Vind de beste schilder in Wetteren

Kom gemakkelijk en snel in contact met schildersbedrijven uit Wetteren en omgeving. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Gratis - Vrijblijvend

Schilders Wetteren

Top 15 schilders in Wetteren

Compleet overzicht van alle schilders in Wetteren

Gratis offertes vergelijken Bespaar op de kosten door te vergelijken!

In Wetteren zijn 15 schilders beschikbaar. Onderstaand een overzicht van alle schilders uit Wetteren en omgeving Oost-Vlaanderen. Iedere schilder heeft een eigen profiel met bedrijfsinformatie als adresgegevens, contactgegevens, openingstijden en registraties.

Schilder Wetteren gezocht?

Op Schildergids.be vind je altijd een geschikte schilder voor jouw schilderwerken. Alle bedrijven hebben een eigen pagina met relevante bedrijfsinformatie als adres- en contactgegevens en openingstijden. Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Start nu je gratis offerteaanvraag en vergelijk vrijblijvend schildersbedrijven uit Wetteren en omgeving! Op zoek naar informatie over schilders en schilderwerk? Kijk eens op onze gidspagina voor alle artikelen. Die vind je op onze prijs schilderwerken pagina.

Vraag gratis schilder offertes aan en bespaar!

Overzicht van de top 15 schilders in Wetteren

Vergelijk schilders en bespaar op de kosten!


schilder Wetteren

Vind een geschikte schilder in Wetteren

Laat je huis verven door een ervaren schilder in Wetteren en profiteer van de hoogste kwaliteit. Door de schilderwerken uit te besteden aan een schildersbedrijf bespaar je jezelf bovendien waardevolle tijd en energie en voorkom je dat je wekenlang tussen de verfpotten woont. Schilder gezocht en nieuwsgierig naar de prijs?

Start gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag ontvang je zo snel mogelijk prijsopgaven van meerdere schildersbedrijven bij jou in de buurt. Vergelijk de verschillende prijzen en kies zo de schilder met het beste aanbod. Je besparing loopt op tot wel 40%, dat wil jij toch ook? Op deze pagina lees je meer over schilderwerken in Wetteren. Je krijgt informatie over de richtprijzen van de schilderwerken en leest welk schilderwerk schildersbedrijven uitvoeren. Tot slot lees je nog hoe je gemakkelijk bespaart op de kosten.Wat kost een schilder?

Met de inzet van een schildersbedrijf uit Wetteren en omgeving ben je verzekerd van de hoogste kwaliteit. Maar wat kost een schilder per uur? Gemiddeld kun je rekening houden met een uurtarief van €35,- tot €50,-. Natuurlijk is deze prijs volledig afhankelijk van het soort schilderwerk dat je laat uitvoeren.

Voor het binnenschilderwerk ligt de prijs per uur gemiddeld rond de €35,- tot €40,- per uur. Hierbij zitten de materiaalkosten al inbegrepen. Buitenschilderwerk is doorgaans iets duurder, en kost gemiddeld €40,- tot €50,- per uur.

Prijzen schilder per uur: 2024

€35,- tot €50,-

Prijzen zijn gebaseerd op gemiddelde tarieven

Binnenschilder
€35,- tot €40,- per uur

Prijs per uur, incl. verf, materiaal en btw.
Voorbeeld werkzaamheden: muur, plafond en trap schilderen.

Buitenschilder
€40,- tot €50,- per uur

Prijs per uur incl. verf, materiaal en btw.
Voorbeeld werkzaamheden: Gevel, deuren en ramen schilderen.

Start gratis offerteaanvraag!

Wat zijn de prijzen van schilderwerken in Wetteren?

Wat is de prijs van schilderwerken in Wetteren? Dit is volledig afhankelijk van het soort schilderwerk dat je laat uitvoeren. Stel dat jij de muren en plafonds in huis wilt laten verven. De kosten liggen dan rond de €15,- tot €20,- per m². De prijs is dan natuurlijk afhankelijk van het soort verf én de manier van aanbrengen. Spuiten is de meest voordelige optie, sausen kost iets meer.

Wil je de gevel verven? De kosten variëren dan van gemiddeld €20,- tot €40,- per m². Op een gevel van 80 m² ligt de totaalprijs in dat geval rond de €1.600,- tot €3.200,-. Voor deze prijs zetten de schilders de gevel één keer in de primer en werken dit af met twee lagen verf.

