Besparen op een binnenschilder?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis & vrijblijvend

Binnenschilder

Een binnenschilder zorgt ervoor dat alle schilderwerk die je hebt voor binnen je huis gedaan worden. Door een binnenschilder in te schakelen voor deze werkzaamheden hoef je deze intensieve klussen zelf niet te doen. Zo bespaar je veel tijd en stress. Op zoek naar een binnenschilder?

Start gratis offerteaanvraag!

Met deze gratis aanvraag ontvang je verschillende offertes van bedrijven uit jouw omgeving. Daarnaast kan je tot wel 40% op de totale prijs besparen!

Op deze pagina vertellen we je over de werkzaamheden die een binnenschilder uitvoert, de kosten en wat voor verf een binnenschilders gebruiken.Wat voor werkzaamheden voert een binnenschilder uit?

Een binnenschilder heeft vaak meer taken dan je in eerste instantie denkt. Er zijn namelijk veel schilderwerkzaamheden binnen je huis. Zo heb je kozijnen die om de paar jaar opnieuw geschilderd moeten worden, maar ook schuur- en plamuurwerk valt onder het werk van een binnenschilder.

Daarnaast zijn er ook veel eenmalige werkzaamheden die gedaan kunnen worden. Denk aan het schilderen van je plafond, muur of trap. Losse onderdelen zoals kasten, tafels en stoelen vallen hier ook onder. Het is natuurlijk ook mogelijk om al deze onderdelen opnieuw te laten verven.

Werkzaamheden die een binnenschilder kan uitvoeren:

  • Schuren en plamuren
  • Verven en spuiten van muren, plafonds en deuren
  • Trappen en kozijnen verven
  • Verven van losse onderdelen als kasten en tafels

Wat zijn de kosten van een binnenschilder?

Zoals eerder al is aangegeven hebben binnenschilders verschillende taken die ze kunnen uitvoeren. Gemiddeld kost het schilderwerk tussen de €35,- tot €40,- per uur. Schilderwerk zelf kost tussen de €30,- en €35,- per m².

Naast het verven zelf heb je ook nog sauswerk en spuitwerk wat uitgevoerd kan worden. Sauswerk dat binnen gebeuren moet kost tussen de €10,- en €15,- per m². Spuitwerk is vaak het goedkoopst en kost tussen de €5,- en €10,- per m².

Prijzenoverzicht binnenschilder 2022

Taak Prijs per uur Prijs per vierkante meter
Verven €35,- tot €40,- €30,- tot €35,-
Sauzen €30,- tot €40,- €10,- en €15,-
Spuiten €25,- tot €35,- €5,- en €10,-

*Dit zijn gemiddelde prijzen en kunnen verschillen van de realiteit. Vraag gratis offertes aan voor de reële prijzen.

Hoe moet je betalen voor het schilderwerk?

Er zijn verschillende manieren om te betalen voor het schilderwerk dat een binnenschilder levert. Vaak hebben schilders zelf een voorkeur over hoe ze het tarief regelen. Vraag altijd van tevoren aan de schilder hoe ze dit doen om problemen te voorkomen.

De tarieven waar schilders mee kunnen rekenen zijn per uur, per vierkante meter of totaalprijs. Als je spuitwerk moet laten verrichten is per vierkante meter de beste optie, omdat het niet veel werk is en je precies weet wat je betalen moet.

Als het om een grotere klus gaat die ook lastig is, is totaalprijs of per uur de betere optie. Als je voor per uur kiest is het wel goed om van te voren te vragen hoelang het ongeveer gaat duren. Zo voorkom je dat je voor onverwachte kosten komt te staan.

Wat is het btw-tarief van binnenschilders?

In België worden drie verschillende btw-tarieven gehanteerd door binnenschilders. Je hebt 6%, 12% en 21%. Je wilt natuurlijk het liefst een zo laag mogelijke btw-tarief hebben, maar een schilder mag niet zomaar de 6% btw toepassen.

Hier zitten een aantal eisen aan vast:

  • De schilder kan het 6% btw-tarief toepassen wanneer je woning ouder dan 10 jaar is en alleen voor privégebruik is. De werkzaamheden moeten direct verbonden zijn met schilderwerk.
  • Het tarief voor 12% kan de binnenschilder alleen toepassen als je beschikt over een sociale huurwoning.
  • Alle soorten schilderwerk voor woningen die niet onder de twee bovenstaande eisen vallen hebben een btw-tarief van 21%.

