Vind de beste schilder in Mortsel

Kom gemakkelijk en snel in contact met schildersbedrijven uit Mortsel en omgeving. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Gratis - Vrijblijvend

Schilders Mortsel

Top 15 schilders in Mortsel

Compleet overzicht van alle schilders in Mortsel

Gratis offertes vergelijken Bespaar op de kosten door te vergelijken!

In Mortsel zijn 15 schilders beschikbaar. Onderstaand een overzicht van alle schilders uit Mortsel en omgeving Antwerpen. Iedere schilder heeft een eigen profiel met bedrijfsinformatie als adresgegevens, contactgegevens, openingstijden en registraties.

Schilder Mortsel gezocht?

Op Schildergids.be vind je altijd een geschikte schilder voor jouw schilderwerken. Alle bedrijven hebben een eigen pagina met relevante bedrijfsinformatie als adres- en contactgegevens en openingstijden. Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Start nu je gratis offerteaanvraag en vergelijk vrijblijvend schildersbedrijven uit Mortsel en omgeving! Op zoek naar informatie over schilders en schilderwerk? Kijk eens op onze gidspagina voor alle artikelen. Die vind je op onze prijs schilderwerken pagina.

Vraag gratis schilder offertes aan en bespaar!

Overzicht van de top 15 schilders in Mortsel

Vergelijk schilders en bespaar op de kosten!


schilder Mortsel

Vind een geschikte schilder in Mortsel

Laat je huis verven door een ervaren schilder in Mortsel en profiteer van de hoogste kwaliteit. Door de schilderwerken uit te besteden aan een schildersbedrijf bespaar je jezelf bovendien waardevolle tijd en energie en voorkom je dat je wekenlang tussen de verfpotten woont. Schilder gezocht en nieuwsgierig naar de prijs?

Start gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag ontvang je zo snel mogelijk prijsopgaven van meerdere schildersbedrijven bij jou in de buurt. Vergelijk de verschillende prijzen en kies zo de schilder met het beste aanbod. Je besparing loopt op tot wel 40%, dat wil jij toch ook? Op deze pagina lees je meer over schilderwerken in Mortsel. Je krijgt informatie over de richtprijzen van de schilderwerken en leest welk schilderwerk schildersbedrijven uitvoeren. Tot slot lees je nog hoe je gemakkelijk bespaart op de kosten.


Schildersbedrijf in Mortsel inschakelen? Dit moet je weten!

 • De kosten voor een schilder variëren doorgaans tussen de €35,- en €50,- per uur. Het is echter gebruikelijk dat er een vaste prijs per vierkante meter wordt afgesproken. De uiteindelijke prijs kan per bedrijf verschillen.
 • Vraag de schilder om voorbeelden van eerdere projecten en beoordeel de kwaliteit van het werk. Het is ook nuttig om referenties of aanbevelingen van anderen te vragen, zodat je zeker weet dat je voor kwaliteit kiest.
 • Controleer of de schilder verzekerd is. Dit biedt bescherming tegen mogelijke schade of ongelukken tijdens de werkzaamheden. Informeer ook naar de garantievoorwaarden, aangezien deze per vakman kunnen verschillen.
 • Maak duidelijke afspraken over de tijdsplanning en het schema van de werkzaamheden. Zo weet je wanneer de schilder aanwezig zal zijn en wanneer de klus naar verwachting klaar zal zijn.Wat kost een schilder?

Met de inzet van een schildersbedrijf uit Mortsel en omgeving ben je verzekerd van de hoogste kwaliteit. Maar wat kost een schilder per uur? Gemiddeld kun je rekening houden met een uurtarief van €35,- tot €50,-. Natuurlijk is deze prijs volledig afhankelijk van het soort schilderwerk dat je laat uitvoeren.

Voor het binnenschilderwerk ligt de prijs per uur gemiddeld rond de €35,- tot €40,- per uur. Hierbij zitten de materiaalkosten al inbegrepen. Buitenschilderwerk is doorgaans iets duurder, en kost gemiddeld €40,- tot €50,- per uur.