Prijzen schilderwerken 2024

Welke schilderwerken? Richtprijzen schilderwerken* Toelichting
Muren en plafonds schilderen €15,- tot €20,- per m² Prijs is afhankelijk van type verf en aanbreng.
Trap schilderen €15,- tot €20,- per traptrede Twee keer in de grondverf en een eindlaag.
Gevel schilderen €20,- tot € 40,- per m² Eén laag in de primer en twee lagen afwerking.
Deuren schilderen €70,- tot €110,- per deur Voorlakken en aflakken.
Ramen schilderen €15,- tot €25,- per raam Drie dikteranden tot 100mm breed.
Tuinhuis, schutting of dakkapel schilderen €40,- tot € 50,- per uur Uurtarief.

* De genoemde prijzen zijn inclusief btw, materiaal en loonkosten. Het zijn richtprijzen. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag gratis offertes aan.

schildersbedrijf Wetteren

Welke factoren hebben invloed op de prijzen?

De richtprijzen van schilderwerken in Wetteren lopen aardig uiteen. Dat komt omdat de totaalprijs afhankelijk is van verschillende factoren. Zo speelt het uurtarief van schildersbedrijven een grote rol, net als eventuele voorrijkosten.

Kies je voor schilders bij jou in de buurt, dan bespaar je vaak flink op deze voorrijkosten. Daarnaast verschillen de materiaalkosten enorm. De verfsoorten voor buitenschilderwerk zijn vaak iets duurder dan verf voor binnenschilderwerk. Dat komt omdat er strengere eisen gesteld worden aan verf voor buitenschilderwerk: dit moet het hout natuurlijk beschermen tegen neerslag.

De totaalprijs wordt onder andere beïnvloed door:

 • Het uurtarief van de schildersbedrijven.
 • De eventuele voorrijkosten.
 • Alle materiaalkosten.

Prijs per m² of uurtarief?

Sommige schildersbedrijven vragen een vaste prijs per vierkante meter, terwijl andere schildersbedrijven een prijs per uur hanteren.

Wat is het verschil?

In veel gevallen rekent een schildersbedrijf een prijs per uur voor gespecialiseerde schilderwerken in Wetteren, zoals het lakken van de trap. Dit is een klus die flink wat tijd in beslag neemt. Bij simpele schilderwerken, zoals het verven van een muur, plafond of gevel, rekenen zij juist een vaste prijs per vierkante meter. Dit is fijn, omdat je dan vooraf precies weet wat je gaat betalen.

Gaat het om een hele grote klus?

Bijvoorbeeld om al het schilderwerk in huis? In dat geval is het vaak mogelijk een totaalprijs af te spreken. Zo sta je niet voor vervelende verrassingen!

Welk btw-tarief voor schilderwerken?

Bij het verbouwen van je huis profiteer je in veel gevallen van een verlaagd btw-tarief. Je betaalt dan slechts 6% btw over zowel de arbeids- als de materiaalkosten. Een belangrijke voorwaarde hiervoor is dat het huis minimaal 10 jaar oud is. Ook bij werkzaamheden na de aanbouw van een woning betaal je gewoon het standaard btw-tarief.

Ga je zelf aan de slag?

Dan betaal je het standaard btw-tarief. Je moet dus erkende schilders inschakelen om te profiteren van het verlaagde btw-tarief.

schilders Wetteren

Wat doet een schilder in Wetteren?

Als je een schilder inschakelt krijg je een persoonlijk advies met betrekking tot kleur en verfsoort. Zo weet je zeker dat je gekozen verfsoort echt geschikt is voor het gebruik in de keuken, badkamer of living. Schilders zijn bovendien in te zetten voor een breed aanbod aan schilderwerken. Denk aan het verven van muren en het lakken van trappen.

Daarnaast voeren schilders ook voorbereidende werkzaamheden uit, zoals het reinigen van hout of het verwijderen van houtrot. Sommige schildersbedrijven behangen ook: zo kun je je living eerst laten behangen en daarna direct laten sausen!

Een schilder houdt zich bezig met de volgende werkzaamheden:

 • Het verven van muren en plafonds.
 • Het lakken van trappen.
 • Gevels schilderen.
 • Deuren en ramen lakken.
 • Het beitsen van een tuinhuis, schutting of dakkapel.

Schildersbedrijf Wetteren nodig? Vergelijk gratis offertes!

