zwaar. Dit zorgt er ook voor dat het resultaat een stuk egaler wordt
 • Tip 2: test meerdere rollers voor je aan de slag gaat. Verschillende rollers hebben een verschillende afwerking op de muur. Bovendien kun je zo goed zien welke roller het beste dekt op jouw type ondergrond.
 • Tip 3: gebruik bij het schilderen een verfbak met rooster. Hiermee haal je gemakkelijk overtollige verf van de roller, wat zorgt voor minder druipers en een gelijkmatiger resultaat.
 • Tip 4: goedkoop is vaak duurkoop. Investeer in goede kwasten. Goedkope kwasten laten vaak strepen achter of laten de haren los in je schilderwerk. Kwalitatieve kwasten zorgen vaak bovendien voor een betere dekking en voor een stuk minder frustraties.
 • Tip 5: check voordat je aan de slag gaat, eens het vochtgehalte in de muur. Een vochtige muur zorgt namelijk voor een slechtere hechting van de verf, en dus een minder goed eindresultaat.

schildersbedrijven Avelgem

Schilder gezocht in Avelgem? Gratis schilderwerken offertes vergelijken!

Schilder in Avelgem gezocht? Een schildersbedrijf helpt je met al het schilderwerk in en rond je huis. Je bent verzekerd van de mooiste kwaliteit en het schilderwerk heeft een lange levensduur. Bovendien bespaar je jezelf met de hulp van een schilder veel waardevolle tijd en energie.

Start gratis offerteaanvraag!

Een goede schilder vinden is heel gemakkelijk door de offertes vervolgens te vergelijken. Kies de schilder met het beste aanbod en bespaar zo tot wel 40% op de totaalprijs!

Gratis offertes vergelijken

Veelgestelde vragen over schilderwerken


De kosten voor het schilderen van een huis variëren sterk en zijn afhankelijk van factoren zoals de grootte van het huis, het type schilderwerk (binnen of buiten), en de staat van de ondergrond. Gemiddeld liggen de kosten tussen de €20 en €35 per vierkante meter voor binnenwerk en tussen de €30 en €40 per vierkante meter voor buitenwerk. Voor een nauwkeurige prijsindicatie is het verstandig om meerdere offertes aan te vragen.
De duur van schilderwerk hangt af van de omvang van het project en de complexiteit ervan. Voor een gemiddeld huis duurt het schilderen van het interieur ongeveer een tot twee weken, terwijl het exterieur meestal binnen één tot twee weken kan worden voltooid, afhankelijk van het weer en de voorbereidingstijd. Plan voldoende tijd in en vraag je schilder om een gedetailleerde planning.
Voordat de schilder arriveert, is het belangrijk om de ruimte voor te bereiden. Verwijder meubels en decoraties van de muren en zorg ervoor dat de schilder vrij toegang heeft tot alle te schilderen oppervlakken. Daarnaast kan het helpen om de ruimtes vooraf schoon te maken en eventuele beschadigingen of gaten in de muren te repareren. Dit zorgt voor een efficiënter en netter schilderproces.
De keuze van de verf hangt af van de specifieke ruimte en het oppervlak. Voor binnenmuren wordt vaak latexverf gebruikt vanwege de duurzaamheid en het gemak van schoonmaken. Voor buitenwerk is een weerbestendige verf zoals acrylverf ideaal. Overleg met je schilder over de beste opties voor jouw situatie, zodat je de juiste verf kiest voor een langdurig en mooi resultaat.

De frequentie van schilderwerk hangt af van het type verf, de blootstelling aan weersomstandigheden, en de kwaliteit van het vorige schilderwerk. Over het algemeen wordt aangeraden om binnenmuren elke 5-7 jaar te schilderen en buitenmuren elke 7-10 jaar. Regelmatig onderhoud en controle kunnen de levensduur van het schilderwerk verlengen en kosten op de lange termijn besparen.
Het inhuren van een professionele schilder biedt verschillende voordelen, zoals vakmanschap, tijdsbesparing, en kwaliteitsmaterialen. Professionals beschikken over de juiste technieken en kennis om een perfect resultaat te garanderen. Bovendien hebben ze toegang tot hoogwaardige verf en gereedschap. Dit resulteert in een duurzaam en esthetisch aantrekkelijk eindproduct. Daarnaast hoef je zelf geen tijd en moeite te investeren in het schilderen.
Kies een schilder met goede referenties en ervaring. Vraag vrienden en familie om aanbevelingen en bekijk online recensies. Vraag meerdere offertes aan en let op prijsopgaven, gedetailleerde beschrijvingen van de werkzaamheden, en garantietermijnen. Een persoonlijke kennismaking kan ook helpen om een goed gevoel te krijgen bij de schilder en zijn werkwijze. Vertrouw op je gevoel en kies iemand die professioneel en betrouwbaar overkomt.
Veel schildersbedrijven bieden een garantie op hun werk, variërend van een jaar tot meerdere jaren, afhankelijk van de aard van het project en de gebruikte materialen. Deze garantie dekt vaak gebreken in het schilderwerk, zoals afbladderen of verkleuren. Vraag bij het inhuren van een schilder altijd naar de specifieke garantiebepalingen, zodat je weet wat je kunt verwachten en verzekerd bent van kwalitatief werk.