Vind de beste schilder in Houthalen

Kom gemakkelijk en snel in contact met schildersbedrijven uit Houthalen en omgeving. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Gratis - Vrijblijvend

Schilders Houthalen

Top 16 schilders in Houthalen

Compleet overzicht van alle schilders in Houthalen

Gratis offertes vergelijken Bespaar op de kosten door te vergelijken!

In Houthalen zijn 16 schilders beschikbaar. Onderstaand een overzicht van alle schilders uit Houthalen en omgeving Limburg. Iedere schilder heeft een eigen profiel met bedrijfsinformatie als adresgegevens, contactgegevens, openingstijden en registraties.

Schilder Houthalen gezocht?

Op Schildergids.be vind je altijd een geschikte schilder voor jouw schilderwerken. Alle bedrijven hebben een eigen pagina met relevante bedrijfsinformatie als adres- en contactgegevens en openingstijden. Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Start nu je gratis offerteaanvraag en vergelijk vrijblijvend schildersbedrijven uit Houthalen en omgeving! Op zoek naar informatie over schilders en schilderwerk? Kijk eens op onze gidspagina voor alle artikelen. Die vind je op onze prijs schilderwerken pagina.

Vraag gratis schilder offertes aan en bespaar!

Overzicht van de top 16 schilders in Houthalen

Vergelijk schilders en bespaar op de kosten!


schilder Houthalen

Vind een geschikte schilder in Houthalen

Tijd om jouw huis op te knappen? Schakel een schilder uit Houthalen in voor alle schilderwerken in en rond het huis! Een schildersbedrijf heeft jouw woonkamer, slaapkamer of keuken in een mum van tijd geschilderd. Bovendien profiteer je met de hulp van schildersbedrijven van de hoogst mogelijke kwaliteit! Schilders gezocht?

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt zo snel mogelijk meerdere prijsopgaven van schildersbedrijven bij jou in de buurt. Vergelijk de verschillende prijzen en kies de schilder of behanger met het beste uurtarief! Deze offerteaanvraag is gratis en zonder verplichtingen, dus je zit nergens aan vast. Op deze pagina lees je meer over de schilderwerken die je kunt uitbesteden. Ook krijg je meer informatie over de richtprijzen van schilderwerken en lees je hoe je bespaart op de kosten.Wat kost een schilder?

De inzet van een schildersbedrijf uit Houthalen is enorm waardevol. Maar wat kost een schilder per uur? Het gemiddelde uurtarief van een schilder in Houthalen ligt rond de €35,- tot €50,-. Soms hanteert het schildersbedrijf een vaste prijs per m². In dat geval liggen de kosten voor binnenschilderwerk rond de €30,- tot €35,- per m².

Simpel sauswerk kost ongeveer €10,- tot €15,- per m² en voor spuitwerk betaal je slechts €6,- tot €10,- per m². Voor buitenschilderwerk betaal je gemiddeld €35,- tot €40,- per m². Dit is iets duurder, omdat buitenschilderwerk iets ingewikkelder is. Er worden veel eisen gesteld aan buitenschilderwerk, omdat dit het hout beschermt tegen neerslag.

Prijzen schilder per uur: 2024

€35,- tot €50,-

Prijzen zijn gebaseerd op gemiddelde tarieven

Binnenschilder
€35,- tot €40,- per uur

Prijs per uur, incl. verf, materiaal en btw.
Voorbeeld werkzaamheden: muur, plafond en trap schilderen.

Buitenschilder
€40,- tot €50,- per uur

Prijs per uur incl. verf, materiaal en btw.
Voorbeeld werkzaamheden: Gevel, deuren en ramen schilderen.

Start gratis offerteaanvraag!

Wat zijn de prijzen van schilderwerken in Houthalen?

Schilder gezocht? De prijs van schilderwerk in Houthalen is onder andere afhankelijk van het soort schilderwerk dat je laat uitvoeren. Voor het behandelen van muren of plafonds ligt de prijs rond de €15,- tot €20,- per m². Deze prijs is wel afhankelijk van het type verf en de manier van aanbrengen: spuiten is bijvoorbeeld goedkoper dan sausen.

Voor het lakken van de trap betaal je ongeveer €15,- tot €20,- per traptrede en het verven van een gevel kost ongeveer €20,- tot €40,- per m². Wil jij je tuinhuis of schutting laten verven? Hiervoor betaal je gemiddeld €40,- tot €50,- per uur.

