Besparen op een winterschilder?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis & vrijblijvend

Home » Winterschilder

Winterschilder

Met een winterschilder ontvang je dezelfde kwaliteit die je verwacht van een normale schilder, maar dan goedkoper! Dus als je op zoek bent naar een kwalitatieve schilder die goedkoop is, is een winterschilder voor jou! Zoek je een winterschilder?

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt verschillende offertes van bedrijven uit je buurt. Daarnaast kan je tot wel 40% op de totale kosten besparen.

We gaan op deze pagina in op wat een winterschilder is, wat het kost en waarom je moet kiezen voor een winterschilder. Lees dus snel verder!Wat is een winterschilder?

Simpel gezegd is een winterschilder een schilder die schilderwerk verricht in de winter. In de maanden van november tot en met maart is er vaak minder te doen voor schilder. Dit komt doordat het kouder en vochtiger is in de winter.

Toch is het mogelijk om in deze maanden schilderwerk te verrichten. Er zijn schilders die in deze periode dus nog steeds op zoek zijn naar schilderklussen. Dit worden dan winterschilders genoemd.

Over het algemeen betaal je voor een winterschilder minder dan voor een gewone schilder. Om ervoor te zorgen dat ze worden ingeschakeld geven ze hoge kortingen op hun werk. Zo wordt het aantrekkelijker en kunnen ze aan het werk blijven. Je verliest tenslotte ook geen kwaliteit door een winterschilder in te schakelen.

Wat zijn de kosten van een winterschilder?

Met het inschakelen van een winterschilder kan je al snel 30% van de kosten besparen door de korting die je krijgt. Niet alle winterschilder hanteren de zelfde kortingen dus dit kan per schilder anders zijn. Je betaalt zo dus al gauw een stuk minder dan normaal.

Zo betaal je voor een schilder €24,50 tot €35,- per uur voor schilderwerkzaamheden in plaats van €35,- tot €50,-. Ook alle ander schilderwerkzaamheden zijn door de korting goedkoper.

Voor het schilderen van de muren en plafonds betaal je met een winterschilder gemiddeld €10,50 tot €14,- per m2. Trappen zullen €10,50 tot €14,- per traptrede kosten.

Vervolgens heb je de gevels waar je gemiddeld nog €14,- tot €28,- per m2 voor betaald. Het laten schilderen van een deur kost dan €49,- tot €77,- per deur en de ramen €10,50 tot €17,50 per raam. Als laatste heb je nog overig schilderwerk zoals een tuinhuis, schutting of dakkapel waarbij je €28,- tot €35,- per uur kwijt bent.

Kosten overzicht winterschilder 2024

Schilderklus Normale prijs Prijs met max korting (30%)
binnenschilder €35,- tot €40,- per uur €24,50 tot €28,- per uur
buitenschilder €40,- tot € 50,- per uur €28,- tot €35,- per uur
Muren en plafonds €15,- tot €20,- per m² €10,50 tot €14,- per m²
Trappen €15,- tot €20,- per traptrede €10,50 tot €14,- per traptrede
Gevels €20,- tot €40,- per m² €14,- tot €28,- per m²
Deuren €70,- tot €110,- per deur €49,- tot €77,- per deur
Ramen €15,- tot €25,- per raam €10,50 tot €17,50 per raam
Tuinhuis, schutting of dakkapel €40,- tot €50,- per uur €28,- tot €35,- per uur

*Dit zijn gemiddelde prijzen en kunnen afwijken in de realiteit. Vergelijk gratis offertes voor de exacte prijzen.

Wat kan een winterschilder wel en niet doen?

Het is voor een winterschilder mogelijk om zowel binnenschilderwerk te verrichten als buitenschilderwerk. Toch zit er wel verschil tussen beide als het gaat om de toegankelijkheid. Zo is het buiten veel meer afhankelijk van het weer. Je leest hieronder meer over de verschillen en mogelijkheden.

Binnenschilderwerk voor een winterschilder

Binnenhuis schilderen is vaak geen probleem voor winterschilders. Er zijn namelijk veel verfsoorten die geen gevaarlijke stoffen afgeven, waardoor het niet nodig zal zijn om deuren en ramen open te zetten. Als het namelijk koud is buiten doe je dit liever niet.

De verf die de schilder gebruikt kan gewoon het hele jaar door mee geschilderd worden, waardoor het niet veel uitmaakt of er nou in de zomer of winter geschilderd wordt. Doordat je bij een winterschilder korting krijgt is dit natuurlijk wel de aantrekkelijkere keuze.