Prijzen schilder per uur: 2024

€35,- tot €50,-

Prijzen zijn gebaseerd op gemiddelde tarieven

Binnenschilder
€35,- tot €40,- per uur

Prijs per uur, incl. verf, materiaal en btw.
Voorbeeld werkzaamheden: muur, plafond en trap schilderen.

Buitenschilder
€40,- tot €50,- per uur

Prijs per uur incl. verf, materiaal en btw.
Voorbeeld werkzaamheden: Gevel, deuren en ramen schilderen.

Start gratis offerteaanvraag!

Wat zijn de prijzen van schilderwerken in Mortsel?

Wat is de prijs van schilderwerken in Mortsel? Dit is volledig afhankelijk van het soort schilderwerk dat je laat uitvoeren. Stel dat jij de muren en plafonds in huis wilt laten verven. De kosten liggen dan rond de €15,- tot €20,- per m². De prijs is dan natuurlijk afhankelijk van het soort verf én de manier van aanbrengen. Spuiten is de meest voordelige optie, sausen kost iets meer.

Wil je de gevel verven? De kosten variëren dan van gemiddeld €20,- tot €40,- per m². Op een gevel van 80 m² ligt de totaalprijs in dat geval rond de €1.600,- tot €3.200,-. Voor deze prijs zetten de schilders de gevel één keer in de primer en werken dit af met twee lagen verf.

Prijzen schilderwerken 2024

Welke schilderwerken? Richtprijzen schilderwerken* Toelichting
Muren en plafonds schilderen €15,- tot €20,- per m² Prijs is afhankelijk van type verf en aanbreng.
Trap schilderen €15,- tot €20,- per traptrede Twee keer in de grondverf en een eindlaag.
Gevel schilderen €20,- tot € 40,- per m² Eén laag in de primer en twee lagen afwerking.
Deuren schilderen €70,- tot €110,- per deur Voorlakken en aflakken.
Ramen schilderen €15,- tot €25,- per raam Drie dikteranden tot 100mm breed.
Tuinhuis, schutting of dakkapel schilderen €40,- tot € 50,- per uur Uurtarief.

* De genoemde prijzen zijn inclusief btw, materiaal en loonkosten. Het zijn richtprijzen. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag gratis offertes aan.


Prijsvoorbeeld 1: trap schilderen

Voor deze klant schilderde de vakman een trap van 15 treden. Het ging om een totaaloppervlak van 20m². De oude verflaag hadden de bewoners al verwijderd, de vakman hoefde zelf alleen nog een paar kleine herstelwerkzaamheden uit te voeren. De totaalkosten kwamen neer op €840,-


Prijsvoorbeeld 2: Keukenkasten schilderen

Voor een renovatie van de keuken gaf de schilder bij deze bewoners de keukenkasten een andere kleur. Het ging om in totaal 25 m² aan oppervlakte, en de bewoners hadden zelf alle kastdeurtjes en lades alvast verwijderd en goed schoongemaakt. De totale kosten voor deze schilderklus waren €750,-.

Schilder gezocht in Mortsel? Vergelijk gratis offertes!

Kies de schilder met het beste aanbod en bespaar tot wel 40%!
Gratis offertes vergelijken

schildersbedrijf Mortsel

Welke factoren hebben invloed op de schilderkosten?

De richtprijzen van schilderwerken in Mortsel lopen aardig uiteen. Dat komt omdat de totaalprijs afhankelijk is van verschillende factoren:

 • Materiaaluitgaven. De kosten voor materialen zijn hoger bij buitenschilderwerk vanwege de specifieke eisen die aan buitenverf worden gesteld.
 • Toegankelijkheid. Als een steiger nodig is voor het schilderen, zijn de kosten hoger in vergelijking met eenvoudig bereikbare plekken.
 • Reiskosten. De afstand tussen jouw woning en het schildersbedrijf in Mortsel beïnvloedt de hoogte van de reiskosten; dichterbij is goedkoper.
 • Soort schilderwerk. De kosten worden sterk bepaald door het type schilderwerk, waarbij verschillende schilderklussen verschillende prijsstellingen hebben.
 • Grootte van het project. Hoe groter de schilderklus, hoe hoger de totale kosten. Echter, bij grotere projecten betaal je vaak een lagere prijs per vierkante meter.