Wanneer is een binnenschilder nodig?

Verf voor op trappen en vloeren gaan meestal 5 tot 7 jaar mee. Als het goedkope verf is vaak nog minder lang. In tegenstelling tot verf voor de vloer en trap gaat verf op plafonds en muren vaak veel langer mee. Dit komt doordat er bijna geen invloeden van buitenaf op de verf zijn, waardoor de verf lang goed zal blijven.

We raden je daarom ook aan om de verf regelmatig te gaan inspecteren. Je wilt dan controleren op scheurtjes, poederige verf of blaasjes. Het kan namelijk ook voorkomen dat er andere redenen zijn dat de verf niet meer goed is, denk hierbij aan bijvoorbeeld waterschade.

Ga eerst na wat de reden is dat de verf niet meer goed is en los dit op voordat je een binnenschilder inhuurt om de binnenshuis opnieuw te gaan schilderen.

Binnenschilder inschakelen voor het schilderwerk in je huis?

Vind gemakkelijk en snel een schilder in jouw regio en bespaar tot wel 40%!

Wat voor verf gebruiken binnenschilders?

Binnenschilders zijn tegenwoordig verplicht om watergedragen verfsoorten te gebruiken voor het schilderen. Dit komt omdat deze verf minder slecht is voor je gezondheid is, het kleurvast is en het snel droogt.

De twee bekendste soorten verf die worden gebruikt voor het binnenschilderen zijn acrylverf en latexverf. Acryl wordt het meest gebruikt wanneer er kozijnen en deuren geverfd moeten worden. Deze verf zorgt ervoor dat vuil minder snel kan hechten aan de verf en daardoor is het erg makkelijk om te reinigen.

Verven met latexverf gebeurt daarentegen vooral bij muren en plafonds. Latexverf is ook erg geschikt om te gebruiken op vochtigere plekken zoals de badkamer. De verf is hier namelijk goed bestand tegen door dat er een harde afwerkingslaag is.

Naast deze twee soorten verf voor gewone schilderbezigheden zijn er ook nog speciale verfsoorten die speciaal zijn bedoeld voor specifieke klussen. Deze verfsoorten zijn als volgt:

  • Renovatieverf: je hebt renovatieverf nodig zodra je muren of plafonds erg vervuild zijn door vochtplekken, roetaanslag of zelfs nicotineaanslag. Renovatieverf zorgt er namelijk voor dat het vervuilde stuk van je muur of plafond er weer zo goed als nieuw uitziet. Nadat de vervuilde delen zijn geschilderd met renovatieverf kan de binnenschilder er overheen verven met normale verf om het weer netjes eruit te laten zien.
  • Vloerverf: als er vloeren of trappen geschilderd moeten worden, gebruiken binnenschilders vaak vloerverf. Dit is een kras- en slijtvaste verf. In deze verf zit een bindmiddel dat ervoor zorgt dat de verf erg sterk is, dit is dus perfect voor oppervlaktes waar vaak overheen wordt gelopen of gesleept.
  • Decoratieve verf: als laatste is er nog decoratieve verf in de vorm van magneetverf en schoolbordverf. Deze twee verven zijn goed door de binnenschilder te gebruiken in bijvoorbeeld de woonkamer of de keuken.

Waarom een binnenschilder inschakelen?

Vaak is het eerst wat in je opkomt als het gaat om schilderen dat je het zelf wel kunt doen. Toch is dit niet altijd de beste optie die je hebt. Elke binnenschilderklus vraag namelijk een andere aanpak en vaak ook andere soorten verf.

Een binnenschilder beschikt daarnaast over de professionele materialen die voor sommige klussen nodig zijn. Denk hierbij aan het spuiten van de muren en plafonds. Binnenschilders beschikken over veel verschillende verfsoorten en de juiste technieken en materialen die nodigen zijn voor elke specifieke klus.

Het is ook mogelijk om de schilder vragen te stellen over het goed behouden van het geschilderde deel of andere adviezen te vragen. Schilders zijn namelijk altijd met het vak bezig en hebben er veel ervaring in opgedaan. Ze weten precies wat je wel en niet moet doen met geschilderde oppervlakken.

Besparen op een binnenschilder? Vergelijk gratis offertes!

Ben je op zoek naar een binnenschilder die schilderwerk voor je kan verrichten? Schakel er dan snel één in.

Start gratis offerteaanvraag!

Het is gratis en volledig vrijblijven, je zit dust nergens aan vast!

Gratis offertes vergelijken