Buitenschilderwerk voor een winterschilder

Voor het buitenschilderen kan het wat lastiger worden. Het werk wat de schilder kan doen hangt vooral af van de luchtvochtigheid op dat moment. Ook moet het oppervlak waar geschilderd moet worden volledig droog zijn.

Zolang de luchtvochtigheid goed is en het ook droog is kan de winterschilder zelfs met temperaturen net onder het vriespunt gaan schilderen. Dit doet de schilder door het oppervlak eerst op te warmen. De winterschilder gebruikt voor deze klussen vaak winterverf. Deze verf droogt sneller, wat erg handig is tijdens de winter.

Naast een speciale verf voor in de winter hebben schilders ook vaak speciale materialen om het schilderwerk af te schermen. Om deze reden kan er buiten goed geschilderd worden door winterschilders. Pas wanneer het echt koud en er andere extreme weersomstandigheden zijn kunnen de schilders niet buiten werken

Winterschilder

Subsidie winterschilder

Voorheen was er altijd een subsidie voor consumenten die een winterschilder inschakelden. Je kreeg dan €25,- per dag als consument als je voor minimaal 3 dagen de schilder inhuurde. Tegenwoordig is deze regeling er niet  meer.

Toch is het nog steeds erg voordelig om in 2024 een winterschilder in te schakelen. Je hebt namelijk lage BTW-tarieven en kortingen die de schilders aanbieden.

Waarom kiezen voor een winterschilder?

Zoals we eerder al hebben aangegeven heeft een winterschilder vaak minder klussen in de winter. Dit betekent dus ook dat er een minder lange wachtrij zit op schilderklussen in deze tijd.

Ook weet een winterschilder welke materialen en verf nodig is voor in de wintermaanden. Zo kom je niet voor onaangename verassingen te staan. Daarnaast zijn alle schilderwerkzaamheden in de winter al afgemaakt en hoef je in de zomer er niet meer over na te denken.

Daarnaast heeft een winterschilder ook nog andere voordelen:

  • Winterschilders hanteren een lager tarief dan gewone schilders
  • Een winterschilder heeft vaak een hogere beschikbaarheid dan een gewone schilder doordat er over het algemeen minder klussen zijn in de winter. Je hoeft dus niet lang te wachten voordat de schilder langs kan komen.
  • Als je een schilderklus buitenhuis hebt zul je er minder last van hebben dan in de zomer aangezien je in de winter vaker binnen zit.

Winterschilder inschakelen voor het schilderwerk in en rond je huis?

Vind gemakkelijk en snel een schilder in jouw regio en bespaar tot wel 40%!

Schilderwerk uitstellen voor een winterschilder

Als er al schildermogelijkheden bij je zijn kan je ervoor kiezen om dit direct te laten oplossen door een schilder. Toch kan het een goede keus zijn om dit schilderwerk uit te stellen en te laten doen door een winterschilder.

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat er schilderwerk is dat erg achterstallig is. In dit geval raden we wel aan om zo snel mogelijk een schilder in te schakelen. Zo kan het schilderwerk nog op korte termijn worden uitgevoerd.

Onderhoudscontract met een winterschilder

Het is ook mogelijk om een onderhoudscontract te beginnen met een winterschilder. Schilderwerk moet namelijk goed onderhouden worden. Doordat het in de winter is hoef je je ook geen zorgen te gaan maken dat er geen tijd voor is.

Door na het inhuren van een winterschilder een onderhoudscontract aan te gaan kan je flink besparen. Je kunt namelijk eerst het basisschilderwerk laten uitvoeren en vervolgens later inspectie, het onderhoud inplannen. Hierop volgt weer een nieuwe herschilderbeurt.

Als laatste zal er dan nog weer een inspectie plaatsvinden om te controleren hoe het gaat met de verf na de herschilderbeurt. Doordat je van te voren al een onderhoudscontract op hebt laten stellen voorkom je dat je voor onverwachte kosten komt te staan.

Je hebt namelijk van te voren al de prijzen besproken voor alle taken die in het onderhoudscontract staan. Daardoor staan alle prijzen vast die erin staan je, je dus voor de komende jaren niet druk hoeft te maken over het schilderwerk.

Besparen op kosten van een winterschilder? Vergelijk gratis offertes!

Ben je nu op zoek naar een winterschilder? Door gratis offertes aan te vragen ontvang je er verschillende van winterschilders in de regio.

Start gratis offerteaanvraag!

De offertes zijn ook nog eens volledig vrijblijvend. Begin dus snel met vergelijken!

Gratis schilder offertes vergelijken!