Prijs per m² of uurtarief?

Sommige schildersbedrijven vragen een vaste prijs per vierkante meter, terwijl andere schildersbedrijven een prijs per uur hanteren.

Wat is het verschil?

In veel gevallen rekent een schildersbedrijf een prijs per uur voor gespecialiseerde schilderwerken in Mortsel, zoals het lakken van de trap. Dit is een klus die flink wat tijd in beslag neemt. Bij simpele schilderwerken, zoals het verven van een muur, plafond of gevel, rekenen zij juist een vaste prijs per vierkante meter. Dit is fijn, omdat je dan vooraf precies weet wat je gaat betalen.

Gaat het om een hele grote klus?

Bijvoorbeeld om al het schilderwerk in huis? In dat geval is het vaak mogelijk een totaalprijs af te spreken. Zo sta je niet voor vervelende verrassingen!

Welk btw-tarief voor schilderwerken?

Bij het verbouwen van je huis profiteer je in veel gevallen van een verlaagd btw-tarief. Je betaalt dan slechts 6% btw over zowel de arbeids- als de materiaalkosten. Een belangrijke voorwaarde hiervoor is dat het huis minimaal 10 jaar oud is. Ook bij werkzaamheden na de aanbouw van een woning betaal je gewoon het standaard btw-tarief.

Ga je zelf aan de slag?

Dan betaal je het standaard btw-tarief. Je moet dus erkende schilders inschakelen om te profiteren van het verlaagde btw-tarief.

schilders Mortsel

Wat doet een schilder in Mortsel?

De diensten van een schildersbedrijf zijn zeer divers. Hieronder hebben we een aantal van de meest voorkomende schilderwerkzaamheden voor je opgesomd.

Binnenschilderwerken

 • Muren schilderen: met een nieuwe kleur krijgt het vertrek direct een andere uitstraling. Dit kost ongeveer €15,- tot €20,- per vierkante meter.
 • Het plafond sausen: geeft elk vertrek een fris uiterlijk. De kosten voor het plafond sausen liggen rond de €15,- tot €20,- per vierkante meter.
 • Trap schilderen: dit is een klus waar veel mensen tegenop zien. Schakel een schildersbedrijf in! De kosten liggen rond de €15,- tot €20,- per traptrede. Het schilderen van het trapgat kost gemiddeld €300,- tot €1000,-.
 • Binnendeuren lakken: schakel een schildersbedrijf in voor het verven van de binnendeuren en jouw vertrek krijgt een compleet ander uiterlijk. De kosten liggen rond de €70,- tot €110,- per deur.

Buitenschilderwerken

 • Het schilderen van de gevel geeft je huis een vernieuwde en strakke uitstraling. Een gevel verven kost ongeveer €20,- tot €40,- per m².
 • De deuren lakken beschermt je voordeur tegen houtrot, waardoor de levensduur langer is. Dit kost je ongeveer €70,- tot €110,- per deur.
 • Het schilderen van de ramen heeft een grote invloed op de gehele uitstraling van je woning. De kosten hiervoor liggen rond de €15,- tot €25,- per raam.
 • Een dakkapel schilderen? Schakel hiervoor zeker de hulp van een schilder uit Mortsel in! Zo hoef je zelf niet het hoge dak op te klimmen. De kosten variëren van ongeveer €40,- tot €50,- per uur.
 • Met het beitsen van een tuinhuis behoud je de warme uitstraling van het hout, maar bescherm je het toch tegen houtrot en neerslag. De kosten hiervoor liggen rond de €40,- tot €50,- per uur.
 • Met het schilderen van de dakgoten bescherm je deze tegen verweren. Het zorgt ook nog eens voor een mooiere uitstraling van je huis! De kosten zijn ongeveer €22,- tot €30,- per meter

Welke stappen volgt een schilder?

