Besparen op een buitenschilder?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis & vrijblijvend

Home » Buitenschilder

Buitenschilder

Heb je geen zin om je gevel te gaan schilderen of neem je liever geen risico’s als het gaat om het schilderen van hoge plekken? Dan is kan het inschakelen van een buitenschilder een goede keuze zijn. Een buitenschilder is een specialist in zijn vak en zorgt ervoor dat de taak die je geeft professioneel en efficiënt afgerond wordt. Op zoek naar een buitenschilder?

Start gratis offerteaanvraag!

Je krijgt gratis offertes van verschillende bedrijven uit je omgeving. Bespaar daarnaast wel tot 40% op de totale kosten!

Op deze pagina lees je over de verschillende werkzaamheden die een buitenschilder kan uitvoeren, de kosten die het meebrengt en hoe vaak je buitenschilders moet inhuren. Ook vind je hier enkele bespaartips. Lees dus snel verder!Wat zijn de werkzaamheden van een buitenschilder?

Een buitenschilder voert alle schilderwerkzaamheden uit die buitenhuis moeten gebeuren. Dit kan het schilderen van je huis zijn, zoals je dakraam, kozijnen of buitendeur. Daarnaast kan dit ook bijvoorbeeld het schilderen van een tuinhuisje of hekwerk zijn.

De schilder verricht naast het schilderen ook ander werk. Denk aan het verwijderen van een oude verflaag, schuren of het repareren van kleine scheurtjes in verf.

De meest voorkomende werkzaamheden van een buitenschilder:

 • Schilderen van muren, deuren, kozijnen en dakkapellen van buitenaf
 • Schilderen van tuinhuizen en hekwerken van buitenaf
 • Schuren en kleine scheuren repareren van buitenaf

Wat zijn de kosten van buitenschilders?

Een buitenschilder vraagt vaak iets meer dan een binnenschilder. Gemiddeld kost een buitenschilder tussen de €40,- en €50,- per uur of €35,- en €40,- per vierkante meter. Het schilderen van kozijnen is vaak moeilijker en dus duurder dan bijvoorbeeld het schilderen van een muur.

Voor het schilderen van hout rekent een buitenschilder een gemiddeld tarief van €25,- tot €45,- per m² en €35,- tot €50,- per uur. Een muur schilderen zal daarentegen tussen de €15,- en €25,- per m² kosten en tussen de €30,- tot €45,- per uur.

Als er houtwerk geschilderd moet worden is er een hogere kwaliteit van verf nodig dan wanneer er een muur moet worden geschilderd. Daarnaast zit er vaak een verschil in de tijd die het schilder werk neemt. Er zijn dus veel factoren die invloed hebben op de kosten van schilderwerk.

Kostenoverzicht buitenschilder 2023

Taak Per uur Per m2
Buiten schilderen €40,- en €50,- €35,- en €40,-
Hout schilderen €35,- en €50,- €25,- en €45,-
Muur schilderen €30,- en €45,- €15,- en €25,-

*Dit zijn gemiddelde kosten en kunnen afwijken van de echte kosten.

Wat beïnvloed de prijs van een buitenschilder?

Er zijn een aantal factoren die van invloed zijn op de kosten van een buitenschilder. zo verschillen de kosten per soort verf die de schilder gebruikt of de materialen die de schilder nodig heeft voor de klus. Je leest hieronder over de verschillende invloeden.

 1. Gebruikte materialen van de buitenschilder

De prijzen zijn bij het buitenschilderen vooral erg afhankelijk van de verschillende materialen die gebruikt worden. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat de schilder een stijger nodig gaat hebben als er ergens hoog geschilderd moet worden. Als er een steiger nodig is zal de schilder hiervoor extra tijd in beslag nemen doordat de stijger nog moet worden opgezet.

Soms is het mogelijk om de klus uit te voeren met alleen een ladder. Dit bespaart dan al een hoop geld. Vraag de schilder daarom van tevoren of er een ladder nodig is of een stijger, dan kan je namelijk rekening houden met de kosten hiervan.

 1. De soorten verf van buitenschilders

Buitenschilders maken gebruik van verschillende soorten verf voor verschillende buitenschilderklussen. De verf moet namelijk goed tegen de verschillende weersinvloeden bestand zijn. Alkydverf is een verfsoort die het meest gebruikt wordt door de schilders. Deze verf is op oliebasis.

 1. Schilderwerk combineren bij een buitenschilder

Het is mogelijk om meerdere schilderklussen in één keer te laten uitvoeren. het is zelf aangeraden! Inspecteer voordat je een buitenschilder inschakelt al het schilderwerk dat buiten moet of kan gebeuren en laat de schilder het vervolgens allemaal in één keer opknappen.