Kies de schilder met het beste aanbod en bespaar tot wel 40%!
Gratis offertes vergelijken

Binnenschilder

Als jij je binnenschilderwerk uitbesteed aan een ervaren schildersbedrijf, dan weet je zeker dat je profiteert van de hoogste kwaliteit. Je kunt elk vertrek in huis laten sausen door de schilders, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om slechts één vertrek te laten verven.

Binnenschilderwerken

 • Muren schilderen: met een nieuwe kleur krijgt het vertrek direct een andere uitstraling. Dit kost ongeveer €15,- tot €20,- per vierkante meter.
 • Het plafond sausen: geeft elk vertrek een fris uiterlijk. De kosten voor het plafond sausen liggen rond de €15,- tot €20,- per vierkante meter.
 • Trap schilderen: dit is een klus waar veel mensen tegenop zien. Schakel een schildersbedrijf in! De kosten liggen rond de €15,- tot €20,- per traptrede. Het schilderen van het trapgat kost gemiddeld €300,- tot €1000,-.
 • Binnendeuren lakken: schakel een schildersbedrijf in voor het verven van de binnendeuren en jouw vertrek krijgt een compleet ander uiterlijk. De kosten liggen rond de €70,- tot €110,- per deur.

Buitenschilder

Het is belangrijk om de buitenschilderwerken eens in de 5 tot 7 jaar te vernieuwen. Het buitenschilderwerk is belangrijk, omdat dit het hout beschermt tegen neerslag. Hierdoor gaat het hout buiten véél langer mee.

Buitenschilderwerken

 • Het schilderen van de gevel geeft je huis een vernieuwde en strakke uitstraling. Een gevel verven kost ongeveer €20,- tot €40,- per m².
 • De deuren lakken beschermt je voordeur tegen houtrot, waardoor de levensduur langer is. Dit kost je ongeveer €70,- tot €110,- per deur.
 • Het schilderen van de ramen heeft een grote invloed op de gehele uitstraling van je woning. De kosten hiervoor liggen rond de €15,- tot €25,- per raam.
 • Een dakkapel schilderen? Schakel hiervoor zeker de hulp van een schilder uit Wetteren in! Zo hoef je zelf niet het hoge dak op te klimmen. De kosten variëren van ongeveer €40,- tot €50,- per uur.
 • Met het beitsen van een tuinhuis behoud je de warme uitstraling van het hout, maar bescherm je het toch tegen houtrot en neerslag. De kosten hiervoor liggen rond de €40,- tot €50,- per uur.

Wil jij je buitenschilderwerk eens laten vernieuwen? Vergelijk gratis offertes en vind een schildersbedrijf bij jou in de buurt.

schilderwerken Wetteren

Schilderwerken Wetteren, welk vertrek in huis schilderen?

Natuurlijk kun je een vakman inschakelen voor het schilderwerk in Wetteren. Als je al het schilderwerk in huis uitbesteed, dan ligt de prijs per vierkante meter vaak iets lager dan wanneer je slechts één vertrek laat sausen.

Je kunt een ervaren schilder uit Wetteren inschakelen voor de volgende vertrekken:

 • Slaapkamer verven
 • Badkamer schilderen
 • Keuken schilderen
 • Living schilderen
 • Tuinhuis schilderen

Laat je slaapkamer verven in rustige kleuren: hierdoor kom je beter tot rust ’s avonds en verbetert je nachtrust. Als je je keuken laat schilderen, dan is het slim om te kiezen voor afwasbare verf. Dan kun je vlekken gemakkelijk wegpoetsen zonder dat de verflaag beschadigt raakt. En voor het sausen van de badkamer is het juist aan te raden om een vochtbestendige verf aan te brengen! Deze is hygiënisch en blijft langer mooi dan een standaard verfsoort.

Als je ervoor kiest om één van deze vertrekken in huis te laten verven door een schilder uit Wetteren, dan krijg je een persoonlijk advies met betrekking tot kleur én verfsoort.

Schilder gezocht? Start gratis offerteaanvraag en ontvang vrijblijvend offertes van schilders uit je regio!


Welke stappen volgt een schilder?

Een ervaren schilder legt uit hoe hij te werk gaat!


Tips om te besparen op schilderwerken prijzen

Twijfel je over het uitbesteden van het schilderwerk? De inzet van een schildersbedrijf heeft flinke meerwaarde. Je bespaart jezelf waardevolle tijd en profiteert tegelijkertijd van de hoogste kwaliteit. Heb je een beperkt budget? Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je de richtprijzen van schilderwerken bespaart!