Een ervaren schilder legt uit hoe hij te werk gaat!


Tips om te besparen op schilderwerken prijzen

Twijfel je over het uitbesteden van het schilderwerk? De inzet van een goedkope schilder heeft flinke meerwaarde. Je bespaart jezelf waardevolle tijd en profiteert tegelijkertijd van de hoogste kwaliteit. Heb je een beperkt budget? Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je de richtprijzen van schilderwerken bespaart!

Zo bespaar jij maximaal op de prijzen van schilderwerken in Mortsel:

 • Schakel erkende schilders in en profiteer van een verlaagd btw-tarief!
 • Met het inhuren van een winterschilder bespaar je tot wel 30% op de prijzen van schildersbedrijven! Een schilder heeft ’s winters minder klussen, en biedt daarom zijn werkzaamheden aan tegen een lagere prijs.
 • Laat meerdere schilderwerken in één keer uitvoeren om zo op de totale kosten te besparen. Vaak ligt de prijs per uur bij grote schilderklussen iets lager.
 • Voer de voorbereiding zelf uit en bespaar de schilders zo flink wat werk. Je bespaart zo op de arbeidskosten.
 • Schildersbedrijven uit Mortsel rekenen vaak geen of minder voorrijkosten dan schildersbedrijven die verder moeten rijden.
 • Sluit een onderhoudsabonnement af.
 • Vergelijk gratis de prijzen van meerdere schildersbedrijven in Mortsel en kies het schildersbedrijf met het beste aanbod.

Schilder gezocht? Handige tips voor het vergelijken en kiezen van schilders

Het vergelijken van offertes is een goede manier om tot wel 40% op de totaalprijs te besparen. Je kiest simpelweg het schildersbedrijf met het beste aanbod. Maar waar moet je nu op letten met het vergelijken van schilders?

Ga jij offertes vergelijken? Dit zijn de belangrijkste tips:

 • Let op eventueel bijkomende kosten. Bij sommige schildersbedrijven in Mortsel zijn de materiaalkosten niet meegerekend in de offerte en bij andere schildersbedrijven moet je rekening houden met de voorrijkosten.
 • Hanteren de schildersbedrijven een vaste prijs per m² of per uur? Dit kan een grote invloed hebben op de totaalprijs.
 • Kijk online naar recensies en ervaringen. Zo krijg je een indruk van de kwaliteit van een schildersbedrijf.
 • Zijn de schildersbedrijven gespecialiseerd in bepaalde schilderwerken? Als jij je buitenschilderwerk wilt opknappen, dan is het verstandig om te kiezen voor een schildersbedrijf met veel ervaring in buitenschilderwerk.

Zelf aan de slag? Praktische tips van schilders in Mortsel!

 • Tip 1: Schilder in de juiste volgorde. Begin met de randen en hoeken, daarna het plafond en eindig met de muren voor een professioneel resultaat.
 • Tip 2: Werk met goede verlichting. Voldoende licht helpt om kleurverschillen te zien en voorkomt dat je delen overslaat.
 • Tip 3: Gebruik schilderstape voor strakke lijnen. Verwijder de tape voordat de verf volledig droog is om te voorkomen dat verf loskomt.
 • Tip 4: Bescherm je werkgebied. Dek vloeren en meubels af met plastic of doek om verfspatten te voorkomen en schoonmaak te vergemakkelijken.
 • Tip 5: Koop hoogwaardige verf. Kwalitatieve verf biedt betere dekking, is duurzamer en vereist vaak minder lagen, wat kosten en tijd bespaart.

schildersbedrijven Mortsel

Schilder gezocht in Mortsel? Gratis schilderwerken offertes vergelijken!