Prijzen schilderwerken 2024

Welke schilderwerken? Richtprijzen schilderwerken* Toelichting
Muren en plafonds schilderen €15,- tot €20,- per m² Prijs is afhankelijk van type verf en aanbreng.
Trap schilderen €15,- tot €20,- per traptrede Twee keer in de grondverf en een eindlaag.
Gevel schilderen €20,- tot € 40,- per m² Eén laag in de primer en twee lagen afwerking.
Deuren schilderen €70,- tot €110,- per deur Voorlakken en aflakken.
Ramen schilderen €15,- tot €25,- per raam Drie dikteranden tot 100mm breed.
Tuinhuis, schutting of dakkapel schilderen €40,- tot € 50,- per uur Uurtarief.

* De genoemde prijzen zijn inclusief btw, materiaal en loonkosten. Het zijn richtprijzen. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag gratis offertes aan.

schildersbedrijf Houthalen

Welke factoren hebben invloed op de prijzen?

Er zijn verschillende factoren die de prijzen beïnvloeden. Natuurlijk spelen de materiaalkosten een grote rol. Voor buitenschilderwerk liggen de materiaalkosten vaak iets hoger, omdat er meer eisen gesteld worden aan de buitenschilderwerken: het moet het hout tegen neerslag beschermen! Je hebt dus kwalitatief betere verf nodig en de voorbereiding is extra belangrijk.

De bereikbaarheid van de schilderwerken is van grote invloed: hoe lastiger het schilderwerk, des te hoger de prijs. Het verven van een dakkapel is daardoor vaak duurder dan het verven van een tuinhuis of schutting.

Ook de voorrijkosten hebben een invloed op de prijs. Het is dus slim om te kiezen voor een vakman bij jou in de buurt, zodat je zeker weet dat de voorrijkosten zo laag mogelijk zijn.

Prijs per m² of uurtarief?

Sommige schildersbedrijven hanteren een vaste prijs per m² en andere schilders brengen juist een prijs per uur in rekening. Dit verschilt vaak per schilderwerk. Bij lastige schilderwerken, zoals het schilderen van de trap, betaal je vaak een prijs per uur. Bij grote, eenvoudige schilderwerken juist een prijs per m². Het voordeel van een prijs per m² is dat je vooraf precies weet wat het werk gaat kosten.

In de meeste gevallen kiest het schildersbedrijf zelf of zij een prijs per uur of per vierkante meter in rekening brengen, maar je kunt er eventueel over onderhandelen. Bij hele grote schilderklussen is het bijvoorbeeld ook mogelijk om een totaalprijs af te spreken. Zo weet je vooraf direct waar je aan toe bent.

Welk btw-tarief voor schilderwerken?

Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Goed nieuws: je profiteert van het verlaagde btw-tarief van 6%! Dit btw-tarief is geldig voor zowel materiaalkosten als arbeidskosten. Een belangrijke voorwaarde hiervoor is dat je de werkzaamheden laat uitvoeren door een ervaren schilder in Houthalen. Kies je ervoor om zelf de schilderwerken uit te voeren, dan betaal je over alle benodigdheden die je aanschaft wel gewoon 21% btw.

Natuurlijk zitten er een aantal voorwaarden aan deze btw-regeling. Zo geldt dit alleen als het gaat om verbouwwerkzaamheden bij een bestaande woning van minimaal 10 jaar oud. Ook geldt het alleen voor privéwoningen. Werk je vanuit huis? Als je maximaal 30% van je huis gebruikt voor je werkzaamheden dan profiteer je nog steeds van het verlaagde btw-tarief.

schilders Houthalen

Wat doet een schilder in Houthalen?

De werkzaamheden van schildersbedrijven lopen flink uiteen. Je kunt een schildersbedrijf uit Houthalen natuurlijk inzetten voor het schilderen van je woonkamermuren. Er zijn schilders die je living of slaapkamer ook nog behangen, zodat je zelf helemaal niets meer hoeft te doen. Bij het schilderen van je ramen, tuinomheining of tuinhuis bereiden zij het hout voor, voor een goede hechting en verwijderen ze zelfs eventueel houtrot!

Wil jij je keuken een frisse uitstraling geven? Dan is het natuurlijk mogelijk om een schildersbedrijf in te zetten voor het schilderen van je keukenkastjes. Daarnaast geeft een ervaren schilder een persoonlijk én professioneel advies met betrekking tot de kleur en verfsoorten.

Dit zijn de meest voorkomende werkzaamheden van schildersbedrijven in Houthalen:

 • Muren en plafonds schilderen
 • Trap schilderen
 • Gevel verven
 • Ramen lakken
 • Buitenschilderwerken

Schildersbedrijf Houthalen nodig? Vergelijk gratis offertes!