Zo bespaar jij maximaal op de prijzen van schilderwerken in Wetteren:

 • Schakel erkende schilders in en profiteer van een verlaagd btw-tarief!
 • Met het inhuren van een winterschilder bespaar je tot wel 30% op de prijzen van schildersbedrijven! Een schilder heeft ’s winters minder klussen, en biedt daarom zijn werkzaamheden aan tegen een lagere prijs.
 • Laat meerdere schilderwerken in één keer uitvoeren om zo op de totale kosten te besparen. Vaak ligt de prijs per uur bij grote schilderklussen iets lager.
 • Voer de voorbereiding zelf uit en bespaar de schilders zo flink wat werk. Je bespaart zo op de arbeidskosten.
 • Schildersbedrijven uit Wetteren rekenen vaak geen of minder voorrijkosten dan schildersbedrijven die verder moeten rijden.
 • Sluit een onderhoudsabonnement af.
 • Vergelijk gratis de prijzen van meerdere schildersbedrijven in Wetteren en kies het schildersbedrijf met het beste aanbod.

Winterschilder, wat is het voordeel?

Wat is een winterschilder? Een winterschilder is hetzelfde als een reguliere schilder, alleen schakel je deze in als het winter is. Omdat schildersbedrijven ’s winters vaak minder werk hebben, verlagen ze de prijzen. Het is dus aantrekkelijk om alle schilderwerken te bewaren tot het najaar. De korting van een winterschilder loopt op tot ongeveer 30%!

Welke werkzaamheden voeren winterschilders uit?

Je kan een winterschilder inschakelen voor alle verfklussen in en rond het huis. Houd er wel rekening mee dat de schilderwerken buiten ’s winters extra afhankelijk zijn van de weersomstandigheden, omdat het weer een grote invloed heeft op hoe de verflaag buiten droogt.

Ervaren schilder uit Wetteren nodig?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot 40% op de kosten!

Waarom schilderwerken in Wetteren uitbesteden?

Twijfel je over de inzet van een schildersbedrijf voor schilderwerken in Wetteren? Met de hulp van goedkope schilders ben je verzekerd van de hoogste kwaliteit. Ook is het schilderwerk veel sneller afgerond waardoor je niet lang midden in een verbouwing leeft!

De belangrijkste voordelen op een rij:

 • Als jij het schilderwerken uitbesteedt profiteer je van een verlaagd btw-tarief.
 • Met de hulp van schilders ben je verzekerd van de hoogste kwaliteit.
 • Je bespaart jezelf veel waardevolle tijd en energie.
 • De schilderwerken zijn sneller afgerond zodat je geen last hebt van langdurige renovaties.

Tips voor het vergelijken van schilders

Het vergelijken van offertes is een goede manier om tot wel 40% op de totaalprijs te besparen. Je kiest simpelweg het schildersbedrijf met het beste aanbod. Maar waar moet je nu op letten met het vergelijken van offertes?

Ga jij offertes vergelijken? Dit zijn de belangrijkste tips:

 • Let op eventueel bijkomende kosten. Bij sommige schildersbedrijven in Wetteren zijn de materiaalkosten niet meegerekend in de offerte en bij andere schildersbedrijven moet je rekening houden met de voorrijkosten.
 • Hanteren de schildersbedrijven een vaste prijs per m² of per uur? Dit kan een grote invloed hebben op de totaalprijs.
 • Kijk online naar recensies en ervaringen. Zo krijg je een indruk van de kwaliteit van een schildersbedrijf.
 • Zijn de schildersbedrijven gespecialiseerd in bepaalde schilderwerken? Als jij je buitenschilderwerk wilt opknappen, dan is het verstandig om te kiezen voor een schildersbedrijf met veel ervaring in buitenschilderwerk.

schildersbedrijven Wetteren

Schilder Wetteren? Gratis offertes schilderwerken vergelijken!

Beste schilder in Wetteren gezocht? Vergelijk gratis offertes en vind ervaren schildersbedrijven bij jou in de buurt. Kies het schildersbedrijf met het beste aanbod en bespaar bovendien tot wel 40% op de kosten: dat wil jij toch ook?

Start gratis offerteaanvraag!

Geen zorgen; het vergelijken van offertes is gratis en zonder verdere verplichtingen. Dat betekent dat je nergens aan vast zit!

Gratis offertes vergelijken