Beste schilder in Mortsel gezocht? Vergelijk gratis offertes en vind ervaren schildersbedrijven bij jou in de buurt. Kies het schildersbedrijf met het beste aanbod en bespaar bovendien tot wel 40% op de kosten: dat wil jij toch ook?

Start gratis offerteaanvraag!

Geen zorgen; het vergelijken van offertes is gratis en zonder verdere verplichtingen. Dat betekent dat je nergens aan vast zit!

Gratis offertes vergelijken

Veelgestelde vragen over schilderwerken


De beste tijd om een huis te schilderen is in de lente of de herfst. Tijdens deze seizoenen zijn de temperaturen gematigd, waardoor de verf goed kan drogen. Vermijd schilderen in extreem hete of koude periodes, omdat dit de droogtijd en hechting van de verf kan beïnvloeden. Bij buitenwerk is het ook belangrijk om droge dagen te kiezen om te schilderen.
Om de levensduur van schilderwerk te verlengen, is het belangrijk om regelmatig onderhoud te plegen. Dit omvat het schoonmaken van de oppervlakken, het bijwerken van beschadigde plekken, en het controleren op tekenen van slijtage zoals scheuren of verkleuring. Gebruik hoogwaardige verf en materialen, en zorg voor een goede voorbereiding van de ondergrond voordat je begint met schilderen.
De kosten van schilderwerk worden beïnvloed door verschillende factoren, zoals de grootte van het te schilderen oppervlak, de staat van de ondergrond, de gekozen verf en materialen, en de complexiteit van de klus. Extra diensten zoals voorwerk (schuren, reinigen), reparaties, en het aantal verflagen kunnen ook de totale kosten verhogen. Vraag altijd een gedetailleerde offerte om inzicht te krijgen in de prijsopbouw.
Het gebruik van een primer is vaak nodig om een goede hechting van de verf te garanderen, vooral bij nieuwe of onbehandelde oppervlakken, en bij het overschilderen van donkere kleuren. Een primer zorgt voor een egale ondergrond en kan ook helpen om vlekken te bedekken. Overleg met je schilder of het gebruik van een primer in jouw specifieke situatie nodig is.

Om je schilderwerk schoon en goed onderhouden te houden, kun je het regelmatig afstoffen en schoonmaken met een zachte doek of spons en een mild schoonmaakmiddel. Vermijd schurende middelen en harde borstels, omdat deze de verf kunnen beschadigen. Voor buitenwerk is het belangrijk om vuil en schimmel regelmatig te verwijderen en eventuele beschadigingen direct te repareren.
Voor vochtige ruimtes zoals badkamers is het belangrijk om een schimmelbestendige verf te gebruiken die bestand is tegen hoge luchtvochtigheid en temperatuurschommelingen. Speciale badkamerverf, meestal acryl latex, heeft een vochtwerende formule die voorkomt dat schimmel en meeldauw zich kunnen vormen. Overleg met je schilder voor de beste opties en toepassingstechnieken voor jouw badkamer.
De juiste kleur kiezen voor je muren kan lastig zijn. Begin met het bepalen van de sfeer die je in de ruimte wilt creëren. Gebruik kleurstalen om te zien hoe verschillende kleuren in het licht van je kamer veranderen. Overweeg een klein deel van de muur in de gewenste kleur te schilderen om het effect te beoordelen. Professionele kleuradviseurs en online kleurtools kunnen ook nuttig zijn bij het maken van een keuze.
Veelvoorkomende problemen bij schilderwerk zijn afbladderende verf, strepen, verkleuring, en schimmel. Deze kunnen vaak worden voorkomen door een goede voorbereiding van de ondergrond, het gebruik van kwalitatieve verf en materialen, en door de juiste schildertechnieken toe te passen. Als deze problemen toch optreden, is het belangrijk om de oorzaak te achterhalen en de juiste reparatietechnieken te gebruiken, zoals het schuren en opnieuw schilderen van het oppervlak.