Kies de schilder met het beste aanbod en bespaar tot wel 40%!
Gratis offertes vergelijken

Binnenschilder

Schildersbedrijven uit Houthalen zijn onder andere in te zetten voor binnenschilderwerken.

Binnenschilderwerken

 • Muren schilderen: geef jouw huis een frisse uitstraling met een nieuwe verflaag. Je hebt natuurlijk de keuze uit verschillende kleuren. De schilder kan je zelfs een persoonlijk kleuradvies geven. De prijzen hiervoor liggen rond de €15,- tot €20,- per m².
 • Plafond schilderen: met het witten van je plafond krijgt het huis direct een vernieuwde uitstraling, zeker als het oude plafond iets vergeeld is. De kosten hiervoor liggen rond de €15,- tot €20,- per m².
 • Trap schilderen: het lakken van de traptreden geeft de hal een nieuwe uitstraling en verhoogt de veiligheid op de trap. De prijs hiervoor ligt rond de €15,- tot €20,- per traptrede. Het schilderen van het trapgat kost gemiddeld €300,- tot €1000,-.
 • Binnendeuren verven: wie zegt dat binnendeuren altijd wit moeten zijn? Laat een schildersbedrijf je binnendeuren verven voor een bijzondere uitstraling. De kosten hiervoor variëren van €70,- tot €110,- per deur.
 • Ramen lakken: laat je ramen ook aan de binnenkant lakken voor de mooiste uitstraling. Dit kost je ongeveer €15,- tot €25,- per raam.

Buitenschilder

De prijzen voor buitenschilderwerken liggen iets hoger, omdat deze werkzaamheden iets ingewikkelder zijn.

Buitenschilderwerken

 • Gevel schilderen: beschermt je gevelmuur tegen vocht en geeft het huis een vernieuwde uitstraling. Dit kost ongeveer €20,- tot €40,- per m².
 • Deuren schilderen: houten deuren moet je schilderen om het hout te beschermen tegen neerslag. De kosten hiervoor variëren van €70,- tot €110,- per deur.
 • Ramen schilderen: ook de ramen moet je beschermen tegen neerslag. Laat de ramen dus elke 5 tot 7 jaar opnieuw verven. Dit kost ongeveer €15,- tot €25,- per raam.
 • Dakkapel verven: voorkom dat je zelf het hoge dak op hoeft te klimmen, en schakel goedkope schilders bij jou in de buurt in. Het verven van een dakkapel kost ongeveer €40,- tot €50,- per uur.
 • Tuinhuis beitsen: met het beitsen of verven van een tuinhuis bescherm je het hout en verleng je de levensduur. De kosten hiervoor liggen rond de €40,- tot €50,- per uur.

schilderwerken Houthalen

Schilderwerken Houthalen, welk vertrek in huis schilderen?

Veel mensen kiezen ervoor om de living te laten schilderen door een ervaren schilder, omdat dit de ruimte is die gasten te zien krijgen. Het is dus belangrijk dat de woonkamer er strak en netjes uitziet.

Daarnaast kun je natuurlijk elk ander vertrek in huis laten sausen.

Laat de slaapkamer in een rustige kleur verven zodat je hier goed tot rust komt en laat de keuken schilderen met een afwasbare verf, zodat je vlekken gemakkelijk wegpoetst. Het is zelfs mogelijk de badkamer te schilderen met een watervaste verf: dit is hygiënisch en is goed bestand tegen schimmel. Daarnaast kun je natuurlijk je tuinhuis laten schilderen: dit beschermt het hout tegen neerslag en geeft je tuinhuis een mooie uitstraling.

Vakman voor schilderwerken in Houthalen gezocht? Start gratis offerteaanvraag en ontvang vrijblijvend offertes van schilders uit je regio!


Welke stappen volgt een schilder?

Een ervaren schilder legt uit hoe hij te werk gaat!


Tips om te besparen op schilderwerken prijzen

Wil jij graag een schildersbedrijf inschakelen maar vind je de prijzen te duur? Goed nieuws: er zijn verschillende manieren om te besparen op de kosten van schilderwerken.

Als je een ervaren schildersbedrijf inschakelt, profiteer je van een verlaagd btw-tarief. Ga je zelf aan de slag, dan betaal je gewoon 21% btw. Door dus te kiezen voor de hulp van een schildersbedrijf vallen de materiaalkosten een stuk lager uit! Een tweede tip om te besparen is het kiezen van een winterschilder. In de winter liggen de richtprijzen van schilderwerken een stuk lager, waardoor je goedkoper uit bent. Dit heeft te maken met het feit dat schilders in de winter minder klussen hebben. Hierdoor bieden schildersbedrijven hun werkzaamheden voor een lagere prijs aan.