Doordat de schilder alles tegelijk doet zal de prijs lager uitvallen dan wanneer de schilder steeds weer terug moet komen om elke klus afzonderlijk uit te voeren. Ook zorgt dit ervoor dat al het schilderwerk goed samen kan worden bijgehouden voor als het in de toekomst weer opnieuw geschilderd moet worden.

buitenschilder inschakelen voor het schilderwerk buiten je huis?

Vind gemakkelijk en snel een schilder in jouw regio en bespaar tot wel 40%!

Kiezen voor een totaalprijs of per uur tarief bij buitenschilders?

Buitenschilders hanteren vaak een uurtarief of een tarief per vierkante meter. Toch is het mogelijk om van te voren alvast een totaalprijs af te spreken zodat je niet voor verassingen komt te staan.

Als je van plan bent om je hele woning van buitenaf te laten schilderen is een totaalprijs vaak de beste optie. Als je een appartement of tussenwoning laat schilderen kost dit rond de €1.000,- tot €1.500,-. Een hoekhuis of 2-onder-1 kap woning kost vervolgens al gauw €3.000,-.

Als laatste heb je nog een vrijstaand huis. Dit is de duurste van allemaal, omdat het natuurlijk vaak ook het grootst is. Hiervoor ben je al snel €6.000,- kwijt.

Kostenoverzicht buitenschilder voor buitenkant huis 2023

Soort huis Prijs
Appartement of tussenwoning €1.000,- tot €1.500,-
Hoekhuis of 2-onder-1 kap €3.000,-
Vrijstaand huis €6.000,-

*Dit zijn gemiddelde kosten en kunnen afwijken van de echte kosten. Vraag gratis offertes aan voor de exacte prijzen.

Hoe vaak moet je een buitenschilder inhuren?

Het schilderen van je woning en andere onderdelen zoals hekwerk is niet alleen, omdat het er mooi uit ziet. Het biedt namelijk ook bescherming tegen weersomstandigheden. Het is dan ook belangrijk om af en toe het schilderwerk opnieuw te laten schilderen door een buitenschilder, maar wanneer dan?

Het wordt aangeraden om iedere 5 jaar het schilderen van buitenhuis opnieuw te laten doen. Soms moet dit eerder al gebeuren, omdat er bijvoorbeeld scheurtjes of bubbels in de verf zit. Wanneer je dit ziet is het, het beste om direct een buitenschilder in te schakelen.

het is ook aan te raden ook aan om al het geschilderde werk eens per jaar te reinigen met een vochtige doek. Zo voorkom je dat de verflaag sneller gaat scheuren of bubbelen. Als je wilt controleren of de hechting van de verf nog goed is, kan je een stuk tape op de verflaag plakken. Plak deze tape goed stevig op de laag en trek het vervolgens los. Zitten er resten van verf op de tape? Dan is de hechting van deze verflaag niet meer in een optimale staat.

Bespaartips voor buitenschilders

Buitenschilders kunnen soms erg duur zijn. Het is daarom altijd handig om bespaartips te weten. Je vindt ze hieronder.

Handige bespaartips voor buitenschilders:

 • Laat het schilderwerk in de winter uitvoeren: buitenschilders hebben in de winter vaak minder klussen en zijn daarom goedkoper in die tijd.
 • Doe alvast wat voorbereiding voordat de schilder komt: denk aan het afplakken van onderdelen of het klaarleggen van spullen die nodig zijn. Dit zorg ervoor dat de schilder minder lang met zijn werk bezig zal zijn, waardoor het uiteindelijk goedkoper zal uitpakken.
 • Vraag de buren: zoals eerder al is aangegeven kan het combineren van schilderwerk je veel geld besparen. Dit is ook mogelijk in de vorm van een schilderproject samen met buren. De buitenschilder kan daardoor veel prettiger doorwerken.
 • Onderhoud het schilderwerk: het onderhouden van alle geschilderde oppervlaktes is net zo belangrijk als het schilderen zelf. Door schilderwerk te onderhouden zorg je ervoor dat het hele oppervlak niet steeds opnieuw geschilderd hoeft te worden.
 • Vergelijk verschillende buitenschilderoffertes: door verschillende offertes van buitenschilders te gaan vergelijken kan je de goedkoopste schilder eruit kiezen. Je hebt dan namelijk een goede indicatie van wat het ongeveer zou kunnen kosten.

Op zoek naar een buitenschilder? Vergelijk offertes!

Wil je nu ook een buitenschilder inhuren voor verschillende buitenschilderwerkzaamheden? Dat kan! Door een schilder in te schakelen zorg je ervoor dat het werk goed en zonder tijdsverspilling gebeurt.

Start gratis offerteaanvraag!

Je krijgt zo verschillende prijzen te zien om te vergelijken. Het is gratis en volledig vrijblijvend, waardoor je nergens aan vast zit.

Gratis offertes vergelijken