Bereid de schilderwerken zelf voor: plak randen af en schuif alle meubels aan de kant. Zo is de schilder minder lang bezig, en kan hij direct aan de slag! Kies daarnaast voor een schildersbedrijf bij jou in de buurt. Hoe minder ver schildersbedrijven hoeven te rijden, des te lager de voorrijkosten.

Zo bespaar jij op de kosten van schilderwerken in Houthalen:

 • Kies voor een winterschilder.
 • Laat meerdere schilderwerken in één keer uitvoeren.
 • Bereid de schilderwerken zelf voor.
 • Kies voor een schildersbedrijf bij jou in de buurt.
 • Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!
 • Sluit een onderhoudsabonnement af.

Winterschilder, wat is het voordeel?

Wist je dat het uitbesteden van schilderwerk in de winter een stuk goedkoper is? Hoe komt dit? In de winter heeft een schilder vaak minder klussen. Hierdoor verlagen ze de prijzen in de winter vaak.

Met andere woorden: door ’s winters je huis te laten verven ben je goedkoper uit dan wanneer je dit in het voorjaar zou laten doen! Het inschakelen van een winterschilder is dus een goede manier om flink op de kosten te besparen.

Op zoek naar een schilder uit Houthalen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot 40% op de kosten!

Waarom schilderwerken in Houthalen uitbesteden?

Veel mensen zijn van mening dat schilderwerken prima zelf uit te voeren zijn. Toch heeft het uitbesteden van schilderwerken in Houthalen veel voordelen! Je bent verzekerd van het mooiste resultaat en profiteert bovendien van een verlaagd btw-tarief.

De belangrijkste voordelen van het inzetten van schildersbedrijven in Houthalen:

 • De schilderwerken zijn sneller afgerond met de hulp van ervaren schilders.
 • Met het inhuren van schildersbedrijven profiteer je van een verlaagd btw-tarief van 6%!
 • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit en het mooiste resultaat.

Schilder gezocht? Vergelijk gratis offertes en vind een schilder bij jou uit de buurt!

Tips voor het vergelijken van schilders

Druk bezig met het zoeken van een geschikte schilder uit Houthalen? Met het vergelijken van offertes vind je snel en gemakkelijk een goedkope schilder bij jou in de buurt. Bovendien bespaar je zo tot wel 40% op de schilderkosten. Dat wil jij toch ook? Hieronder geven we je een aantal tips voor het vergelijken van offertes. Zo weet je zeker dat je optimaal bespaart!

Op deze pagina vind je meer advies over schilders vergelijken.

 • Tip 1: kijk naar recensies en ervaringen. Je kunt de schilder zelf vragen om referenties, maar het is ook mogelijk online te zoeken naar reviews. Zo krijg je een indruk van de kwaliteit van de schilder.
 • Tip 2: wat is je plan? Door vooraf te bepalen wat je wilt en wat jouw persoonlijke wensen en eisen zijn, is het vergelijken van offertes een stuk gemakkelijker. Bovendien zijn de offertes een stuk nauwkeuriger als jij van tevoren precies weet wat je wilt bereiken.
 • Tip 3: controleer welke materialen de schilder in de offerte noemt. Misschien gebruikt de ene schilder hele kwalitatieve verf terwijl een ander juist voor een budgetmerk gaat. Vraag jezelf af wat jij belangrijk vindt.
 • Tip 4: staat er in de offerte hoe lang de schilderwerken duren en wanneer de schilder verwacht klaar te zijn? Misschien kan schilder A. direct beginnen en zijn de schilderwerken dan in een week afgerond, terwijl schilder B. pas over 3 maanden langs kan komen.
 • Tip 5: let op eventueel bijkomende kosten. Sommige schildersbedrijven rekenen extra materiaalkosten terwijl deze bij een ander schildersbedrijf al wel zijn meegerekend. Ook de voorrijkosten kunnen per schilder enorm verschillen.

schildersbedrijven Houthalen

Schilder Houthalen? Gratis offertes schilderwerken vergelijken!

Schilder in Houthalen gezocht? Een schildersbedrijf helpt je met al het schilderwerk in en rond je huis. Je bent verzekerd van de mooiste kwaliteit en het schilderwerk heeft een lange levensduur. Bovendien bespaar je jezelf met de hulp van een schilder veel waardevolle tijd en energie.

Start gratis offerteaanvraag!

Een goede schilder vinden is heel gemakkelijk door de offertes vervolgens te vergelijken. Kies de schilder met het beste aanbod en bespaar zo tot wel 40% op de totaalprijs!

Gratis offertes vergelijken